Eerste (onnodige) nederlaag S.K.N.W.K. 1 is een feit

Omdat er in de 4e klas B geen enkel team bekerverplichtingen meer had, had de K.N.V.B. de 26e speelronde van dit seizoen verplaatst naar dit weekend. Vandaar dat S.K.N.W.K. gisteren in Waarde moest aantreden tegen de plaatselijke SC Waarde. Op voorhand al een lastig duel, want zij hadden tot nu toe slechts 4 punten en konden dus vrij-uit spelen. En als je dan tegen de koploper mag, hoeft de trainer je zeker niet de motiveren. Voor S.K.N.W.K. blijken dit soort tegenstanders altijd lastig te bespelen (getuige laatst nog een matig duel tegen SC Stavenisse met een minieme 1-0 overwinning).

DSC01744

De wedstrijd was slechts vijf minuten oud toen de thuisploeg een corner kreeg. Deze werd door doelman Mike Bakker weggestompt en het spel leek verder te gaan. Maar wat volgde was een fluitsignaal. De scheidsrechter had een overtreding gezien (‘dader’ Leon Pollemans is zich nog steeds van geen kwaad bewust, “ik maakte me alleen breed”) en gaf een strafschop. Uiteraard werd dit buitenkansje verzilverd en keken de blauw/zwarten al snel tegen een achterstand aan.

DSC01752

Dit speelde Waarde uiteraard prima in de kaart. Zij speelden op de counter en schuwden het fysieke geweld zeker niet. Voor S.K.N.W.K. was dit heel lastig. Zeker ook vanwege het feit dat een aantal forse charges (o.a. Remco v/d Berge werd een paar keer dusdanig hard geraakt dat hij niet geheel okselfris het duel kon vervolgen) onbestraft bleven, terwijl een gele kaart zeker op zijn plaats zou zijn. Als je dit afzet tegen ‘de overtreding’ bij de penalty, wel een heel groot contrast.

DSC01758

De scheidsrechter wilde deze middag (te) veel door laten voetballen (gaf dus voordeel), maar eigenlijk moet je zulke harde overtredingen gewoon bestraffen. Dit gaf de thuisploeg telkens weer een teken dat er wel heel veel ‘mocht’ deze middag. Het leverde Yannick v/d Cingel nog een bloedneus op toen zijn directe tegenstander met een arm zwaaide. Door dit alles ging S.K.N.W.K. zeker niet beter voetballen, want de frustraties kwamen al snel naar boven zowel binnen als buiten de lijnen. En dan wordt vergeten waar ze eigenlijk voor gekomen zijn, namelijk om te voetballen.

DSC01765

Toch bleek er nog geen vuiltje aan de lucht. Eerst werd de paal nog geraakt, maar zo’n vijf minuten voor rust is het eindelijk raak. Het is Robert Padmos met de prima assist. Remco v/d Berge kapt naar binnen en schiet de bal snoeihard in de verre hoek tegen de touwen, 1-1. Niet veel later is het ook bijna 1-2. Machiel Schot vuurt een keihard schot af op het doel, maar een prima redding van de Waarde-keeper zorgt ervoor dat beide ploegen met een 1-1 ruststand om de thee gaan.

DSC01770

Gelijk vanaf de aftrap moet S.K.N.W.K. dan alsnog op voorsprong komen. Opnieuw is het Schot met een uitgelezen mogelijkheid. Hij gaat alleen op het doel af, maar ook nu komt de doelverdediger van de thuisploeg als overwinnaar uit de strijd. Toch gaat de koploper van 4B op zoek naar treffers. Alleen mist deze middag de scherpte en precisie. En het blijft bij deze stand uitkijken voor de counter van met name de snelle nummer 11. Eén keer ontsnapt hij aan de aandacht van de S.K.N.W.K.-defensie en dan weet hij de thuisploeg opnieuw op voorsprong te schieten, 2-1.

DSC01811

Als dan aan de zijlijn voor de 3e keer Remco v/d Berge snoeihard onderuit wordt gelopen en er opnieuw niet voor een overtreding wordt gefloten, zijn de rapen eventjes gaar. Ploeggenoot Yannick v/d Cingel gooit er een harde tackle uit. Hierdoor ontstaat er een opstootje dat gelukkig snel in de kiem is gesmoord. ‘Gelukkig’ heeft de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg alles gefilmd…..!! Echt onbegrijpelijk. Deze man had deze middag namelijk een dubbel functie. Naast het feit dat hij de scheidsrechter moest assisteren, pakte hij meerdere malen tijdens de wedstrijd (!!) zijn mobiele telefoon om te filmen e.d. En de scheidsrechter sprak de man hier niet op aan, want dit was slechts bijzaak……..

DSC01828

Uiteraard zijn dit allemaal frustraties aan Nieuwerkerkse-zijde vanwege de achterstand en het slechte voetbal, want waarschijnlijk bij een 0-6 stand, zou niemand zich hier druk om maken. Maar het is niet normaal als je als taak hebt om de wedstrijd samen met je collega ‘vlagger’ aan de andere zijde en de scheidsrechter tot een goed einde moet brengen dat je dan telkens met je mobiele telefoon staat te spelen. Dan ben je dus absoluut niet met de wedstrijd bezig !!

DSC01788

S.K.N.W.K. gaat een kwartier voor tijd dan alles of niet spelen. Een verdediger eruit en spits erbij en alle ballen ‘in de pot gooien’. Al snel kunnen de plannen in de ijskast, want uit een corner kan Waarde bij de 2e paal de bal mooi binnenkoppen, 1-3. Over en sluiten. S.K.N.W.K. loopt zodoende tegen de eerste zeperd op dit seizoen.

DSC01834

We kunnen hier de scheidsrechter, de bal, de wind, de ‘vlagger’ e.v.a. de schuld van geven, maar er is maar een schuldige, namelijk het team zelf. Ze waren niet bij machte het spelletje te spelen waar ze normaal de tegenstanders mee weten te verschalken. En de tegenstander heeft gelijk gehad getuige de 3-1. Als je op voorhand minder voetbalkwaliteiten hebt dan de tegenstander moet je dit compenseren met met veel inzet en strijd. Zo geschiedde en daarom was de overwinning voor de thuisploeg zeker niet gestolen.

DSC01803

Voor de ploeg van trainer/coach Walter de Jonge zeker geen man over boord. Zij maken (even) een pas op de plaats en moeten de 1e plek op dit moment overdoen aan Rillandia 1. Daarnaast komen ook ploegen als Vrederust, Hansweertse Boys, Halsteren en zelfs Z.S.C. ’62 weer in de buurt. Koploper Rillandia heeft 20 punten, S.K.N.W.K. 19, maar nummer 6 Z.S.C. ’62 volgt op slechts 4 punten van de lijstaanvoerder. We kunnen dus inmiddels echt spreken van een top 6 die waarschijnlijk uit gaan maken wie er met de titel mag gaan pronken (al is dat nog wel heel ver weg).

DSC01798

Geluk bij een ongeluk was dat dit duel voor de 3e periode was, waardoor S.K.N.W.K. dus wel leider blijft in de 1e periode. Zij kunnen de jacht om deze eerste prijs aankomend weekend gaan vervolgen. Opnieuw een uitwedstrijd voor S.K.N.W.K. 1. Deze keer is Vosmeer 1 de tegenstander. Hopelijk zijn de blauw/zwarten gewaarschuwd na het debacle van dit weekend, want ook Vosmeer is zeker geen hoogvlieger in deze klasse. Het spel van S.K.N.W.K. zal dus veel beter moeten zijn dan gisterenmiddag en daarnaast zullen ze zich moeten wapenen tegen dit soort tegenstanders. Zaterdag om 16:15 uur weten we meer.

DSC01789

18 reacties op "Eerste (onnodige) nederlaag S.K.N.W.K. 1 is een feit"

  1. t.rucker | 28-10-2015 at 18:33 |

    rode rik… Jammur daj blin bin

  2. Roderick | 28-10-2015 at 17:28 |

    Hoi, natuurlijk is het niet goed dat de vlagger van de tegenstander op z’n telefoon zit maar waar ik mezelf voor kapot schaam is dat onze eigen leiding nota bene voor de wedstrijd bier drinkt en dan ook er niet zijn om het wedstrijdformulier niet te tekenen. Sknwk jullie moeten je schamen en ik schuil me als sknwk supporter achter de scheidsrechter hij staat volledig in z’n recht als wij dit doen. Doei!

  3. toeschouwer | 27-10-2015 at 22:14 |

    Als je het als scheidsrechter goed vind dat de vlagger staat te filmen zeg dat genoeg over de kwaliteit van deze scheids.

  4. (kleuren) BLIND | 27-10-2015 at 20:48 |

    Man in het geel, uuuuuh als ik op de foto’s kijk…….

  5. Schandalig van yannick? De linksback van waarde was schandalig…eerste keer had remco geluk dat hij opsprong anders had i niet meer gevoetbald dit jaar..tweede keer was een smerige overtreding waar hij nog steeds bont en blauw van is.tussendoor werd psdmod neergeschopt en ook nog 1 een bloedneus gemept. Raar dat er een keer gereageerd word op die aanslagen?? En dan ook nog een scheids die het opstootje op de bank van sknwk steekt is helemaal te gek voor woorden…het is te hopen dat waarde in nieuwerkerk gewoon om te voetballen komt en niet om te schoppen dan zal het een ander partijtje worden..

  6. kees-jan | 27-10-2015 at 20:26 |

    Beste scheids
    U bent u eigen ego aan het strelen, door alle sites af te struinen wat er over u geschreven staat !
    U kunt ook eens een site van de knvb bekijken, of er via deze weg een cursus te volgen is ! Het niveau waar u gefloten heeft is al menig jaar achter u gelaten, en dat met U ervaring !!! U heeft de wedstrijd wel naar u eigen hand gezet, en ook dat is het strelen van uw eigen ego !

  7. De scheids | 27-10-2015 at 19:38 |

    Beste mensen, even een reactie van de man in het geel. Ik heb me best vermaakt met het verslagje en spreek de schrijver misschien nog wel eens.Inderdaad een diep rode kaart voor Yannick, heb ik hem na afloop ook verteld. Inderdaad vanwege de commotie daarna en het sussen daarvan de betreffende speler uit het oog verloren. Wie was het ook al weer? Daarom besloten tot een opgooibal. Remco had veel fans langs de lijn, misschien terecht op basis van vorige wedstrijden. 3e charge maar één juiste uitleg en hiervoor correct verwoord. Waarde speelt bal en daarna botsing tussen twee spelers. De bank van SKNWK “redde” Yannick daarna dus door opstootje te veroorzaken. De penalty: heel duidelijk met twee handen vast houden van spits, die zich voor mijn ogen probeert los te rukken. Breed maken, tja. Geen enkel protest van hem, hij wist het wel hoor. Voorts geen pasjes voor de wedstrijd, geen leider na de wedstrijd voor het wedstrijdformulier. Reden temeer voor mij om de filmende vlagger (alleen als het spel stil lag, hij vlagde prima)bijzaak te noemen. De blauw zwarten konden zich in dit geval wat mij betreft beter met zichzelf bezighouden. Maar dat vond de schrijver uiteindelijk ook. Ik wens overigens beide clubs alle succes verder en hopelijk tot ziens.

  8. t.rucker | 27-10-2015 at 19:15 |

    Wat een reacties zeg….wat hoorde er niet op een voetbalveld thuis???… Die linksback van waarde misschien?? Als remco niet had gesprongen de eerste keer had hij niet meer gevoetbald dit jaar..de tweede keer was een misselijke schop waar hij nog bont en blauw van is…tussendoor werd padmos Onderuit geschopt en ook nog 1 express een bloedneus bezorgd…raar dat er een keer op gereageerd wordt?? Ik denk het niet..hopelijk kan waarde over een paar weken laten zien dat je niet hoeft te schoppen en slaan om te winnen dan zal het heel wat lastiger worden…

  9. t.rucker | 27-10-2015 at 13:49 |

    wat hebben sommige mensen er toch veel verstand van… de linksback van waarde heeft gewoon alle geluk gehad met zn lompe acties.. de eerste had remco geluk dat hij net opsprong anders had hij alles gebroken.. de tweede was een hele smerige overtreding waar bij remco zijn been nog bont en blauw van is, maar geen kaart, zegt al genoeg over het optreden van de scheidsrechter.. even later wordt robert padmos keihard onderuitgeschopt terwijl de bal al een seconde weg was. Toen werd dus Remco in volle snelheid keihard omvergelopen wat totaal niks met fysiek heeft te maken want iemand op volle snelheid ondersteboven lopen is zo gedaan. Het is dus niet vreemd dat er daarna een opstootje ontstaat want ik weet niet of het de trainer van waarde is of de spelers zelf die beginnen aan een potje in de vierde klas om spelers express te blesseren . Die drie punten die sknwk verloren heeft is niet erg maar tegen een ploeg verliezen die wil winnen met ordinaire overtredingen is wel erg. niet vreemd dat sknwk de tweede helft zich wat inhield om blessures te voorkomen. gelukkig over een paar weken de return en wie weet kan waarde dan wel normaal een potje voetballen

  10. t.rucker | 27-10-2015 at 13:30 |

    Drie zware overtredingen op remco van de berge van de linksback van waarde waarbij vooral de eerste een aanslag was . is dat remco sprong anders had hij alles gebroken…de tweede overtreding was een hele smerige en hij komt er zonder kaarten vanaf…op het middenveld werd r. Padmos keihard onderuit getrapt waarbij de bal al weg was…daar had waarde al met 9 moeten staan…jammer dat je op dit niveau met schoppen een potje wil winnen. Gelukkig is er over paar weken de return

  11. Bas Drommers | 27-10-2015 at 11:32 |

    Jasper de Waart, goed dat de scheidsrechter het dan achteraf alsnog inzag dat deze charge niet op een voetbalveld thuis hoort. In mijn optiek moest voor dit voorval duidelijk de rode prent getrokken worden, en blijkbaar zijn er meer mensen het met me eens. De club zal ook eens in gesprek moeten gaan met de desbetreffende speler, en misschien met een voorstel moeten komen voor uitsluiting van een of meerdere wedstrijden. Zulke dingen horen echt niet thuis op het voetbalveld!

  12. Kees de melkboer | 27-10-2015 at 11:03 |

    Jasper dat is wel geluk voor de voormalig koploper dan dat ze met 11 mochten blijven staan anders waren ze dalijk echt vernederd gelukkig valt t uiteindelijk mee. wel goed wedstrijdverslag moet ik toegeven Jasper. Totaal niet objectief

  13. Jasper de Waart | 27-10-2015 at 10:31 |

    Ja inderdaad Pim Ploegmakers en Hans de koeyer, achteraf schijnt nog aan de scheidsrechter gevraagd te zijn of er toch geen kaart getrokken had moeten worden bij die vreselijke aanslag op de enkels van de geel/zwart geklede linksback, waarop hij antwoordde dat de speler die die overtreding beging inderdaad bestraft had moeten worden met een rode kaart. Misschien dat de onrust veroorzaakt door het opstootje heeft gezorgd dat de voormalig koploper van de vierde klasse B met elf spelers door mocht voetballen en dat de speler die de overtreding beging dus, tegen elke vorm van gerechtigheid in, in het veld mocht blijven.

  14. Pim Ploegmakers | 27-10-2015 at 09:51 |

    “Als dan aan de zijlijn voor de 3e keer Remco v/d Berge snoeihard onderuit wordt gelopen en er opnieuw niet voor een overtreding wordt gefloten, zijn de rapen eventjes gaar. Ploeggenoot Yannick v/d Cingel gooit er een harde tackle uit.” Als je het “onderuit gelopen” (wat neer kwam op tegen iemand die blijkbaar fysiek aanzienlijk sterker was aanlopen en daarbij niet op de been kunnen blijven) met “snoeihard” beschrijft en de onbesuisde, wraakzuchtige, niets met voetbal te maken hebbende sliding die daar op volgde gewoon met hard beschrijft, dan moet je je misschien eens af vragen hoe objectief je dit verslag geschreven hebt.

  15. Hans de koeyer | 27-10-2015 at 09:46 |

    Als je met een neutrale bril kijkt, is die 3e charge op Remco terecht door laten spelen want daar speelde de verdediger van waarde eerst de bal waarna Remco eigenlijk tegen hem aan loopt. Daarna heeft Yannick erg veel geluk dat de scheidsrechter geen rood trekt want die charge sloeg helemaal nergens op gatverdamme een echte benenbreker. Hij moet zich diepschamen en de club zou er goed aan doen hem zelf te schorsen. Dit was de ergste beslissing van de scheidsrechter die hele wedstrijd. Waarde kreeg niet eens een vrije trap. Ik hoop dat de volgende keer als iemand dat doet hij er gewoon vanaf gestuurd word.

  16. Pim van Tilburg | 27-10-2015 at 09:11 |

    Kunne nie eens dekken joh, verliezen van Waarde

  17. Hans de nooteboom | 27-10-2015 at 08:43 |

    Wij ergeren ons ook kapot aan onze eigen scheidsrechter maarja de 3 punten zijn binnen. :p

  18. Abrakadabra | 25-10-2015 at 11:47 |

    Waarde-SKNWK 3-1
    Nee SKNWK was de mindere ploeg.Op het middenveld verloren ze bijna elk duel.Yannick v/d Cingel had zijn handen en voeten vol aan die linksbuiten.Daar had de trainer constand twee man op moeten zetten.Nee tegen dit soort ploegen is SKNWK niet opgewassen.En er volgen nog meer van dergelijke ploegen.Ze zijn te fisiek.Niks voor de Nieuwerkerkers.Maar nu even wat anders.De linksbuiten moet een back rechts passeren.Een rechtsbuiten moet een back links passeren.Dan krijgen die backs niet de kans om hun goeie been uit te schuiven. En dan moet de aanvaller met zijn lichhaam werken om de backs van de bal te houden.

Reacties gesloten.