Halsteren 1 – S.K.N.W.K. 1(C) 2-5

Met de laatste competitie wedstrijd in en tegen halsteren, kan er voetbalhistorie gemaakt en geschreven worden door SKNWK. De hele rit zonder puntenverlies 78 uit 26. De enige club in Nederland die dat heeft gehaald, althans dit zeizoen 2007-2008. En het was 26 April 2008 waar de volgende spelers aan mee deden. Leon Quik, Martijn Neele, Sytze Stins, Martin Kiesenberg, Emiel Kuijten, Leon Goedegebure, Maarten Padmos,Wilco de Valk, Kees- Jan van Nieuwenhuize, Erwin Nelissen, Christiaan van Vossen, en Sander Uil.We moeten terug naar het seizoen 1955- 1956 toen de voorhanger van SKNWK het Nieuwerkerkse SINOTO ook ongeslagen kampioen werd in de tweede klas D afdeling. Dat is dus 52 jaar geleden.Ondergetekende die toen 20 jaar was was daar ook bij en maakte toen ook deel uit van die ongeslagen kampioensploeg. En na ruim een halve eeuw herhaald zich dat. Provisiat mannen.Vanaf het begin van de wedstrijd ging Sknwk weer ergens voor. En het was Wilco de Valk die in de tweede minuut de keeper van Halsteren kansloos liet. Vanaf een meter of achttien scoorde hij 0-1. De kansen stapelden zich op maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Na de hervatting in de 48ste minuut een schot van Wilco net naast. Maar in de 51ste minuut scoorde op aangeven van Wilco, Maarten Padmos de 0-2 binnen. Prachtig doelpunt in de 67ste minuut prikte Erwin Nelissen de 0-3 in de netten, uit een counter van af het middenveld bracht hij de bal verder op en hij faalde niet. Maar in de 75ste minuut een tegentreffer en dat was 1-3. Maar een minuut later kopte Maarten de vierde voor Sknwk uit een corner in het net 1-4. Maar dan weer twee minuten later was het weer twee doelpunten verschil 2-4. Het was weer Wilco die in de 80ste minuut met een eenmansactie hij passeerde drie man ook de uigelopen keeper, de tweede van hem en de vijfde voor Sknwk in het doel plaatste. En zo was ook de laatste wedstrijd een klinkende overwinning voor de Nieuwerkerkers met de eindstand 2-5. Nu even een vooruitblik naar het volgende seizoen. Wil het bestuur het elftal nog sterker maken. Zo ja dan moet dat een doel hebben.Misschien een streven om nog hoger op te komen? Maar als er volgend seizoen jongens inlopen die niet gaan voor het teambelang, maar slechts uit zijn op eigen roem en glorie. Dan zijn ze eerder een storende dan een positieve factor voor de ploeg, als ze derde klas gaan spelen. En juist die types kan Sknwk als de club hoger op wil niet gebruiken.