Oranje Blauw ’14 1 – S.K.N.W.K. 1 0-2

Anders dan de uitslag misschien doet vermoeden had S.K.N.W.K. 1 gisteren een hele makkelijke middag. In Heijningen werd tegen Oranje Blauw ’14 (de fusieclub tussen Chrislandia en Oudemolen) met 0-2 gewonnen. Het enige verwijt dat de blauw/zwarten zichzelf kunnen maken, is dat ze de score niet verder hebben opgevoerd. De eindstand was overigens al in de 1e helft bereikt. Robert Padmos haalde 2x de trekker over en zorgden ervoor dat de Nieuwerkerkers ook na de 4e competitiewedstijd (mede)koploper zijn in de vierde klas B en nog ongeslagen zijn (3x winst en 1x gelijk).

P1360687

Het meeste tumult zat misschien nog wel voor de wedstrijd. Toen assistent-scheidsrechter van S.K.N.W.K. Jos van Spier zich in de kleedruimte van de scheidsrechter van deze middag meldde, kreeg Jos te horen dat hij andere kleding aan moest. Jos had namelijk een trainingsjack aan met hierop alleen het clublogo van S.K.N.W.K. Maar de scheidsrechter vond dit reclame en zei dat Jos dit Jasje uit moest doen. Misschien niet geheel verstandig, maar wel begrijpelijk, weigerde Jos dit. Daarop besloot de scheidsrechter contact op te nemen met de K.N.V.B. Echter hier behaalde de leidsman bakzeil en zodoende konden we iets later dan gepland en na controle van de spelerspassen alsnog starten met de wedstrijd. Met uiteraard Jos in het trainingsjack mét clublogo van S.K.N.W.K. en de vlag in de hand langs de lijn.

P1360715

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor S.K.N.W.K. Al binnen 10 minuten stonden ze op voorsprong. Het was spits Robert Padmos die vanaf de linkerkant naar binnen dribbelde en uithaalde. Zijn schot was onhoudbaar voor de keeper van Oranje Blauw ’14, 0-1. Zo’n 20 minuten later geeft linkshalf Carlo v/d Maas een prima pass op Padmos. Deze neemt de bal goed aan en kan zo de 16 meter in. Zijn harde schot is opnieuw onhoudbaar en zet de blauw/zwarten op een veilig marge van twee. De thuisploeg is eigenlijk machteloos en gelegenheidsdoelman bij S.K.N.W.K., Martijn Neele (hij keept bij afwezigheid van beide selektiekeepers Mike Bakker en Harmen Maliepaard) hoeft slechts handelend op te treden bij enkele diepe ballen en een enkele achterbal. Met de 0-2 ruststand zoeken beide ploegen de kleedkamers op.

P1360736

In de 2e helft is het bij S.K.N.W.K. veel te slordig. Te vaak wordt de lange bal gehanteerd en tot overmaat van ramp komen deze vaak niet aan. Hierdoor een hele slechte 2e helft. Nog wel wat prima kansen. De mooiste aanval gaat er helaas net niet in. Remco v/d Berge bedient Robert Padmos, maar zijn harde schuiver wordt op miraculeuze wijze nog met de voeten van de keeper van Oranje Blauw uit het doel gehouden. Vlak voor het verstrijken van het duel krijgt Padmos nog een prima mogelijkheid, maar nu schuift hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Martijn Neele hoeft slechts één keer echt redding te brengen als een verdwaald schot van de thuisploeg toch op het doel komt. Hij tikt de bal over tot hoekschop. Echter weet de thuisploeg hier niets mee te doen.

P1360733

Zodoende een 0-2 eindstand. Hierdoor dus ‘gewoon’ drie punten voor S.K.N.W.K. Hiermee blijven ze dus bovenaan de ranglijst staan en kanshebber voor de 1e periode. Volgende week wacht de 1e derby voor de Nieuwerkerkers dit seizoen in de vierde klasse B. Op sportpark ‘De Vospit’ is W.I.K. ’57 1 dan de tegenstander. Zij verloren gisteren nipt van medekoploper Z.B.V.H. 1 (2-1). Dit mede met het feit dat het een derby is, moet de blauw/zwarten toch zeker op scherp zetten. Het zal allemaal iets beter moeten dan gisteren en dan met name beter dan in de 2e helft.