2: Onnodig verlies Krabbendijke

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen S.K.N.W.K. 2 en Krabbendijke 2 van www.vvkrabbendijke.nl:

Door het vroege tijdstip missen we wederom een aantal spelers. Om half 1 wordt er afgetrapt in Nieuwerkerk tegen SKNWK 2.

Opstelling: Mart
Ronny – Robbie – Marcel – Barrie
Pieter – Pascal – Robert
Maurice – Jeroen – Johnny(70. Mark)

In een gelijkopgaande wedstrijd is het SKNWK dat de score opent. Krabbendijke voetbalt in balbezit niks minder dan de tegenstander. Bij balverlies vallen echter een aantal steken. SKNWK is doortastender, en de snelheid in hun omschakeling bezorgen de defensie problemen. En zo kan het gebeuren dat je binnen 20 minuten met 2-0 achter staat. Daarna is Krabbendijke eindelijk wakker, en ook het gemopper op elkaar stopt. Dit resulteert in een veldoverwicht voor Het Tweede, dat SKNWK terugdringt. Tot goede uitgespeelde kansen leidt dit niet. De keeper wordt voornamelijk getest vanuit de tweede lijn, wat hem weinig problemen oplevert.

In de tweede helft gaat Krabbendijke direct op zoek naar de aansluitingstreffer. Een aansluitingstreffer komt er echter niet, het is SKNWK dat vlak na rust uitloopt naar 3-0 en later zelfs naar 4-0. Met hun ervaring profiteren ze goed van de ontstane ruimte, en gelegenheidskeeper Mart is kansloos. Een kopie van de eerst helft doet zich dus voor. Dit betekent ook dat er weer een veldoverwicht ontstaat voor Krabbendijke, dat blijft voetballen. Nu levert het wel grote kansen op, en ook een doelpunt. Jeroen is alert, bij geklungel in de verdediging, en zorgt voor de 4-1 met nog een kwartier op de klok. Het Tweede blijft aanvallen en zet SKNWK steeds meer onder druk. Onder meer de ingevallen Mark, en Jeroen krijgen grote kansen om de druk op SKNWK nog groter te maken. Helaas vinden zij de keeper op hun weg. Zodoende incasseert Het Tweede alweer zijn tweede competitienederlaag.

Voetballend kunnen we goed mee in de derde klasse. Er zal bij balverlies echter toch uit een ander vaatje getapt moeten worden willen we bovenin meedraaien. Zaterdag komt koploper Terneuzense Boys op bezoek. Reden genoeg om er weer flink tegenaan te gaan.