,,Ik denk dat DFS een slechte dag moet hebben, wil ZBVH winnen”

 

MZC’11 en DFS provincie uit, SKNWK en Duiveland blijven erbinnen

ZIERIKZEE – DFS kan zijn licht opsteken bij de trainers van SKNWK en WIK’57, MZC’11 mag naar het kleine Kinderdijk dat grootste bekendheid geniet van de vele molens, Duiveland krijgt enkel en alleen te maken met Walcherse tegenstanders en SKNWK zit nog een week in de wachtkamer. Oftewel, de nacompetitie voor vier voetbalclubs van Schouwen-Duiveland kan beginnen.

De ‘wachtende’ club, SKNWK, wist al na acht wedstrijden van het seizoen 2014/2015 dat ze mocht deelnemen aan het seizoenstoetje. Enige zekerheid op een goede voortzetting in de nacompetitie heeft de ploeg van vertrekkende trainer Jack Wijnands geenszins. De bespeler van sportpark Het Springer is meer ‘kampioen nacompetitie halen’ dan dat ze het succesvol afsluit. Deze editie is alweer de vierde keer op rij dat ze deelneemt. Tot op heden zonder succes.
Op de geblesseerde Lex Folmer na kan Jack Wijnands over een complete selectie beschikken voor de halve competitie tegen Nieuwland en Hansweertse Boys. De Nieuwerkerkers hebben het grote voordeel dat ze haar twee tegenstrevers zaterdag 16 mei aan het werk kan zien. ,,Dat is interessant”, meent Wijnands. Van Nieuwland weet hij niet zoveel, van Hansweertse Boys zegt hij dat de ploeg mentaal niet zo sterk is. Uit voorzorg voor de nacompetitie heeft Wijnands tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen ZBVH spelers, die op scherp staan, buiten de basis gehouden. ,,Als we allemaal fit blijven, ga ik er wel vanuit dat we een goede kans maken”, doelt hij op eventuele promotie. ,,Maar twee of drie afwezigen kunnen we niet opvangen.”

Over ZBVH gesproken. Dit is de club waar tegen DFS lijfsbehoud in de derde klasse wil zien veilig te stellen. Voor Wijnands is het een bekende naam want SKNWK speelde er dit seizoen tegen. In Zuid-Beijerland werd het 0-0 en afgelopen zaterdag op sportpark Het Springer 0-3. ,,Vanuit de laatste linie proberen ze heel snel de spitsen aan te spelen. Ze zijn beweeglijk en handig. Hun zwakte ligt in de verdediging. Het is een hardwerkende, maar geen wonderploeg”, ‘analyseert’ Wijnands voor DFS, dat zelf ook wat mensen naar Nieuwerkerk had gestuurd om ZBVH, dat dit seizoen liefst 84 maal scoorde en tweede werd in de vierde klasse B, te bekijken. ,,Ik denk dat DFS een slechte dag moet hebben, wil ZBVH winnen.”

Voor MZC’11 en Duiveland mag het behalen van de nacompetitie al een succes genoemd worden. Voor de Zierikzeeënaars als debutant in de tweede klasse en voor de Oosterlanders omdat ze het seizoen na de degradatie uit dezelfde tweede klasse nu al een kans krijgen om weer op dat niveau te gaan acteren.
MZC’11 treft het onbekende De Zwerver. De ploeg uit Kinderdijk veroverde in de tweede klasse F de derde periode en besloot de reguliere competitie als zesde. De ploeg staat onder leiding van trainer Richard Mank die De Zwerver dit seizoen dertien maal zag winnen, drie keer een gelijkspel moest toestaan en tien keer aan het kortste eind trok. Adriaan Nieuwenhuijse, coach van MZC’11, mist in het eerste duel met De Zwerver topscorer Ramon Janson die in de laatste competitiewedstrijd, waarin niet al te veel op het spel stond, tegen zijn vierde, gele kaart aanliep. Achter de namen van Benjamin Verwest, Lars Holm en Mathijs Hage staan vraagtekens. Zij kwamen tegen Arnemuiden vanwege blessures niet in actie. De return en een eventueel vervolg moet MZC’11 het sowieso zonder Ingmar Quist doen. Hij gaat na zaterdag op huwelijksreis.

Vincent van Noord, die na een seizoen bij Duiveland vertrekt, kent in tegenstelling tot Nieuwenhuijse geen personele problemen. Tegenstander is Walcheren, de eerste periodekampioen van de derde klasse A waarin ze op de eindstand als vierde eindigde. Opvallend is het doelsaldo van de Walcherse formatie: 84 voor (slechts tien minder dan kampioen Axel) en 61 tegen. Van Noord omschrijft de eerste opponent als ‘een jonge, leuke voetballende ploeg’.

P1420336
Op de slotdag van het seizoen 2014/2015 troffen SKNWK (met Remco Veenboer aan de bal en Stefan Vermeer (11) toekijkend) en ZBVH elkaar op sportpark Het Springer. Beiden zitten in de nacompetitie. ZBVH begint zaterdag tegen DFS, SKNWK een week later tegen Nieuwland of Hansweertse Boys. (foto SKNWK)

 

Nacompetitie Schouwse ploegen

MZC’11 (voor promotie naar de eerste klasse)

16 mei: De Zwerver-MZC’11

23 mei: MZC’11-De Zwerver

Eventueel vervolg 30 mei en 6 juni tegen winnaar Zaamslag-Heerjansdam

 

Duiveland (voor promotie naar de tweede klasse)

16 mei: Duiveland-Walcheren

23 mei: Walcheren-Duiveland

Eventueel vervolg 30 mei en 6 juni tegen winnaar Nieuwdorp-Arnemuiden

 

DFS (voor lijfsbehoud in de derde klasse)

16 mei: DFS-ZBVH

23 mei: ZBVH-DFS

 

SKNWK (voor een plaats in de derde klasse)

16 mei: Nieuwland-Hansweertse Boys

23 mei: SKNWK-verliezer Nieuwland/Hansweertse Boys

30 mei: winnaar Nieuwland/Hansweertse Boys-SKNWK