S.K.N.W.K. 1 is in zeer vermakelijke derby FC De Westhoek nipt de baas, 2-1

Vandaag, zaterdag 12 mei 2018, stond voor S.K.N.W.K. 1 op sportpark ‘Het Springer’ de derby tegen FC De Westhoek op het programma. Bij S.K.N.W.K. ontbraken alleen Remco v/d Berge (vakantie) en de aan zijn rug geblesseerde Stefan Vermeer.

Zoals zo vaak dit seizoen een enorm slappe start van de blauw/zwarten. De Westhoek kon naar hartenlust combineren zonder dat ze het enigszins moeilijk werd gemaakt. De gasten werden dan ook steeds dreigender en de 0-1 viel dan ook al snel. Een bal van rechts kon ongehinderd op enigszins gelukkige wijze worden binnen geschoten.

De bezoekers waren beter en even later moest S.K.N.W.K.-goallie Mike Bakker gestrekt op een inzet van net buiten de zestien. Zachtjes aan kwam de thuisclub wat beter in de wedstrijd. Eerst schoot Jarno van Nieuwenhuize na een fout van de keeper op de paal en even later kon Julian van Nieuwenhuize bijna scoren na een prima actie van de goedspelende Jarno.

Net voor rust viel de gelijkmaker. Een prima interceptie van rechtsback Yannick v/d Cingel gevolgd door een prima voorzet op Machiel Schot die subliem afmaakte, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd S.K.N.W.K. steeds sterker en het werd ook allemaal wat grimmiger. Het ging steeds meer op een echte derby lijken. Scheidsrechter De Jong had het niet makkelijk en besloot om ineens met gele kaarten te gaan strooien. De thuisploeg kreeg dotten van kansen via o.a. Julian van Nieuwenhuize en Machiel Schot, maar de bal wilde er niet in.

Aan de andere kant een enorme knal op het doel van Mike Bakker. Op miraculeuze wijze ging de bal via de paal en Mike uiteindelijk niet in het doel en was het slechts een corner.

Na een overtreding op de doorgebroken René Verschoor kon de doelman van de bezoekers met rood vertrekken en dat gaf S.K.N.W.K. nog wat meer vertrouwen om deze pot te kunnen winnen. Dat gebeurde uiteindelijk ook !! Een prima pass van Mark Bleiji werd prima afgerond door invaller Justin de Bruine, 2-1.

Na 95 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan deze vermakelijke derby en weer haalde S.K.N.W.K. de drie punten binnen zodat er nog steeds mee wordt gestreden om de derde periode.

Volgende week naar Luctor Heinkenszand en hopelijk gaat het beter dan in de thuiswedstrijd……….!!!

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 is in zeer vermakelijke derby FC De Westhoek nipt de baas, 2-1"

1. SKNWK – FC de Westhoek 2-1
    Weer kwamen ze op achterstand 0-1,en toch won SKNWK deze derby met 2-1.In de eerste helft was SKNWK niet de mindere, maar moesten ze een doelpunt toestaan.Maar tegen het eind van 45 minuten scoorde Machiel Schot de gelijkmaker 1-1 met een lob over de keeper. Hier voor hadden ze meerdere kansen waarvan een tegen de paal.In de tweede helft was de thuis ploeg de meerdere op het veld.Steeds waren ze in de aanval maar misten weer veel kansen.Tot 10 minuten voor tijd.Toen kwam Justin de Bruine in het veld.Hij had amper een bal aangeraakt maar hij scoorde wel.Hij liep recht op de keeper af maar die had het nakijken.Volgende week uit tegen Luctor Heinkenszand,maar dat wordt een zware opgave.Maar niettemin succes mannen.

2. Ik neem aan dat er met de Westhoek contact wordt opgenomen, omdat de zeer onsportieve keeper van de Westhoek (nadat deze met rood was weggestuurd) het nodig achtte om een stoel bij de dug-out kapot te trappen. Of zou de vereniging de Westhoek inmiddels daarover al contact hebben opgenomen met SKNWK???