Voorbeschouwing competitie S.K.N.W.K. 2 seizoen 2017-2018 (door: Joris Spitholt)

Het is inmiddels begin september en de competitie gaat over een kleine twee weken weer beginnen, voor zowel het 1e als 2e elftal. Als kleine voorbereiding op het nieuwe seizoen is hier alvast de voorbeschouwing van S.K.N.W.K. 2 op het nieuwe seizoen, waarbij alle tegenstanders even worden uitgelicht. Zo zijn er aardig wat mutaties in de competitie en komen we dit seizoen veel nieuwe tegenstanders tegen!

 

Apollo ’69 2

Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. Ex-SKNWK jeugdtrainer Rohan de Geus staat aan het roer bij het 1e elftal en het 2e elftal van Apollo wordt kampioen van de reserve 4e klasse 😉 Aan de stand te zien een terechte kampioen, zo is dit elftal op de eerste plaats geëindigd met meer dan 100 gescoorde doelpunten, maar ook met het minste aantal tegendoelpunten van de competitie. Het werd in de in de stand kort gevolgd door Lewedorpse Boys, die niet zo heel lang geleden nog zijn gedegradeerd naar de 4e klasse, maar bleek uiteindelijk de sterkste te zijn in onder meer de onderlinge duels. Het team speelde al twee keer in de beker en verloor beide keren. Dit was echter wel tegen (op papier) sterkere tegenstanders, namelijk Kapelle 2 (4-0) en Kloetinge 2 (1-15).

 

Bevelanders 2

De afgelopen twee seizoenen hebben wij tegen Bevelanders 2 gespeeld. Opvallend: beide seizoenen eindigden zij precies één plekje onder ons op de ranglijst. In het seizoen 2015-16 eindigden zij op de 8e plaats, in het afgelopen seizoen eindigden zij op de 10e plaats. In beide seizoenen behaalde het team (ongeveer) een gelijk aantal punten, respectievelijk 24 en 22 punten. In de onderlinge duels is gebleken dat Bevelanders een stugge ploeg is, met een mix van jonge maar ook meer ervaren spelers. Het team speelde dit seizoen al twee keer in de beker, tegen Oostkapelle 2 (4-4) en Veere 2 (5-2 winst).

 

Duiveland 2

Duiveland 2 promoveerde in het seizoen 2015-16 via de nacompetitie nog naar de reserve 2e klasse, maar is na één seizoen al weer teruggekeerd. Kansloos gedegradeerd zijn ze zeker niet, ze kwamen echter net een paar puntjes tekort om de nacompetitie voor lijfsbehoud nog te behalen. Tijdens het seizoen 2015-16 speelden wij twee keer in de competitie tegen Duiveland 2. In Oosterland werd het destijds een gestolen 1-2 overwinning voor ons (dankzij twee mooie doelpunten van Toby de Bruine), helaas werden we thuis redelijk kansloos met 0-6 verslagen. Ze speelden in de beker al twee keer en verloren beide keren, namelijk van Bruse Boys 2 (6-2) en WHS 2 (0-3).

 

Kapelle 3

Nog een nieuwkomer in deze competitie, namelijk het 3e elftal van Kapelle. Opvallend: hoewel Kapelle 3 in de competitie (reserve 4e klasse 01) op een 4e plaats is geëindigd zijn zij toch gepromoveerd. Een blik op de nieuwe indelingen leert ons bovendien dat de nummer 2 en 3 in de competitie, namelijk Yerseke 3 en Colijnsplaatse Boys 2, komend seizoen gewoon nog in de reserve 4e klasse acteren. Hoewel Kapelle 3 dus ‘slechts’ 12 van de 22 wedstrijden in de competitie wist te winnen zijn zij toch gepromoveerd en komen wij ze komend seizoen twee keer tegen. In de beker hebben zij dit seizoen twee keer verloren, namelijk van VCK 2 (0-3) en Walcheren 2 (8-0).

 

Kloetinge 3

Als het zo door gaat spelen we over twee seizoenen tegen het 1e elftal van Kloetinge. Zo speelden we in het seizoen 2014-15 nog tegen Kloetinge 5, en de afgelopen seizoenen tegen Kloetinge 4. Nu dus het 3e elftal, waarbij ik er maar even vanuit ga dat dit nog steeds hetzelfde team is. Een team bestaande uit vrijwel elk jaar dezelfde ervaren spelers, waarbij de uitwedstrijd altijd op het dramatische kunstgrasveld wordt gespeeld. De afgelopen twee seizoenen is het team in de middenmoot geëindigd, namelijk als 6e en 7e. De ploeg speelde slechts een bekerwedstrijd maar won deze wel verassend van het sterker geachte SSV’65 2 met 2-0.

 

Krabbendijke 2

Nog een oude bekende en nog een kunstgrasveld. Nee ik ben geen fan van kunstgras, sorry! Krabbendijke 2 is vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse en is het afgelopen seizoen geëindigd op de 4e plaats. In de onderlinge duels bleken wij niet veel onder te doen voor deze tegenstander. Zo verloren we ‘slechts’ met 2-1 in Krabbendijke, terwijl de thuiswedstrijd in 1-1 eindigde, waar dit misschien wel 3 punten voor ons had moeten opleveren. Ook Krabbendijke 2 speelde al in de beker en verloor beide wedstrijden met dezelfde cijfers (3-1) van respectievelijk MOC’17 2 en Kloetinge 4.

 

Luctor Heinkenszand 2

Tja, dit is nou een tegenstander waar niks over valt te zeggen. De voorbije jaren hebben wij vaak tegen Heinkenszand 2 gespeeld, zij waren eigenlijk elk jaar een concurrent in het ontlopen van degradatie. Na de fusie deze zomer zal het team er echter vast niet minder op geworden zijn, getuige de flinke lijst met selectiespelers en indeling op de website. Het is echter afwachten wat het niveau van dit team zal zijn. In de beker won het van Terneuzense Boys 3 met een volleybal uitslag van 7-5, terwijl het met 3-2 verloor van het altijd leuke RCS 2.

 

MZC’11 3

Nog een oude bekende aan het roer bij een tegenstander. Zo is Walter de Jonge, ex-S.K.N.W.K. trainer die het 1e elftal nog kampioen maakte, de coach van dit elftal. Afgelopen seizoen was dit al een nieuw team in de competitie, aangezien het is opgericht als een semi-vriendenteam. Desondanks eindigden zij het afgelopen seizoen op een verdienstelijke 5e plaats. In de onderlinge duels bleken wij echter opnieuw niet onder te doen voor een tegenstander, zo eindigden beide wedstrijden in een 1-1 gelijkspel. MZC’11 3 speelde al twee keer in de beker. Het verloor met 6-1 van Oostkapelle 3, maar won weer met 3-2 van NOAD’67 2.

 

NOAD’67 3

In dezelfde reserve 4e klasse waarin Kapelle 3 op de 4e plaats eindigde is NOAD’67 3 vrij overtuigend kampioen geworden. Van de 22 wedstrijden verloren zij slechts 1 wedstrijd en speelden er 1 gelijk. Ook het doelsaldo van +63 laat zien dat zij de terechte kampioen waren in hun competitie. Opvallend is dat het 2e elftal van NOAD’67 komend seizoen op hetzelfde niveau acteert maar dan in de Brabantse competitie. Ik kan mij nog herinneren dat een aantal seizoenen geleden een team van NOAD zich terugtrok (of werd overgeplaatst naar een andere competitie) zodat wij werden opgezadeld met RCS 2, maar hier kan ik mij in vergissen. In de beker speelde het tegen reserve 2e klasser Prinsenland 2 met 2-2 gelijk.

 

Nieuwdorp 2

Nieuwdorp 2 keerde net als Krabbendijke 2 vorig sezoen terug naar de reserve 3e klasse, ook zij degradeerden destijds. Afgelopen seizoen eindigden zij als ‘best of the rest’ op de tweede plaats achter kampioen Yerseke 2. Hoewel wij in de uit- en thuiswedstrijd goed tegenstand boden wisten zij beide wedstrijden te winnen (1-2 en 3-1 respectievelijk). Groot verschil met de rest van teams was overigens wel dat Nieuwdorp als enige in de buurt kwam van het aantal gemaakte doelpunten van Yerseke, zo wisten zij ruim 90 keer te scoren. Ter illustratie: nummer drie WHS 2 wist ‘slechts’ 49 keer te scoren. In de beker van dit seizoen is Nieuwdorp minder succesvol, het verloor achtereenvolgens van de Meeuwen 2 (1-3) en GPC Vlissingen 2 (4-1). Hierbij moet wel opgemerkt worden dat dit gaat om teams uit respectievelijk de reserve 1e klasse en de reserve 2e klasse.

 

SSV’65 3

Dit team is ook relatief nieuw, aangezien zij vorig seizoen in de reserve 3e klasse terechtkwamen na een kampioenschap. Ze eindigden uiteindelijk op een 6e plaats, waar we in de onderlinge duels maar 1 punt pakten. Thuis werden we met 0-1 afgetroefd, terwijl de uitwedstrijd in een 3-3 gelijkspel eindigde. Overigens moet hierbij wel worden opgemerkt dat deze wedstrijd de laatste van de competitie was en hier niets meer op het spel stond. Het grote verschil tussen SSV en onszelf waren vooral de gelijke spelen. Zij verloren maar liefst 11 wedstrijden en speelden slechts 2 keer gelijk. Dit terwijl wij 9 keer verloren, maar wel 7 keer gelijk speelden. Het team verloor in de beker nipt van Terneuzen 2 met 2-3.

 

Al met al veel nieuwkomers of teams die we nog niet veel zijn tegen gekomen. Het is wel zo dat alle ‘laagvliegers’ op het eerste oog ontbreken. Zo werden er in de afgelopen seizoenen toch vaak gewonnen van teams als Kruiningen, Dauwendaele of Heinkenszand. Daarentegen is ook S.K.N.W.K. 2 er niet minder op geworden door het volledige doorschuiven van het J019 elftal. Het beloofd een interessant jaar te gaan worden voor S.K.N.W.K. 2, waarbij de eerste wedstrijd direct een derby is. Op zaterdag 23 september staat namelijk op het programma: S.K.N.W.K. 2 – Duiveland 2!

1 reactie op "Voorbeschouwing competitie S.K.N.W.K. 2 seizoen 2017-2018 (door: Joris Spitholt)"

  1. Arnold | 11-09-2017 at 22:55 |

    Met zo’n analyse vooraf, zijn de verwachtingen hooggespannen. Namens heel SKNWK: succes, mannen!

Reacties gesloten.