Ex-S.K.N.W.K.-er doet van zich spreken; Na 868 dagen weet Borssele 1 weer wat winnen is

Bij het surfen op het World Wide Web kwam ik een artikel tegen op de website van v.v. Borssele. Het blijkt dat daar een Ex-S.K.N.W.K.-er zorgde voor een knap staaltje voetbal. Lees hieronder het artikel:

Nadat we dit seizoen een stapje terug gedaan hebben gedaan speelden we onze tweede wedstrijd. We vertrokken op tijd naar Cadzand het enige standaard team in onze klasse. Iets te vroeg voor Jan dus die zijn we maar even wezen halen. Eenmaal op Cadzand werden we met open armen opgewacht, ze waren blij dat we weer in dezelfde klasse spelen. Na ons bij gepraat te hebben zochten we de kleedkamer op. Dat was het enige wat niet veranderd was want het veld en de omgeving was 100x mooier en beter geworden.

De eerste wedstrijd hadden we zeer slecht gespeeld en dan ook met 4-1 verloren van Waarde 2. We hebben de slechte punten met elkaar doorgenomen en begonnen vol goede moet aan de warming up. Na de warming up nog even extra opwarmen in de kleedkamer waar de tegenstander van Cadzand 2 aan het douchen is geweest.

Cadzand begon de wedstrijd met veel strijd en inzet. Daar hadden we soms geen antwoord op. We gaven te veel ruimte en waren zeker niet fel genoeg. Ze waren meer in bal bezit maar creëerden niet veel kansen. Met Toon als laatste man hadden we achterin meer rust dan vorige week en met Dave weer in ons midden hadden we weer iemand die laat zien hoe je met strijd moet voetballen. Zelf kregen we de eerste helft geen kans we konden een paar keer aanvallen via de zijkant maar echt gevaarlijk zijn we niet geweest. We kregen op het eind van de eerste helft een vrije trap aan de linkerkant een met of wat buiten de 16. Deze werd verkeerd voorgegeven door Toon die nu niet meer achterin stond. Het was dan ook een lange bal op Peter Nieskens die door kon lopen op Anders (die weer in de goal stond) met Dave in zijn kielzog. Anders kon de bal in eerste instantie stoppen maar de bal ging recht de lucht in en viel weer voor de voeten van Peter Nieskens en die kon hem in een leeg goal schieten. Weer stonden we achter. Even waren we van de leg en Cadzand kreeg nog een grote kopkans uit een corner maar deze werd op schitterende wijze gepakt door Anders.

In de rust konden we wat verschuivingen doen en met elkaar de eerste helft door nemen. We moesten veel feller zijn en strijd leveren. Gelijk vanaf de aftrap was dat er wel. Rik ging op de keeper af maar kon hem niet verslaan. Gaande de tweede helft bleek dat Cadzand de eerste helft veel energie had verspeeld en konden ons alleen maar tegenhouden. Je voelde dat er nog wel doelpunten gingen vallen de ruimtes in de hoeken werden steeds groter. Met Julian die regelmatig van uit het centrum van het middenveld deze gaten indook was het wachten op een goede voorzet.

Het duurde toch nog tot de 70e minuut. Julian was weer in de ruimte gesprint en gaf een perfecte voorzet. Andre onze nieuwe aanwinst had al in andere wedstrijden laten zien dat hij een echte spits is, hij kwam keurig voor zijn man en kopte de verdiende gelijk maker binnen. Cadzand zakte gelijk door zijn hoeven en was even helemaal de klus kwijt. Weer via dezelfde kant kwam Julian door na een goeie uittrap van  Anders, Jullian keek of Andre klaar stond en hij stond er dan ook weer. Andre knalde de bal achter de keeper en we stonden voor 1-2 in de 73e minuut. Nog geen 2 minuten later was het Richard die nu in hetzelfde gat dook maar de bal was iets te diep gegeven en hij kon hem moeilijk binnen houden, toch kon hij hem super voor krijgen en over de keeper en verdediger heen, Andre prikte hem weer binnen en had zijn hattrick te pakken binnen 5 minuten ik denk recordje voor de club.

De rest van de wedstrijd konden we goed uitspelen en gaven we weinig meer weg. Het was een super gevoel voor iedereen en hopen deze goeie weg te kunnen vervolgen. Zaterdag gaan we weer vol de strijd aan met onze volgende tegenstander.