Simon van Dongen schiet S.K.N.W.K. 2 met twee prachtige treffers in veilige haven

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 19 mei 2018, kwamen opnieuw alle vier onze seniorenteams in aktie. S.K.N.W.K. 1 speelde de uitwedstrijd tegen het getergde Luctor Heinkenszand 1 die vorige week de strijd om de titel verloren van Veere 1. S.K.N.W.K. 2 moest de belangrijke wedstrijd op sportpark ‘Het Springer’ afwerken tegen N.O.A.D. ’67 3. Belangrijk in strijd om degradatie. Voor het 3e en 4e stonden thuisduels tegen Bruse Boys 4 en M.Z.C. ’11 5 op het programma.

Het werd ondanks ‘slechts’ één overwinning een prima dag voor de blauw/zwarten. Dit, omdat de overwinning was van S.K.N.W.K. 2 die hiermee het 3e klasserschap met minimaal 1 seizoen hebben verlengd. Hulde !!

Na 5 overwinning in 6 duels was de wedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 tegen Luctor Heinkenszand eigenlijk een half uur te lang. Een uur lang wisten ze namelijk stand te houden in Heinkenszand, 0-0. Uiteindelijk liep de thuisploeg uit naar 5-0. Hierdoor zijn de illusies (als die er natuurlijk al echt waren) op een 3e periode gelijk vervlogen.

Het 2e speelde een prima pot. Het prima voetballende N.O.A.D. ’67 3 (in de uitwedstrijd werd zelfs met 6-1 verloren door S.K.N.W.K. 2) werd prima bestreden. Simon van Dongen scoorde twee prachtige treffers en zorgde hiermee voor de 2-0 eindstand. Hierdoor is S.K.N.W.K. 2 ‘veilig’. De eerste was na een prima counter. Martijn Rentier ging goed door over de linker kant en met een prima voorzet schoot Simon zijn eerste treffer van deze middag hoog achter de doelman. In de 2e helft scoorde Simon uit een corner. Saillant detail is dat hij deze hoekschop zelfs nam… Hij schoot hem namelijk in één keer bij de 2e paal binnen !! Na lang blessureleed lijkt Simon nu echt terug. Inmiddels heeft hij namens S.K.N.W.K. 2 al 6x gescoord dit seizoen !!

Het 3e kwam er weer eens niet aan te pas. Nu was Bruse Boys 4 overduidelijk veel te sterk. Eindstand S.K.N.W.K. 3 – Bruse Boys 4 0 – 3.

Onze baggerschuit, S.K.N.W.K. 4, moest aantreden tegen rode lantaarn drager M.Z.C. ’11 5. Evenals in de heenwedstrijd eindigde het duel in een gelijkspel. Toen was het 5-5, nu werd het uiteindelijk 2-2. S.K.N.W.K.-doelman Erwin v/d Wekken scoorde de 1-0 vanaf de strafschopstip. Zijn 2e treffer van het seizoen. Richard v/d Sande scoorde met zijn 8e doelpunt deze competitie voor rust nog de 2-1. Echter na de thee kwamen de gasten nog terecht terug tot 2-2.

Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) blijft clubtopscorer en kan volgende week de Gouden Schoen in ontvangst gaan nemen. Met zijn tot nu toe 27 doelpunten is hij al een tijdje onbereikbaar op de topscorerslijst. Zijn grootste ‘concurrent’ is ploeggenoot René v/d Bos met 15 doelpunten (René is overigens afwezig tijdens de laatste 2 competitieduels van het 4e). Julian van Nieuwenhuize (S.K.N.W.K. 1) en Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 4) volgen op een gedeelde 3e plaats met 11 treffers. Machiel Schot (10 doelpunten) staat op plaats 5.

De stand aan kop van de ranglijst is als volgt:

Naam Team Doelpunten
Datum laatst bijgewerkt: 20-05-2018
Wim Voorbeijtel S.K.N.W.K. 4 27
René v/d Bos S.K.N.W.K. 4 15
Julian van Nieuwenhuize S.K.N.W.K. 1 11
Wilco de Valk S.K.N.W.K. 2 + 4 11
Machiel Schot S.K.N.W.K. 1 10
Richard v/d Sande S.K.N.W.K. 4 8
Simon van Dongen S.K.N.W.K. 2 6
Dirk-Jan Hoek S.K.N.W.K. 2 + 3 6

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2016-2017