Valse start S.K.N.W.K. 1 na de winterstop na 1-2 nederlaag in topper tegen Rillandia 1

Na een kwakkelige voorbereiding waarin nauwelijks kon worden getraind en twee oefenwedstrijden konden worden gespeeld op kunstgras, moest het voor S.K.N.W.K. 1 dan gisteren gaan gebeuren. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ kwam namelijk Rillandia 1 op bezoek. Een duel dus tussen de nummers 1 (S.K.N.W.K. 1) en 2 (Rillandia 1) uit de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1. Voor de thuisploeg een mooie gelegenheid om één concurrent op 6 punten te zetten. Want ook Z.S.C. ’62 stond voorafgaand aan dit duel op slechts drie punten achterstand van de Nieuwerkerkse ploeg.

Helaas is het hoofdveld van S.K.N.W.K. 1 opnieuw heel slecht. Er zitten zoveel oneffenheden in dat normaal voetbal eigenlijk niet mogelijk is. En aangezien de thuisploeg altijd probeert om via combinatievoetbal de tegenstanders te verschalken, zou het een lastige middag gaan worden. Omdat tegenstander Rillandia 1 (overigens net als vorig seizoen) ‘vergeten’ was reserve-shirts mee te nemen, speelde zij deze middag in het ‘oranje’ reserve-tenue van S.K.N.W.K.

P1450540

Bij de aftrap een opmerkelijke wissel in de basis bij S.K.N.W.K. Eén van de drie topscorers, Machiel Schot, had namelijk geen basisplaats gekregen van trainer/coach Walter de Jonge. Hij zat dus op de bank en moest genoegen nemen met een invalbeurt deze middag. Op de langdurig geblesseerde Robbert Uijl na kon de thuisploeg op volle sterkte aantreden.

P1450544

In de eerste helft was S.K.N.W.K. ook de bovenliggende partij. Al in de 7e minuut was er een prima aanval van de blauw/zwarten. De bal kwam via Remco v/d Berge bij Robert Padmos. Zijn schot ging via de buitenkant van de paal naast het Rillandia doel. Hierna was het vooral de doelman van ‘Rilland’ die zich liet zien. S.K.N.W.K. kreeg behoorlijk wat corners en vrije trappen, maar deze werden te zwak ingeschoten of bleken allen een prooi voor de lange doelman van de gasten.

P1450550

Overigens had S.K.N.W.K. wel het betere van het spel, maar tot echt hele grote kansen leidde dit ook weer niet. Tegen het einde van de 1e helft komt ook Rillandia een keer gevaarlijk door richting het doel van keeper Mike Bakker. De bal lijkt te kunnen worden weggewerkt door de S.K.N.W.K.-verdediging, maar heel ongelukkig valt deze via een Rillandia-speler zo voor de voeten van één van de spitsen. Deze weet wel raad met deze mogelijkheid en schiet de 0-1 tegen de touwen.

P1450559

Toch gaat S.K.N.W.K. niet bij de pakken neer zitten en nog voor de rust op zoek naar de terechte gelijkmaker. Als Remco v/d Berge in de laatste minuut van de eerste helft het zestienmetergebied van Rillandia indribbelt, wordt hij ten val gebracht. Een strafschop is zijn deel. Dé topscorer van S.K.N.W.K. 1, Robert Padmos, nestelt zich achter de bal en mag de thuisploeg weer langszij gaan schieten. Echter is zijn strafschop erg zwak en komt opnieuw de keeper van Rillandia als overwinnaar uit de strijd. Als ook de rebound niet voor de thuisploeg is, wordt gelijk gefloten voor de rust.

P1450569

Met in de 2e helft invallers Machiel Schot en Niels Gunst (zij vervingen de licht geblesseerde Emiel Kuijten en ook Stefan Vermeer) gaat S.K.N.W.K. dan op zoek naar in eerste instantie de gelijkmaker en misschien nog wel meer. In dezelfde fase als in de eerste helft, dus ca. de 7e minuut, lijkt S.K.N.W.K. dan eindelijk wel te scoren. Het is opnieuw Robert Padmos die de trekker overhaalt, maar zijn prima schot komt via de binnenkant van de paal terug het veld in en kan eenvoudig door de doelman worden opgepikt. Wat een pech weer voor S.K.N.W.K.

P1450575

Hierna ebt het geloof van de thuisploeg steeds verder weg. De overtuiging ontbreekt en ook het beetje geluk dat je dan kunt gebruiken is er niet. Ook is het voetbal ver te zoeken, iets dat eigenlijk ook aan het eind van de 1e competitiehelft al het geval was. Maar toen werden de slechte wedstrijden wel ‘gewoon’ gewonnen.  Tot overmaat van ramp krijgt Rillandia zo’n 15 minuten voor het eind van de wedstrijd een strafschop. Krijgt, want zoals het vermoeden al was, wordt dit door Carlo v/d Maas, tijdens en na de wedstrijd bevestigt. De bal komt absoluut niet tegen zijn hand, maar vol in zijn gezicht.

P1450585

Hier heeft Rillandia uiteraard geen boodschap aan en zij pakken dit mooie geschenk wel gewoon uit en schieten onberispelijk de 0-2 binnen. Als dan binnen vijf minuten via Robert Padmos de 1-2 valt, hoopt het thuispubliek op nog een mooi slot. Echter ontbreekt het ook nu weer aan overtuiging en wilskracht. Zodoende dus geen mogelijkheden meer en eindigt deze topper (die het qua spel zeker niet was) in een onnodige 1-2 nederlaag voor de tot dan toe nog koploper van de 4e klas B.

P1450591

Echter door deze nederlaag en de grote overwinning van Z.S.C. ’62 zakt S.K.N.W.K. van één naar drie. De drie ploegen staan nu in punten (37) gelijk, maar het doelsaldo van de andere twee teams is net iets beter dan de Nieuwerkerkse ploeg. Voor S.K.N.W.K. rest nu het likken van de wonden, maar dit kan niet te lang gaan duren, want a.s. zaterdag wacht opnieuw een pittig potje. Dan mogen ze namelijk naar Hansweertse Boys. Er is maar één mogelijkheid voor de blauw/zwarten: winnen. Alleen dan blijven ze in het spoor van Z.S.C. ’62 en Rillandia. En als we dan nog iets verder kijken (na Hansweert en een weekje rust (carnavalsweekend)) wacht opnieuw een kraker, want dan komt Z.S.C. ’62 op bezoek op ‘Het Springer’.