S.K.N.W.K. 1 blijkt niet opgewassen tegen Z.B.V.H. 1

Ondanks dat de uitslag misschien anders doet vermoeden (0-3 nederlaag) was er gisteren wel zeker sprake van een echte wedstrijd op sportpark ‘Het Springer’ tussen S.K.N.W.K. 1 en Z.B.V.H. 1. Voor thuisploeg S.K.N.W.K. 1 stond er alleen helemaal niets meer op het spel. En omdat zij zich al hebben geplaatst voor de na-competitie hier en daar toch wat begrijpelijke wijzigingen (om spelers die op scherp staan qua gele kaarten of met lichte blessures te sparen). Daarnaast was ook topscorer Robert Padmos nog eens afwezig vanwege een weekendje Madrid (met o.a. een bezoek aan de wedstrijd Real Madrid – Valencia). Voor tegenstander Z.B.V.H. 1 was het een heel ander duel. Zij moesten namelijk winnen om nog kans te maken op deelname aan de na-competitie.

P1420291

In de beginfase (b)leek wel dat er spanning op stond bij de gasten. Echter S.K.N.W.K. kon niet echt gevaarlijk worden. Er waren zeker wel wat leuke combinaties met name op het middenveld, maar die stranden allemaal in schoonheid. De verdediging van de Nieuwerkerkers had zijn handen vol aan de voorwaartsen van Z.B.V.H. Vooral rechtsback Jelle Kastelein had het heel lastig tegen de snelle linkerspits.

P1420294

Na zo’n 15 minuten valt de eerste treffer. S.K.N.W.K. krijgt net over de middenlijn een vrije trap. Laatste man Martijn Neele neemt deze (te) snel, maar de bal is veel te kort. Hierdoor kan Z.B.V.H. counteren. Omdat Neele niet op tijd terug is voor de rugdekking is de lange bal van Z.B.V.H. fataal. De spits laat de achtergebleven verdedigers zijn hielen zien, omspeelt doelman Mike Bakker en scoort vanuit nog beste een lastige hoek de 0-1.

P1420299

S.K.N.W.K. wordt in deze eerste helft slechts 1x echt gevaarlijk. Een prima aanval over de rechterkant van het veld wordt goed voorgegeven. Emiel Kuijten komt prima naar de eerste paal, maar zijn kopbal wordt door de keeper van Z.B.V.H. nog net gered. Overigens raken beide spelers bij deze aktie licht geblesseerd, maar kunnen gelukkig de wedstrijd hervatten. Beide ploegen mogen met een 0-1 tussenstand eventjes gaan rusten. In de rust laat Yannick v/d Cingel, die kan terugkijken op een goede eerste helft, zich dan met rugklachten uit voorzorg vervangen door Niels Gunst (die overigens ook prima inviel).

P1420336

De thuisploeg is er van overtuigd dat er meer inzit dan er nu op het scorebord staat, maar dan zal het in de 2e helft minimaal 1x zelf moeten scoren (en geen treffers meer tegen moeten krijgen). En er wordt ook gescoord. Echter is het weer Z.B.V.H. dat het net weet te vinden en helaas dus niet S.K.N.W.K. Het is eigenlijk identiek aan de eerste goal in de eerste helft. Na opnieuw zo’n 15 minuten (in de 2e helft) krijgt S.K.N.W.K. een tweetal corners. De eerste wordt getrapt door Martijn Neele (die dus opnieuw niet de rugdekking kan verzorgen aan zijn verdediging). Deze wordt opnieuw tot corner verwerkt, maar nu aan de andere kant. De corner, nu getrapt door de inmiddels ingevallen Remco v/d Berge (hij is één van die spelers die op scherp staat) wordt weggewerkt. Ook nu is Z.B.V.H. als een speer aan de andere kant van het veld. Vanaf opnieuw hun linker kant wordt de bal voorgeslingerd en kan bij de 2e paal door de geheel vrijstaande speler tegen de touwen worden gekopt, 0-2.

P1420344

Helaas wordt het een kwartier voor het einde van de wedstrijd zelfs ook nog 0-3, wat eigenlijk ook wel weer een beetje teveel van het goede is. S.K.N.W.K. gaat dan nog op zoek naar de verdiende ere treffer. Wilco de Valk is met twee schitterende kopballen nog dichtbij, maar het beetje geluk ontbreekt vandaag. Daarnaast heeft S.K.N.W.K. zich inmiddels eigenlijk ook wel verzoend met de nederlaag en neemt het niet teveel risico meer met het oog op de na-competitie. De opnieuw prima spelende Martijn Rentier (is al weken een rots in de branding) laat zich ook nog licht geblesseerd vervangen (door Yassin). Hopelijk is Rentier over twee weken weer van de partij als voor de blauw/zwarten de na-competitie van start gaat. Hierin treft S.K.N.W.K. Hansweertse Boys 1 en Nieuwland 1.

P1420351

Na het laatste fluitsignaal is er de vreugde bij Z.B.V.H. dat door deze overwinning de 3e periode overneemt van kampioen Rimboe 1. We wensen Z.B.V.H. veel succes in de na-competitie en wie weet misschien tot volgend seizoen (hopelijk in de 3e klasse).

P1420357

Voor S.K.N.W.K. 1 is het deze week de accu opladen (met o.a. donderdag het Dokter v/d Zande Toernooi). Zaterdag 23 en 30 mei spelen zij in de na-competitie. Aankomend weekend is eerst de wedstrijd Nieuwland 1 – Hansweertse Boys 1. Afhankelijk van het resultaat in dit duel is bekend wie de eerste tegenstander wordt (en of er eerst uit of thuis wordt gespeeld) van S.K.N.W.K.. Uiteraard wensen we het 1e alvast heel veel succes in de na-competitie !!