Kruiningen A1 – S.K.N.W.K. A1(C) 2-2

Na een roerige week moesten onze oudste junioren aantreden tegen Kruiningen A1, gezien de stand een concurrent voor de titel. We hadden vooraf Steven Padmos al uitgeleend aan het derde vanwege spelersgebrek en na de wedstrijd moesten we nog 2 mannen afleveren in Yerseke, ter versterking van het tweede. Met nog een blessure en een speler die een weekend wegwas, dus qua spelersmateriaal een bijzonder duel.
Met een 4/4/2 formatie gingen we uit de startblokken. Slordig balverlies en een uit elkaar gespeelde defensie waren de ingrediënten voor een 1-0 achterstand na 7 speelminuten. Knap gespeeld overigens van de tegenstander. Ons spel werd er niet beter op met veel dekkingsfouten, onvoldoende coaching onderling en te gebrekkige balbehandeling. Vaak werd geprobeerd de zaak te mooi op te lossen op het middenveld en achterin, terwil er voorin te weinig creativiteit was. Na 2 minuten resulteerde dit in een counter van Kruiningen waarbij voorstopper Kevin Schiettekatte en laatste man Martijn Rentier te laat in actie kwamen, met als gevolg dat keeper Mike Bakker werd omspeeld en de spits van Kruiningen vrije doorgang had. Een tackle van linksback Hugo Meijer kon niet verhinderen dat het 2-0 werd. Bovendien raakte Hugo hierbij behoorlijk zwaar geblesseerd aan zijn knie met een flink gat er in. Peter Spitholt was de vervanger.
Na een omzetting door Rene Verschoor vanuit het middenveld een meer aanvallende rol te geven, waardoor dwe dus 4-4-3 gingen spelen, zorgde voor meer druk en zelfs een aantal leuke mogelijkheden. Het was helaas onvoldoende om te kunnen tegenscoren dus we gingen met 2 doelpunten achterstand aan de thee.
In de rust werd Sybren van Leeuwen vervangen door Jeffry Visser, die samen met Kristian Bouwman en Robert Padmos de aanval ging vormen. Een aanvaller meer dus, waarbij Thomas Zwetsloot een positie “zakte” en niet meer op het middenveld maar op de positie van Sybren ging spelen, linksback. Voorstopper werd Lex Folmer en Kevin Schiettekatte nam de rechtshalf voor zijn rekening. Dit draaide duidelijk beter, plus dat er in de rust een aantal tactische zaken tegen het licht werd gehouden: scherper dekken, verdedigers voor de aanvallers komen, meer beweging bij de aanvallers en vooral: het spel breder maken en het gehele veld benutten. Maar de belangrijkste boodschap was tijdens de thee: durf eens duels aan te gaan! De scheidsrechter bepaalt wel wanneer de grens is bereikt, jullie zijn te lief! Zij spelen scherp en de scheids laat het toe, dus niet piepen maar zelf ook de beuk er in! Het resulteerde na 65 minuten speetijd in een terechte strafschop voor SKNWK, “veroorzaakt” en benut door Robert Padmos. Op een manier waar Clarence Seedorf een voorbeeld aan kan nemen werd de stand 2-1. Ongeveer 10 minuten later, rond de 74e minuut, dezelfde Robert die na een snelle uitval een paat tegenstanders omspeelt en handig de gelijkmaker binnenschuift. Dik verdiend, gezien de kansen over e weer, maar vooral gezien de gezonde en sportieve vechtlust van onze A’s. Complimenten voor “mijn” jongens die zich goed hebben terug geknokt en hebben laten zien wat mentale weerbaarheid is. En bovendien een pluim voor de keeper, Mike Bakker, die soms op formidabele wijze zijn doel schoon hield en – ook heel belangrijk! – zich niet gek liet maken door de tegenstander en publiek maar het koppie bij het spel hield. Ook dat is een prestatie. Samenvattend: zwakke start, sterk terug gekomen en een dik verdiend punt. Het geeft moed voor de belangrijke wedstrijd tegen Duiveland A1 op 10 november a.s.

geschreven door: Arnold Schiettekatte