S.K.N.W.K. A1 – Yerseke(C) 3-8

Wat voor SKNWK A1 als een mooi resultaat (behoud van de 4e plaats op de ranglijst) had moeten eindigen ging als een nachtmerrie uit!
Vooraf zag het er zo mooi uit. Alleen Lennard had zich ziek bij mij afgemeld. Verde zou iedereen er zijn. Okay, Brendan is nog steeds geblesseerd, maar dan hebben we nog 13 man over. Vrijdagavond belt Ron me dat hij zaterdag verplichtingen heeft op zijn werk, maar Arie Folmer zal zijn honneurs waarnemen. Zaterdagochtend bijtijds op het veld aanwezig, want alles moet lekker worden voorbereid. Iets houdt me tegen, zodat Stefan me ongerust belt waar ik blijf. Altijd fijn dat er mensen zijn die om je geven. Maar dan blijkt dat Pim zijn blessure heeft laten behandelen en het advies kreeg om 2 weken niet te voetballen. Ik wist het niet. En Jeroen blijkt een familie-weekend te hebben. Ik ken de agenda van de Backxen niet, dus wist er niet van. Shit nog maar 11 man over met Steven als onzekere (pijnlijke kuiten van vorige week) factor. Gelukkig brengt het C1 uitkomst. Toon biedt spontaan aan om Pascal en Remco te laten meedoen. Beide jongens hebben er zin in, dus is gelukkig ook de reservebank bezet. En, wie reserve zit, speelt altijd een helft. Dus de 2e heft konden ze allebei meedoen.
Tim op de plaats van Lennard en Steven als voorstopper zijn eigenlijk de enige wijzigingen. We gaan voortvarend van start en al na 6 minuten ligt de bal in het netje. Een mooie pass van Stefan stelt Kevin D. in staat te scoren. Maar al na 13 minuten weet Yerseke door een strakke schuiver tegen te scoren. Hier kon Erwin, die al snel een blessurebehandeling nodig had na een mooie “safe” waarbij hij met de tegenstander botste, niets aan doen. Hierna geeft Kevin D. een mooie pass op Stefan maar die mist, oog in oog met de keeper, jammerlijk. Kort daarna combineren beide heren weer fraai en mist Stefan niet, 2-1! Maar slechts 1 minuut later is Yerseke weeral op gelijke hoogte. Ze zijn op de linkerkant weg en schieten de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. 5 minuten later, het spel golft op en neer, een speler van Yerseke geeft de bal van rechts voor, Erwin kan er net niet bij en een andere speler kopt de 2-3 in. Maar nog in dezelfde minuut is het 3-3 door een mooie loopactie van Kevin D. Hij geeft voor op Stefan die dit intikkertje dankbaar verzilverd. Erwin onderscheidde zich nog door een fantastische redding op een strak schot van een speler van Yerseke. Hiermee voorkomt hij de 3-4. Wat een zinderende en rare wedstrijd! De bal komt bij SKNWK en Kevin D. krijgt de kans op doel te schieten, maar ook de Yerseke keeper staat zijn mannetje. Meteen weer een aanval van Yerseke, maar Peter weet de bal tot hoekschop te verwerken. Deze corner levert verder niets op. Ook Steven laat zich niet onbetuigd en bedient Kevin D. op maat. Kevin schiet wel maar mist helaas het doel. De kansen van Yerseke worden vakbekwaam door Erwin, Joris, Peter of Tim teniet gedaan. Joris heeft zich vandaag gewapend en deelt hier en daar wat uit. Tim heeft weer dynamiet in zijn kuiten en voetbalt als vanouds. Ook Max doet zijn stinkende best en neemt de plaats van Tim over als die naar voren meegaat. Rob heeft wat pech vandaag met zijn passes. Als die aangekomen waren hadden we nog meer kansen gehad. In de 41e minuut wordt een prachtige aanval van Yerseke even fraai afgerond en wordt de 3-4 genoteerd. 7 doelpunten in 1 helft. De neutrale toeschouwers staan te smullen van dit spektakel! In de 2e helft is het meeste kruit bij Nieuwerkerk wel verschoten. Rob en Max zijn vervangen door Remco en Pascal. Beide jongens doen hun stinkende best maar zijn fysiek niet helemaal opgewassen tegen die beulen van Yerseke. Toch blijven we het proberen, maar een schot van Kevin D. en een vrije trap van Stefan verdwijnen in handen van de Yerseke goalie. Dan laat Joris zijn man in de 62e minuut lopen en kan die makkelijk de 3-5 inschieten. Dan krijgt Remco nog een keer de bal en geeft een loepzuivere pass op Pascal die loopt een stukje, geeft een prima voorzet, maar bereikt helaas geen Nieuwerkerker. De nummer 9 van Yerseke is een sterke en goede speler. Ik had gehoopt dat Steven hem zou kunnen bedwingen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam die jongen steeds meer los. In een kleine 10 minuten tijd liep Yerseke uit naar 3-7. Toen was het moraal wel geknakt, kregen zowel Kevin S, (die zijn eigen helemaal de blaren had gelopen) en Tim (zelfde verhaal) kramp. Rob en Max konden er nog even in, waarbij Rob wat meer speelminuten kreeg en zich nog even te buiten ging op de enkels van een Yersekenaar. Kevin D. kreeg nog een 5 minutenstraf omdat hij een onheuse bejegening aan de dag legde ten opzichte van een tegenstander. We hebben de wedstrijd besloten met 10 man (vanwege de geblesseerden) en dat het 3-8 werd is slechts voor de statistieken.
Mannen we hebben goed en stevig voetbal laten zien, zonder onsportief te worden. Het toverwoord is echter COMMUNICATIE. Ik herhaal C O M M U N I C A T I E !!!!!
In de rust heb ik gezegd elkaar te coachen. Roepen of je wel of niet de bal gaat spelen, geef aan wie de tegenstander moet dekken of aanvallen. We horen helemaal niets van dit alles. Op de training wordt het uitgelegd en beoefend. Laat dit terugkomen op het veld in de wedstrijd. Er waren nu onnodige doelpunten die voortkwamen uit het niet-communiceren. Dit moeten we dus de komende tijd echt gaan veranderen.
Verder goed gevoetbald tegen gewoon een betere tegenstander. Volgende week Duiveland thuis, dus dan moeten we er weer staan. Allemaal trainen en (positief) praten tegen elkaar.

geschreven door: Rob Visser