Eindelijk weer eens winst voor S.K.N.W.K. 1

Na de slechte eindfase voor de winterstop en dramatische herstart vorige week (4-1 nederlaag tegen O.F.B. 1) was er voor S.K.N.W.K. 1 maar één ding belangrijk: WINST !! En dit moest dan gaan gebeuren op het eigen sportpark ‘Het Springer’. Er stond voor de thuisploeg dus best wat druk op de wedstrijd die vanwege een crematie bij tegenstander S.P.S. 1 overigens pas om 16:00 uur begon. Deze keer eens geen afgelastingen bij S.K.N.W.K., maar aan het veld op Nieuwerkerk zou wel eens wat gedaan mogen worden. Want dit is zeer slecht en hobbelig, wat goed voetbal eigenlijk niet mogelijk maakt.

P1400281

Na de tos en aftrap van Pupil van de Week Luca de Bruine was het aan Nieuwerkerkse-zijde wat aftasten. Tegenstander S.P.S. 1 was in de heenwedstrijd nog een makkelijke prooi voor de blauw/zwarten (1-5 winst), maar in de beginfase was dit het gisteren nog zeker niet. Gelukkig was de eerste de beste aanval van de thuisploeg wel gelijk raak. George van Heukelom, deze keer spelend in de spits had zich op rechts iets uit laten zakken. Hij gaf een perfecte voorzet richting de 2e paal waar linkshalf Stefan Vermeer goed naar binnen was gekomen en keihard de 1-0 tegen de touwen ramde. Een lekkere start dus.

P1400313

En binnen drie minuten was het allemaal nog rooskleuriger voor de Nieuwerkerkers. Nu was het spits Robert Padmos die allert reageerd toen de doelman van S.P.S. de bal niet onder controle kreeg. Hij schoot de 2-0 binnen en plaatste S.K.N.W.K. dus in een zetel. Dat was al weer eens een tijdje geleden dat de ploeg van trainer/coach Jack Wijnands een marge had van twee treffers. Nog voor de rust had S.K.N.W.K. nog een paar goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar dit lukte niet. Overigens complimenten aan de ploeg, want er wordt zeker in deze eerste helft heel goed verdedigd, waardoor de gasten weinig tot geen kansen krijgen op een doelpunt.

P1400327

Al in blessuretijd was er bij een corner een blessure van de keeper S.P.S. Hij ging door zijn enkel. Tijdens de blessurebehandeling besloot de scheidsrechter te fluiten voor de rust. Vanaf deze plaats willen we de doelman van S.P.S. van harte beterschap en sterkte toewensen. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 2-0 voorsprong in het voordeel van de thuisploeg. Omdat de keeper van S.P.S. niet meer terug kon komen, ging een speler tussen de palen bij de gasten.

P1400347

Of deze ‘nieuwe keeper’ echt (goed) kan keepen, zullen we niet echt weten, want in de 2e helft zakte het spel van S.K.N.W.K. ver weg. Er waren weinig goede aanvallen meer te bewonderen en zodoende dus ook weinig kansen. Met een 2-0 tussenstand houd je S.P.S. dan ook eigenlijk in de wedstrijd. En als zij dan ook 20 minuten voor het verstrijken van de wedstrijd via overigens een schitterende goal (de bal vloog mooi de kruising in) terugkomen tot 2-1 weet je dat het toch nog spannend wordt.

P1400387

Misschien moet S.P.S. dan zelfs nog een penalty krijgen als verdediger Leon Pollemans wel of niet een overtreding maakt……. Misschien omdat ze er bij S.P.S. te nadrukkelijk om vragen, besluit de scheidsrechter na een paar seconden aarzelen wel te fluiten, maar (gelukkig) geen ‘pingel’ te geven. Hij geeft een scheidsrechtersbal, wat eigenlijk niemand helemaal begrijpt. Omdat deze op de 16-meterlijn van S.K.N.W.K. is, wordt de bal sportief door de S.P.S.-speler teruggespeeld naar doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K.

P1400389

Aan Nieuwerkerkse-zijde heeft dan inmiddels C-junioren Julian van Nieuwenhuize het veld betreden voor de moegestreden George van Heukelom. De 15-jarige Van Nieuwenhuize zorgt voor opluchting als hij de 3-1 tegen de touwen schiet en S.K.N.W.K. 1 dus eindelijk weer eens zeker is van winst en drie punten.

P1400402

Door deze overwinning blijft S.K.N.W.K. in de top vijf en hopelijk geeft deze overwinning de burger ook weer wat moed naar de komende duels. Te beginnen a.s. zaterdag als in Stavenisse de plaatselijke SC de tegenstander is. Aftrap zal zijn om 14:30 uur.