4B zat: Kampioen is meteen degradatiekandidaat

Smerdiek werd vorig seizoen (na een beslissingsduel) kampioen van de vierde klasse B op zaterdag. Een feestje was op zijn plaats, maar de statistieken voorspellen een lastig jaar. De kampioenen van 4B hebben het niet makkelijk als promovendus. Vier van de laatste zeven kampioenen kwamen een jaar later per kerende post terug.

Door een versoepelde degradatieregeling ontsnapte Krabbendijke in 2010 aan dat lot. De kampioen werd een jaar later voorlaatste in de derde klasse, maar had het geluk dat alleen de nummer laatst degradeerde. Er is ook best hoop voor de kampioenen van 4B hoor. Het kwam in de afgelopen tien jaar ook twee keer voor dat de kampioen meteen wéér kampioen werd. De Fendert en Bruse Boys flikten dat kunstje.

Hieronder de laatste tien kampioenen uit 4B en hun prestatie in het eerste jaar derde klasse.

seizoen kampioen eerste jaar
13/14 Smerdiek ?
12/13 Halsteren degradatie
11/12 De Fendert kampioen
10/11 Vosmeer degradatie
09/10 Smerdiek degradatie
08/09 Krabbendijke 11e plaats
07/08 SKNWK 5e plaats
06/07 BVV’63 degradatie
05/06 Krabbendijke 9e plaats
04/05 Bruse Boys kampioen

Net als voorgaande jaren zal ik de komende tijd per klasse een statistische voorbeschouwing op het komende seizoen publiceren. Als je er één hebt gemist of je wilt ze teruglezen, dan klik je op de tag ‘voorbeschouwing 2014/2015′. Eerst tel ik in het zondagvoetbal af van de vijfde klasse tot de hoofdklasse, vervolgens in het zaterdagvoetbal van de vierde klasse naar de hoofdklasse.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/