Zaterdagtak DIA stopt er mee na dit seizoen

Bron: www.voetbalinbreda.nl

Na vier seizoenen stopt de zaterdagploeg van DIA er al mee. De derdeklassers draaien een moeizaam jaar en besloten vorige maand om niet verder te gaan na de zomer.

foto door Jos Thommassen

In het seizoen 2013/2014 dook plots een voornamelijk uit Oosterhout afkomstige vriendengroep op. Het was op sportpark de Gouwen. Samen met DIA kwamen ze overeen een eerste elftal te formeren op zaterdag en zo geschiedde. Na een sterk eerste seizoen liepen de geel-zwarten in de nacompetitie promotie mis, maar een jaar later lukte het wel en werd DIA kampioen. In de derde klasse speelde men vorig seizoen hard mee om te promoveren, maar dat lukte niet. Ook dit seizoen was de tweede klasse het doel, maar met name de tweede seizoenshelft werd duidelijk dat de zaterdagtak van DIA geen lang leven meer beschoren is.

Degradatie dreigt nu nog altijd, mede door personele problemen. Eén van de oprichters, middenvelder en aanvoerder Jan Joosen, legt aan Voetbalinbreda.nl waarom de sympathieke formatie gaat stoppen. “Waarom we niet door zullen gaan? Er is geen doorstroom vanuit de jeugd en dat wisten we want DIA is een zondagclub. Ook door alle studies van de meesten. Er zijn ook mensen al gestopt en met het oog op volgend seizoen zat er niks anders op dan dit in overleg met DIA te beslissen. Daarom is het nu des te meer frustrerend dat we alles verliezen de laatste tijd. Je wil toch de afgelopen vier mooie jaren goed afsluiten bij deze vereniging.”