Nieuwerkerk Bruist zoekt vrijwilligers !!

Beste mensen,

Om met de deur in huis te vallen: Nieuwerkerk Bruist! heeft het programma voor deze zomer vrijwel op orde, maar ….. we zijn nog naarstig op zoek naar een aantal handjes en hoofdjes die ons kunnen helpen. Aangezien je ergens moet beginnen EN aangezien ik weet dat iedereen die bij SKNWK is betrokken ook het dorp een warm hart toedraagt, neem ik de vrijheid om onze vraag aan jullie voor te leggen door een bekend adresbestand te gebruiken. Ik zal het heel kort houden.

Wat is het geval? De organisatie van de Wielerronde Nieuwerkerk heeft ons gevraagd om de wielerronde in het programma van Nieuwerkerk Bruist! 2012 in te passen. Dat doen we graag want het kan elkaar alleen maar versterken. Het is de bedoeling om de wielerronde op zaterdagmiddag 23 juni a.s. te laten plaatsvinden. De “wielerbond” TMZ heeft toegezegd hieraan te willen meewerken dus de datum is geregeld. We weten ook al zo goed als zeker dat onze eigen “Padmossen” weer aan de start zullen verschijnen. De vergunning van de gemeente hebben we sinds een week ook binnen. Dus dat ziet er allemaal goed uit.

Maar we hebben nog wat andere dingen aan het hoofd: we hebben mensen nodig die ons helpen bij het uitzetten van het parcours (lees: dranghekken plaatsen en pakken stro aan de lantaarnpalen binden als valbeveiliging), mensen die tijdens de koers de kruispunten bewaken in verband met overstekend publiek (denk eens aan de valpartij vorig jaar op Noord-Beveland!). Ook hebben we nog behoefte aan enkele chauffeurs voor de auto’s die de renners begeleiden, iemand die de helpers langs het parcours voorziet van een broodje en een blikje, we zoeken nog een rondemiss (minimaal 16 jaar oud) om de winnaars te huldigen, iemand die de inschrijvingen van de renners begeleid. Kortom: HELP ONS!

Het bestuur van onze stichting bestaat uit 3 mensen. Die kunnen vorenstaande dus niet alleen. We hebben best al een aantal vrijwilligers, mensen die ons in 2010 en in 2011 ook hebben geholpen. Grote klasse! Maar we hebben dit jaar echt meer mensen nodig.

Als je het ook leuk vind om Nieuwerkerk deze zomer weer te laten bruisen – en wie vind dat nou niet leuk??? – geef je dan bij ons op als helper op zaterdag de 23e juni!!! Een berichtje per e-mail of telefoon is prima, mag ook via het gastenboek op www.nieuwerkerkbruist.nl of via twitter op @nwkbruist En natuurlijk zijn we ook geïnteresseerd in namen van mensen die ik nu niet als geadresseerde heb opgenomen maar die ons wel wil helpen! Vele handen maken ook hier licht werk. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe meer we kunnen verdelen. En hoe beter we het geheel kunnen organiseren.

Mogen we ook op jou rekenen deze zomer om er samen iets moois van te maken? Alvast bedankt voor je reactie. En je weet het: zegt het voort, zegt het voort! Dus stuur dit bericht gerust door naar anderen, laten we er een kettingreactie van maken!

Met vriendelijke groeten,

Arnold Schiettekatte
Voorzitter Stichting Nieuwerkerk Bruist!
(0111) 643400
(06) 49749248

arnold@nieuwerkerkbruist.nl

www.nieuwerkerkbruist.nl

Twitter: nwkbruist