Deel 159

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ een verslagje van een wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 uit het verleden. Jan de Jonge zorgde voor de kopij (waarvoor hartelijk dank!).

Het was zo’n weekend, waarin er zo wat de hele dag dikke smoor valt en het nauwelijks licht wordt. Zo’n zaterdag dat je hoofd niet naar voetballen staat, maar dat je beter een erfenis kan verdelen.

Het eerste moest uit naar Yerseke. Tegen ‘Iese‘ op een doorweekt veld met doelgebieden die al gauw in modderpoelen veranderden. De altijd op goal staande Leon was geblesseerd. Vervangers voor hem uit lagere seniorenteams waren blijkbaar niet voor handen, want een al enige tijd niet meer keepende junior moest op doel.
Het moest maar.

Daar stond hij dan onwennig in de modderpoel het doel te verdedigen. De fanatieke supporters van ‘Iese’ hadden zich op ’t diekje verzameld. Al snel hadden ze door dat dat iele ventje bij S.K.N.W.K. op goal niet de vaste keeper van was. Dat was nog een junior.

“Schiette, schiette …dat kiepertje pakt niks,” werd er met diepe basstemmen van ’t diekje geschreeuwd. Arme keeper.

Gelukkig verzaakte de SKNWK verdediging niet en knokten ze zich door de wedstrijd heen. Slechts één keer werd er door Yerseke gescoord. Gelukkig scoorde Erwin voor ons, één van z’n 129, en sleepten we er een gelijkspel uit.

Wanneer deze wedstrijd was weet ik niet precies meer. Ik denk in het seizoen 1998-1999.
Misschien weet iemand dat exact. Ik hou me aanbevolen voor aanvullingen.

P.S. Toen we uit naar ’s Heer Arendskerke moesten, met dezelfde vervangende keeper op doel, verloren we met 6-0. De mensen op de SKNWK bank lieten de overweging voorbij komen om een nog jongere keeper op te stellen, maar die suggestie liet men gelijk als niet realistisch vallen.