Van de bestuurstafel (deel 1)

Beste leden,

graag wil het huidige bestuur jullie regelmatig op de hoogte houden van het “reilen en zeilen”, binnen onze vereniging. Daar hebben jullie recht op, vinden wij.

Waar wijn we momenteel allemaal mee bezig?

Uiteraard de lopende zaken, die niet interessant zijn om hier steeds te melden. Dat de secretaris zijn brieven, notulen, agenda’s schrijft; de penningmeester zijn betalingen verricht en op de inkomsten let; de jeugdbestuurder zorgt dat alles daar in goede banen wordt geleid; de wedstrijdsecretaris al die wedstrijdwijzigingen weer in een passend vat giet; de sponsorcommissie probeert extra geld via sponsoren binnen te krijgen; het algemeen bestuurslid elke zaterdag aanwezig is en de tegenstanders en scheidsrechters ontvangt en begeleidt; het bestuurslid kantinezaken zijn inkopen doet en het lege fust weer inlevert; de voorzitter ons allemaal achter de vodden zit en het overzicht houdt; het zijn de dingen die bij besturen horen en eigenlijk iedereen “normaal” vindt. We doen het graag, we vinden het leuk en hebben er plezier in.

Echter……..

WIJ HEBBEN JULLIE (hulp) NODIG ! ! !

Een vereniging betekent dat er een groep mensen, met elkaar, een zelfde doel nastreven. Die groep mensen zijn dus verenigt in hun hobby, in dit geval voetbal. Het betekent echter ook dat we ALLEMAAL, buiten het voetballen om, iets moeten bijdragen aan onze vereniging. Financieel doen we dat al! We betalen contributie. Maar dat is niet genoeg. Naast het voetballen zijn er nog veel meer activiteiten die regelmatig nodig zijn. Heel veel activiteiten lopen al prima! Heel veel leden dragen hun steentje al bij. Maar er zijn ook leden die hun steentje op de kruiwagen van een ander lid hebben liggen en dat is niet de bedoeling. Als iedereen zijn eigen steentje bijdraagt, hebben we niet eens kruiwagens nodig!

1 van onze speerpunten momenteel is het doelmatig bezetten van de kantine.

We willen dat, of er wel of geen voetbal is, iedere zaterdag de kantine bemenst wordt. Die bemensing willen we in blokken indelen, zodat het een niet al te grote belasting is voor de vrijwilligers. We willen dit ruim van tevoren inplannen, zodat de medewerkers weten wanneer en hoe lang er een beroep op hen gedaan wordt. Wij willen die medewerkers ondersteunen door iedere zaterdag een bestuurslid aanspreekbaar en verantwoordelijk te maken. Dat bestuurslid is daarmee ook medeverantwoordelijk voor de afsluiting, het geld tellen enzovoorts.

“Voetbal is een teamsport, ook de kantine doen we met ons allen. Zeg dus niet meteen “nee” als we je vragen een paar uurtjes achter de bar te staan!

1 reactie op "Van de bestuurstafel (deel 1)"

  1. En scheidsrechters voor de jeugd kunnen we ook goed gebruiken. Is echt een drama elke zaterdag

Reacties gesloten.