Deel 192 – Eerste jeugdcommissie S.K.N.W.K. (ca. 1975)

Voor deze editie van ‘Tikkie Terug’ kregen we een foto van Arie Folmer (waarvoor uiteraard hartelijk dank !). De foto is van ca. 1975 en de personen op deze foto vormen de eerste jeugdcommissie van S.K.N.W.K. Op zich niets bijzonders, want iemand moet de eerste zijn. Wel bijzonder aan het verhaal is dat deze commissie geheel op eigen houtje en min of meer buiten de vereniging om een jeugdtoernooi had georganiseerd waarvan de inkomsten volledig ten goede kwamen aan de jeugd.

 

Om de concurrentie aan te gaan met de toenmalige kantinebeheerder werden er bakken vol met ijs aangevoerd om de dranken op deze warme dag op de gewenste temperatuur te houden. En met succes !! Het liep storm die dag en de totale opbrengst van die dag bedroeg fl. 1.500,-. Voor die tijd een fantastisch resultaat.

 

Eigenlijk ook wel een historisch moment, want zeg maar een revolutie was in gang gezet. Niet lang erna werd namelijk besloten om de kantine-inkomsten e.d. ten goede aan de clubkas te laten komen. En terecht !!

tikkie_terug_192

Op de foto staan de leden van de jeugdcommissie uit trots te wapperen met bankbiljetten. Op de foto v.l.n.r.: Arie Vrij, Arie Folmer, Jan Kristalijn, Jan Stins, Jan v/d Zande, Wim Andeweg en Huib de Valk.