Yerseke 2 – S.K.N.W.K. 2(C) 3-1

Twaalf tegen negen wordt S.K.N.W.K. 2 teveel

Je hebt ze er helaas nog wel eens tussenlopen, van die thuisfluiters. Dat zijn ‘scheidsrechters’ die maar één missie hebben: 3 punten voor zijn eigen clubje. S.K.N.W.K. 2 trof gisteren in Yerseke zo’n wedstrijd. Het moest afrekenen met twaalf i.p.v. met 11 man. Dat werd de blauw/zwarten teveel.

S.K.N.W.K. startte goed en was in het begin de betere ploeg tegen ‘Yese’. Het was Martijn Neele die de score opende. Hij produceerde een ouderwetse ‘inswinger’. Zijn corner belandde in een keer in het doel, 0-1.

Spits Wim Voorbeijtel van S.K.N.W.K. kreeg hierna een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Hij ging alleen op de doelman en schoot op in plaats van langs de keeper.

Zeer zwak verdedigen aan Nieuwerkerkse-zijde zorgde ervoor dat Yerseke terug kon komen en zelfs de voorsprong kon nemen, 2-1.

Inmiddels was de scheidsrechter al bezig met z’n eigen show. Overtredingen op S.K.N.W.K.-ers, die zo overduidelijk waren dat ze in Nieuwerkerk te horen waren, bleven onbestraft. Aan de andere kant floot hij steeds in het voordeel van de thuisploeg.

Aanvoerder Martijn Neele zei hier wat van. Nadat de scheidsrechter hem wegduwde en Neele hier iets van zei, kreeg hij een gele kaart. Ook Martin Kiesenberg verdween in het boekje van de scheids. En van de thuisploeg…….? Juist, niemand.

Na een 2-1 ruststand ging S.K.N.W.K. op zoek naar de gelijkmaker. Na een ouderwetse scrimmage voor het doel kreeg uiteindelijk Martijn Neele dé mogelijkheid. Helaas stuiterde de bal net op en schoot hij de bal over de ballenvanger.

Tonny v/d Berge werd halverwege de 2e helft neergehaald. Iedereen (dus ook de thuisploeg) rekende op een fluitje, maar natuurlijk ook deze keer weer niet. Tonny en Martijn bleven er bij liggen en hebben samen maar eens hard gelachen.

Inmiddels was ook Oleg Bondarenko al weer in het boekje van de scheidsrechter verdwenen. Toen na een overtreding van Yerseke S.K.N.W.K. een vrije trap kreeg, schoot tot 2x toe een Yerseke speler de bal weg. Aanvoerder Neele zei hier iets van en dit was voor de ’thuisfluiter’ de ideale mogelijkheid hem zijn 2e prent te geven. Hij kon dus inrukken.

Léon Goedegebure was het hier uiteraard niet mee eens en ging verhaal halen. Hij kreeg hiervoor de rode kaart en kon ook weg.

Met nog een kwartier te gaan was het voor de thuisploeg heel simpel om de punten in huis te houden. Niets bleek minder waar. Ze profiteerden dan al wel na 2 minuten door de 3-1 binnen te schieten, maar daarna was er niet te zien dat ze maar liefst 2 man (lees 3!) meer hadden.

Een middag om snel te vergeten. Als zelfs de thuisploeg in het veld en na afloop toegeeft dat ze S.K.N.W.K. wel kon begrijpen en de man echt dramatisch floot, zegt dat genoeg! Verliezen is helemaal niet erg, maar dan wel op een sportieve manier en niet zo!

Misschien stond de scheidsrechter in contact met enkele ‘belchinezen’? Het is te hopen dat Yerseke deze man niet teveel meer op dit nivo (jaja reserve 3e klas) laat acteren! Wat een leuke wedstrijd had kunnen en moeten worden, werd door één man verziekt! Je hebt er helaas zo af en toe nog wel eens mee te maken.

Volgende week nog het inhaalduel tegen D.F.S. 2.

S.K.N.W.K. 2: Mike Bakker, Martijn Neele, Jurjen Vermeer (André Kik), Martin Kiesenberg, Timo Verkaart (Oleg Bondarenko), Léon Goedegebure, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Tonny v/d Berge, Martin Huisman, Wim Voorbeijtel, Remco Veenboer.

geschreven door: Mediumvisor