S.K.N.W.K. B1 – vv Hoofdplaat/vv Biervliet B1(C) 4-1

Na drie vrij zorgeloze wedstrijden (9 punten, 19 doelpunten en 3 tegentreffers) kruist het eerste euvel van 2011 het pad van de coaches en spelers. Tot nu toe kreeg geen tegenstander keeper Maliepaard op de knieën en ook op Valentijnsdag bleek Harmen geen zwakke plek te hebben. Niets aan hand dus, zou je denken, maar dat was buiten ‘Mommy Mayleehorse’ gerekend: met een ferme, doch sierlijke zwaai zwiepte ze de voordeur tegen haar zoon aan, met een hoofd- en armwond tot gevolg. De grote vraags: “wie gaat er keepen?”

Lang leve ‘the social network’! Of eigenlijk niet ‘the’ (want dat is Facebook), maar ‘a’ (het betreft namelijk Hyves). In een WieWatWaar valt te lezen over Harmen z’n blessure en vele ploeggenoten reageren. Zo ook Joris: “…2 seizoenen geleden (ook in de B’s) moest ik 3 wedstrijden invallen voor Erwin, en die hebben we alle 3 gewonnen! En tegen Bru de 0 gehouden…”

Dus is Joris (na een ritje om dé Harmen-handschoenen) de keeper deze zaterdag en zakt Mars naar de laatste man-positie. Lauw is de voorstopper en Pascal (haast standaard) de linksback, ware het niet dat vandaag Benji hier de eerste 20 minuten mag spelen. Kiel is een ‘killer’ op de rechtsback en zo staat de verdediging goed, waarin Klaassie ontbreekt wegens wintersport. Op het middenveld worden de drie met een vrije rol (Bren, Djamil en Tim) geruggensteund door Niekje, die in den beginne baalt van z’n controlerende rol, maar dit later voortreffelijk oppakt. Voorin moet Bryan als aanspeelpunt, kaatser en bliksemafleider fungeren en rond hem mag Rem lekker zwerven. Pas en Col beginnen op de bank en Tinus neemt de vlag ter hand.

Spijtig genoeg lukt het de coaches beter om een scheids te regelen voor andere teams (Yannick heeft ’s ochtends kampioen F1 gefloten, nadat eerder ook Harmen en Laurens Jan een pupillenpotje floten) dan voor de eigen ploeg. Één der coaches is van ellende fluitist en dat is niet voor het eerst. Regelpogingen zijn vaak onvruchtbaar en soms overheerst de leiders het gevoel met een ‘fluitje’ in het riet te worden gestuurd om uiteindelijk tot lijders te verworden…

Het eerste kwartier is Hoofdplaat/Biervliet (voor deze wedstrijd 6 uit 2) de betere ploeg en dat komt doordat het bij ‘ons’ niet goed staat. Hoofdplaat staat in het midden steeds vrij en Biervliet vindt steeds die vrije man. Terecht komen de gasten, door een hard schot in de benedenhoek, dan ook op voorsprong en voor het eerst na de winterstop staat SKNWK achter. Eens kijken hoe ‘we’ dat op gaan pikken…

De 0-1 is als een verlate wekker en nu ‘we’ allemaal wakker zijn, pakt ieder z’n eigen vent (of die ene dame) en zoekt in balbezit een vrije positie. Het goede aanvallen van de vorige wedstrijden is weer te zien en na een paar kansen te hebben gemist en een paar tegenstoten te hebben opgevangen, schiet Djamil uit de ‘rebound’ na een schot van Brendan de 1-1 binnen. Hoewel Hoofdplaat een paar sterke, goede spelers heeft komen de pure voetballers van SKNWK steeds beter in de wedstrijd.

Zo speelt midmid Bren strak in op linksback Pas, die met een loepzuivere en kogelharde kaats linkshalf Djamil bereikt, die op zijn beurt twee verdedigers voorbij snelt. De lage voorzet van zijn voet wordt helaas niet binnen gewerkt door Bryan. Ook op rechts wordt Tim een paar keer gelanceerd, net als Colin, die Tim na zo’n 20 minuutjes vervangt. Hoewel de coaches Gol het liefst in de spits zien spelen, moet Mr. Engerydrink zich ook vandaag weer laten gelden op de half vanwege een paar afwezigen. Net als vorig week.

En net als vorig week krijgt SKNWK een pingel; dit keer omdat de Biervlietse meid haar arm strekt naar de hoge voorzet van Colin en zo ‘hands’ maakt. De scheids twijfelt niet en ook Laurens Jan doet dat niet: de bal verdwijnt rechts van de keeper in het doel. Net als vorig week.

De benutte strafschop werkt bevrijdend en Djamil mag zich met recht ‘de Vorst van de Voorzet’ noemen, want met een afgemeten pass bedient hij Remgol. 3-1 wordt het echter nog niet, want door het slechte veld verandert de baan van de bal en zo mist de Adidas de Derbystar. Hoofdplaat probeert het tot aan de rust nog een paar keer op de counter en dat leidt tot een paar vrije trappen en corners. Zonder enige angst werpt De Spit zich steeds op de bal of plukt het ding met gemak uit de lucht.

De wedstrijd belandt na de thee in een soort ‘status quo’. Wel voelt Bren (the Wanderer) zich lekker in zijn vrije rol en leveren de Nieuwerkerkse ‘soldaten’ veel strijd (In the army now). Een paar spelers van Bierplaat gaan in de duels makkelijk naar de grond (Roll over lay down) in de hoop op een vrije trap, iets waar de scheids vast een aantal keren in is getrapt. De amateur…

Na een uur spelen (dus na driekwart wedstrijd) komt Tim het veld in voor Niekje. Rem neemt op eigen initiatief de rol van controleur op zich (wat’ie prima deed), zodat Speedy Tim in de spits kan gaan staan. Niet veel later lost Benjamin Bryan af en rammelt Tim de 3-1 tegen de touwen. Al het goede komt in drieën, dus na Ooskappel-thuis en Kloetinge-uit maakt Tim er vandaag ook weer twee. Al kun je je afvragen waarom hij er dan géén drie maakt… Die derde zou Tim wellicht hebben kunnen gemaakt, maar Colin gaat na een goede loopactie (misschien terecht) voor eigen succes. Helaas wordt zijn inzet gestopt.

In het staartje van de pot komt Bierplaat nog tot een aantal aanvallen, schopt Brendan per ongeluk bijna een been in tweeën, om niet veel later bij een ‘body check’ het lucht uit de longen te worden geperst. Het foutloze vlaggen van anti-trainingsbeest Tinus wordt nog beloont met een invalbeurt voor de wervelende Djamil en met buffelen wordt de 4-1 vast gehouden en zijn er na het laatste fluitsignaal en onder toeziend oog van übertrouwe fan Lin Kes, weer 3 punten gepakt en 3 doelpunten aan het doelsaldo toegevoegd.

Na afloop in de kleedkamer is de sfeer weer opperbest en de Stuffmeister ronselt nog een paar ‘boys’ voor ’t Derde. Hoewel het aardig loopt, geven een aantal jongens wel aan het soms moeilijk te vinden goed om te gaan met de goedbedoelde teksten van de toeschouwers. Wat de jongens daarop te horen krijgen: “Er is niets zo vies, als advies.” 😉

geschreven door: Één der coaches