Arjen de Koeijer is een speciale topscorer

Met 22 doelpunten is Arjen de Koeijer de productiefste Zeeuwse voetballer gebleken voor de winterstop. De aanvaller van Yerseke heeft de eerste comptitiehelft afgesloten op 22 doelpunten, twee meer dan Steve Schalkwijk (Walcheren) die zich door een formidabele eindsprint (twaalf goals in drie duels) als belangrijkste belager van De Koeijer heeft opgeworpen.

De Koeijer en Schalkwijk zijn twee opmerkelijke topscorers. Ze spelen immers allebei bij een derdeklasser en de recente geschiedenis heeft uitgewezen dat de productiefste spelers vooral in de laagste standaardklassen gevonden moeten worden. Dit seizoen geeft een kentering te zien. Het is zelfs zo dat in detopscorers-top-zes slechts één speler uit de laagste klasse staat.

Voor het contrast heb ik hieronder uitgevogeld wie de laatste jaren de Zeeuwse topscorers waren in de winterstop. Het zijn allemaal spelers die op dat moment met hun club op het laagste standaardniveau speelden.

seizoen speler club goals
14/15 Arjen de Koeijer Yerseke 22
13/14 Sander van ’t Hof Smerdiek 24
12/13 Martijn Backx SKNWK 22
11/12 Robin Provoost ZSC’62 18
10/11 Rachid Bouhoudane Vosmeer (zat) 21
09/10 Dennis Weijers Robur 25
08/09 Danny Weber Krabbendijke 23
07/08 Arjan Smalheer ZSC’62 23

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/