Wedstrijdverslag Yerseke 2 – S.K.N.W.K. 2

Een goede wedstrijd spelen en toch verliezen, het komt ontzettend vaak voor in het voetbal. Het zal altijd zuur blijven, zo ook vandaag. Vandaag stond de ‘topper’ tegen Yerseke namelijk op het programma. Niet dat wij zo hoog op de ranglijst staan, maar de tegenstander is de (eigenlijk) ongenaakbare koploper in onze competitie met slechts 3 verliespunten en een doelsaldo van +51 (61 doelpunten voor, slechts 10 tegen). We spreken toch ergens van een topper, aangezien SKNWK na Yerseke het minste aantal tegendoelpunten in de competitie heeft met slechts 12 tegentreffers.

img_0032

Er waren wel aardig wat mutaties in de selectie van het tweede. Lourus-Jan, Colin en Leon konden er om uiteenlopende redenen niet bij zijn vandaag. Gelukkig staat hiertegenover wel de terugkeer van Frank die een aantal wedstrijden heeft gemist door een rugblessure. Daarnaast was het eerste elftal vrij dus mochten Niels, Ali en Justin aantreden bij het tweede elftal om speelminuten te maken. Niels was zelfs zo enthousiast dat hij met het tweede mee mocht doen dat hij zijn voetbalschoen prompt thuis liet staan. Al met al dus een vrij sterke selectie, toch zullen we vandaag een taaie middag krijgen. Verdedigen zal vandaag centraal staan en proberen zo lang mogelijk Yerseke het voetballen moeilijk te maken. Vanuit de omschakeling lagen er dan hopelijk kansen door de snelheid van Jelle en het voetballende vermogen in de as en in de spits.

p1480586

De eerste helft verliep eigenlijk volledig zoals vooraf verwacht. De thuisploeg had veel balbezit en probeerde met een redelijk hoog baltempo ons kapot te spelen. We hadden het vooral moeilijk met de lopende mensen op het middenveld die continu doorschoven en voor gevaar zorgden. Halverwege de eerste helft komt Yerseke op voorsprong door een hoge voorzet vanaf de linkerkant. Harmen dacht de bal te kunnen vangen (en riep dit ook), hij kon er helaas net niet bij. De spits van Yerseke stond precies op de goede plek en kopte de bal tegen de touwen. 1-0, en dat is balen. Yerseke komt er nog een aantal gevaarlijk uit waarbij ook nog een keer de lat wordt geraakt. SKNWK stelt hier weinig tegenover, al hebben Jelle en Ali nog een aantal gevaarlijke combinaties. Ook Justin en Djamil weten elkaar een aantal keren te vinden, het ontbreekt echter aan een goede eindpass richting de goal. Uiteindelijk gaan we rusten met een verdiende 1-0 achterstand.

p1480588

Jelle en Ali, die vervelend geblesseerd raakt aan zijn teen vroeg in de wedstrijd, worden gewisseld voor George en Ruben. Zij kom in de spits te spelen, Justin zakt terug naar de linkshalf positie. Rob blijft uit voorzorg aan de kant, hij zou alleen spelen als het echt niet anders kon.

p1480590

De tweede helft begint eigenlijk hetzelfde als de eerste. Yerseke heeft balbezit en SKNWK probeert zo goed mogelijk de thuisploeg het spelen moeilijk te maken. Vooral Timo speelt een ijzersterke wedstrijd en haalt de aanvoerder/spits van Yerseke totaal uit de wedstrijd. Hoe verder we in de tweede helft raken hoe meer SKNWK terugkomt in de wedstrijd. Niet dat we ineens de sterren van de hemel speelden, maar Yerseke kwam er steeds moeilijker uit. Uiteindelijk valt tien minuten voor tijd de (in mijn ogen) verdiende gelijkmaker. Lex geeft een hoge bal welke in de kluts door de keeper van Yerseke naar de zijkant wordt verwerkt. Hier staat spits Ruben op precies de goede plek om de bal tegen de touwen de schieten. En dan staat het zomaar 1-1 met nog maar 10 minuten op de klok!

p1480594

Yerseke is echter een ploeg die tot aan de 90e minuut gas kan geven, dat lieten ze ook vandaag weer zien. De laatste vijf minuten dringen ze ontzettend aan en is het alle hens aan dek bij SKNWK. Helaas valt de goal toch vanuit opnieuw een voorzet, dit keer kan nota bene de linksback van Yerseke de bal er in koppen. Uiteindelijk maken zij ook nog de 3-1 uit een klutsbal, dit maakte voor het resultaat echter niets uit. Conclusie is dat we hebben gevochten als leeuwen, Yerseke is helaas net een maatje te groot voor ons.

p1480601

Ook al hebben we verloren, ikzelf ben enorm tevreden over hoe we vandaag voor de dag zijn gekomen. Wat een wereld van verschil met twee weken geleden tegen SSV. We hebben gestreden voor elke meter en ik kan eigenlijk geen enkele speler op noemen die vandaag niet goed heeft gespeeld. Het is ook geen schande om toe te geven dat een tegenstander gewoon meer kwaliteit heeft. Volgende week gaan we weer drie punten pakken als Bevelanders op bezoek komt!