Wedstrijdverslag SKNWK 2 en statistieken van eerste seizoenshelft

Door: Joris Spitholt

Vandaag heeft SKNWK 2 de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld, uit tegen Heinkenszand 3. Ik zal beginnen met een kort verslag over de wedstrijd, daarna volgen nog wat statistieken van SKNWK 2 na de eerste 12 wedstrijden.

Een aantal weken voor de wedstrijd waren er al wat afwezigen bekend, gelukkig hadden een aantal spelers hun tijd vrij gemaakt om alsnog aan te kunnen treden in Heinkenszand, zodat we ‘gewoon’ 12 spelers uit ons eigen team hadden. Uiteindelijk zijn we nog versterkt met Dennis van Antwerpen uit het 3e elftal en B-speler Toby de Bruine bood zelf aan om als extra wissel mee te gaan!

Van te voren was wel duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. De thuiswedstrijd tegen Heinkenszand 3 eindigde in een 1-0 overwinning, en de tegenstander heeft toen bewezen een stug ploegje te zijn. Bovendien hadden we vandaag een erg jonge ploeg; de gemiddelde leeftijd van de startende 11 spelers was 22,9 jaar!

De wedstrijd begon voor SKNWK 2 voortvarend, er werd met vlagen prima gevoetbald en verdedigend stond het ook goed. Vooral via het middenveld (een tandem met Niels Gunst en George van Heukelom) was er veel beweging en waren er goede combinaties met de backs en/of buitenspelers. Heinkenszand had in de openingsfase niet veel te vertellen aangezien er fel druk werd gezet door SKNWK. Uiteindelijk was het een individuele actie van Ali Zaman na een lange bal van achteruit wat resulteerde in de 0-1. Ali speelde zich knap vrij en verraste met een rollertje in de lange hoek de keeper van Heinkenszand. Vervolgens werd het vrij kort daarna 0-2 door dezelfde Ali, die opnieuw na een individuele actie binnen de 16 knap diagonaal binnenschoot.

SKNWK 2 nam daarna het gas wat terug en Heinkenszand kwam wat beter in de wedstrijd. Na wat hachelijke momenten, die telkens veroorzaakt werden door dom balverlies in de as van het veld, was het uiteindelijk raak voor de thuisclub. Uiteindelijk viel de goal met de nodige mazzel, de bal belande namelijk via de paal bij een vrijstaande speler die de bal probleemloos binnen kon schieten. De stand van 1-2 stond op het bord toen beide partijen om de thee gingen.

Mooi om te zien dat in de kleedkamer van SKNWK geen stil moment is gevallen, iedereen had wat te zeggen (op een positieve manier). Voor mij kenmerkt dat ook wel het seizoen tot nu toe van het 2e elftal, iedereen levert een bijdrage tijdens de wedstrijd en dit gaat altijd op een positieve en normale manier. Uiteindelijk werd besloten laatste man Yassin Adan Abdulahi te wisselen voor Dennis na een minuut of 10 en Toby zou vlak daarna het veld in komen voor de licht geblesseerde (en jarige!) Rob van der Sleen. Dit betekende dat George achter de verdediging kwam te spelen, een plek waar hij naar eigen zeggen nog niet vaak had gestaan.

De tweede helft begon rommelig en er werd minder verzorgd voetbal gespeeld dan in de eerste helft. Er was veel balverlies en áls er een mogelijkheid ontstond werd deze meestal om zeep geholpen door een mislukte individuele actie. Heinkenszand probeerde vooral via de lange bal en de vleugels gevaar te stichten, dit lukte echter maar tot de zestien waar de bal vaak werd onderschept. Er werd vandaag sowieso goed verdedigd; vooral Colin Duinhouwer en Jelle Kastelein hadden veel onderscheppingen en wonnen veel persoonlijke duels. De goal van Heinkenszand viel (net als in de eerste helft) ook weer uit het niks, een verdwaald afstandschot werd nog aangeraakt waarna keeper Harmen Maliepaard (die overigens de rest van de wedstrijd amper een bal heeft gehad) de bal onder zich door zag rollen. De stand was 2-2 en de thuisclub leek er voor te willen gaan.

Als leider mag ik dan toch wel een beetje trots zeggen dat SKNWK 2 het daarna heel goed op heeft gepakt. In het veld (neem ik aan?) voelden de spelers het ook; we gaan hier niet verliezen. Na wat kleine speldenprikjes, zoals Toby die goed door ging over rechts en hard over schoot, viel eindelijk de bevrijdende 2-3. Het was een mooie combinatie diep op het middenveld waarna Justin de bal tegen de touwen aan schoot. Uiteindelijk liep SKNWK via Ali nog verder uit naar 2-4, maar eigenlijk was de wedstrijd na de 2-3 wel gespeeld. Achteraf een taaie uitwedstrijd, die in mijn ogen op karakter en inzet werd gewonnen van een stugge tegenstander.

SKNWK: Harmen Maliepaard; Jelle Kastelein, Yassin Adan Abdulahi (55’ Dennis van Antwerpen), Rob van der Sleen (60’ Toby de Bruine), Lourus-Jan Verton; Niels Gunst, Steven Padmos, Colin Duinhouwer, George van Heukelom; Ali Zaman, Justin de Bruine

En wie had dat gedacht?! Vorig seizoen is SKNWK 2 geëindigd met 26 punten, terwijl de teller momenteel na 12 wedstrijden al op 25 punten staat! Het is mede te verklaren door het team waarmee we dit seizoen ten strijde trekken; de eerste selectie is breder geworden ten opzichte van vorig jaar en dit betekent dat er (in verhouding) meer spelers van de eerste selectie aansluiten bij het tweede elftal. Persoonlijk vind ik echter dat de goede resultaten deels zijn te wijten aan de inzet en positieve sfeer die er hangt binnen het tweede elftal. Dit seizoen worden er veel wedstrijden op inzet gewonnen, vaak met een minimaal doelpuntenverschil.

Na 12 wedstrijden in de competitie is het wel leuk om wat statistieken bekend te maken van het tweede elftal. Hieronder volgen wat gegevens, eventueel met een toelichting.

Aantal gebruikte spelers

28

 

Meeste minuten gespeeld (aantal wedstrijden)

  1. George van Heukelom 990 (12)
  2. Harmen Maliepaard 990 (11)
  3. Jelle Kastelein 770 (10)
  4. Martin Kiesenberg 755 (10)
  5. Remco Veenboer 730 (9)
  6. Colin Duinhouwer 720 (11)
  7. Niels Gunst 675 (8)
  8. Steven Padmos 660 (10)
  9. Lourus-Jan Verton 650 (11)
  10. Joris Spitholt 650 (10)
  11. Davey van de Hummel 645 (9)
  12. Lex Folmer 585 (7)
  13. Ali Zaman 450 (5)
  14. Justin de Bruine 450 (6)
  15. Frank Boere 405 (5)
  16. Yassin Adan Abdulahi 335 (6)
  17. Rob van der Sleen 305 (7)
  18. Leon Pollemans 270 (3)
  19. Stefan Vermeer 270 (3)
  20. Toby de Bruine 135 (4)

Verder zijn er geen spelers die minimaal 100 minuten hebben gespeeld tot nu toe tijdens dit seizoen.

 

Doelpuntenmakers

  1. Ali Zaman 11
  2. George van Heukelom 4
  3. Stefan Vermeer 3
  4. Martin Kiesenberg 2
  5. Toby de Bruine 2
  6. Frank Boere 1
  7. Jelle Kastelein 1
  8. Lex Folmer 1
  9. Colin Duinhouwer 1
  10. Remco Veenboer 1
  11. Justin de Bruine 1

 

Assists

George van Heukelom 4
Remco Veenboer 3
Steven Padmos 3
Toby de Bruine 3
Stefan Vermeer 3
Jelle Kastelein 2
Dirk-Jan Hoek 1
Lex Folmer 1
Justin de Bruine 1

 

Meest effectieve spelers (speelminuten gedeeld door aantal goals)

  1. Ali Zaman 40,9 minuten per goal
  2. Toby de Bruine 67,5 minuten per goal
  3. Stefan Vermeer 90 minuten per goal

 

Meeste posities op het veld (top 3)

  1. George van Heukelom (5; SP, LM, CVM, CAM en CV)
  2. Jelle Kastelein (4; RB, RM, LM en CV)
  3. Martin Kiesenberg (3; CV, CVM en SP)

Posities: CV = Centrale Verdediger, RB = Rechtsback, CVM = Centraal Verdedigende Middenvelder, CAM = Centraal Aanvallende Middenvelder, RM/LM = Rechter/Linker Middenvelder, SP = Spits

 

Gemiddelde leeftijd basiselftal (top 3, van jong naar oud; uitslag)

  1. 22,9 jaar (Heinkenszand uit; 2-4 gewonnen)
  2. 23,4 jaar (Bevelanders thuis; 0-2 verloren)
  3. 24 jaar (Lewedorpse Boys thuis; 1-0 gewonnen)

 

Gemiddelde leeftijd basiselftal (top 3, van oud naar jong; uitslag)

  1. 27,6 jaar (Dauwendaele thuis; 4-4 gelijk)
  2. 25,1 jaar (’s heer Arenskerke thuis; 4-3 gewonnen)
  3. 25 jaar (Heinkenszand thuis; 1-0 gewonnen)

1 reactie op "Wedstrijdverslag SKNWK 2 en statistieken van eerste seizoenshelft"

  1. Rob Visser | 06-12-2015 at 09:36 |

    Leuk verslag en gedetailleerde statistieken, Joris! Misschien moet jij je naam maar veranderen in Joris Sportfoxholt? 😉

Reacties gesloten.