Eerste bekerzege van jewelste voor FC Axel

FC Axel boekte zaterdag de eerste bekerzege in zijn prille bestaan. En wat voor eentje! Op eigen veld werd Smerdiek zoek gespeeld. Het werd 10-0. Vorig seizoen verloor FC Axel als nieuwkomer alle drie zijn poulewedstrijden, van SSV’65, HVV’24 en Zeelandia Middelburg. Ook Corn Boys haalde zaterdag de dubbele cijfers: bij Vrederust werd het 1-10.

Vorig seizoen noteerden de Zeeuwse clubs vier overwinningen met dubbele cijfers. Na één rondje is de helft van dat aantal al bereikt. Zeeland Sport kwam bij Cadzand ook een heel eind, maar de teller stokte bij negen doelpunten. Hieronder staat het aantal clubs dat in de afgelopen bekerjaren de dubbele cijfers haalde. Patrijzen staat er vier keer in!

seizoen

aantal

winnaars

14/15

2

FC Axel, Corn Boys

13/14

4

Clinge, Lewedorpse Boys, SKNWK, GPC Vlissingen

12/13

4

Goes, Hoek, Kloetinge 2, Vogelwaarde

11/12

5

Jong Ambon, Nieuwland, Patrijzen, Biervliet, Clinge

10/11

4

SSV’65, Goes, Hoek, Patrijzen

09/10

2

Axel, Heinkenszand

08/09

4

Dauwendaele, Clinge, De Noormannen, Patrijzen

07/08

6

Bruse Boys, RIA W, IJzendijke, Kwadendamme, Patrijzen, ZSC’62

 

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/Net als voorgaande jaren zal ik de komende tijd per klasse een statistische voorbeschouwing op het komende seizoen publiceren. Als je er één hebt gemist of je wilt ze teruglezen, dan klik je op de tag ‘voorbeschouwing 2014/2015′. Eerst tel ik in het zondagvoetbal af van de vijfde klasse tot de hoofdklasse, vervolgens in het zaterdagvoetbal van de vierde klasse naar de hoofdklasse.