S.K.N.W.K. 2 speelt zich op eigen kracht veilig

Een spannende wedstrijd op het programma, thuis tegen NOAD 3. Vooraf was de opdracht duidelijk. Wanneer er minimaal een gelijkspel werd behaald zou SKNWK 2 zich op eigen kracht handhaven in de reserve 3e klasse. Werd er verloren, dan zouden we afhankelijk zijn van SSV 3. Wanneer zij zouden winnen zou de wedstrijd van volgende week, uit tegen SSV 3, misschien wel een rechtstreekse wedstrijd om degradatie kunnen zijn….

De uitwedstrijd tegen NOAD was geëindigd in een schandalige 6-1 nederlaag, vandaar dat een winstpartij zeker niet ‘vanzelfsprekend’ zou zijn. Het team van NOAD bestaat voor een groot deel uit oud 1e elftal spelers. Mannen die zoals Neele zou zeggen: ‘allemaal op voetbal zitten’. Crossballen lijken bij deze mannen altijd aan te komen, de aannames zijn moeiteloos en er is veel beweging vanuit het middenveld. In de uitwedstrijd probeerden wij zelf het spel te maken en werden we in de omschakeling genadeloos afgemaakt, dat moest dus vandaag anders.

Gelukkig was deze week (op Justin en Timo na) het team redelijk compleet en konden we met een sterk elftal aan de aftrap verschijnen. Uiteindelijk sloot Dominique Prins van de JO17 nog aan omdat hun wedstrijd niet doorging, bedankt weer Dominique! Het wedstrijdbeeld was eigenlijk de volle 90 minuten hetzelfde. Tegenstander NOAD lieten we voornamelijk het spel maken, waarbij wij ons lieten inzakken naar eigen helft. Het balletje ging zoals gezegd bij de tegenstander goed rond, alleen de bal naar voren werd er vaak al snel uitgehaald door scherp verdedigen vanuit onze kant. Als er dan toch een keer een tegenstander doorheen kwam zat er altijd wel een voetje (of een hoofd) tussen. Echt grote kansen waren er dan ook niet, bovendien hebben we met Kenneth nog een uitstekend slot op de deur!

Zelf hadden we wel kansen om de score te openen. Zo werd Jelle vrij voor de keeper gezet door ik meen Simon. De keeper komt echter goed zijn doel uit en weet het schot van Jelle onschadelijk te maken. De 1-0 valt uiteindelijk wel in de eerste helft, en is er wel eentje voor in de boeken. In de omschakeling krijgt Dominique de bal, hij legt hem breed op de opstomende Martijn Rentier. Deze geeft de bal met zijn links (ja ja, zo veelzijdig die jongen) perfect voor op de inlopende Simon. Die weet wel raad met de bal en knalt hem hoog in het doel: 1-0. Prachtige aanval, goed afgemaakt, dat zien we graag!

In de rust zijn er wat omzettingen, zo verhuist Jelle naar de linkerkant en gaat Dominique wat meer vanuit het centrum spelen. De 2e helft verloopt vervolgens eigen een beetje hetzelfde als de 1e helft. NOAD heeft veel de bal maar het 2e komt niet echt in de problemen. Al had Kenneth nog een prachtige redding in huis op een gevaarlijk schot van een doorgebroken speler. Uiteindelijk had Simon het wel gehad met de onzekerheid en schoot hij rechtstreeks vanuit een corner prachtig de 2-0 binnen!! NOAD deelt nog wat speldenprikjes uit en SKNWK 2 krijgt nog wat kansen (schot van Toby, kopbal van Dirk-Jan), maar uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 2-0.

Dus kunnen alle scenario’s de prullenbak in, want SKNWK 2 speelt zich gewoon op eigen kracht veilig! Het maakt niet uit wat er op de andere velden gebeurd, want we zijn niet meer in te halen door de onderste 2 ploegen (die rechtstreeks degraderen). Volgende week nog de seizoensafsluiter tegen SSV 3, wat bovendien het afscheid betekent van Timo. Hij gaat namelijk volgend jaar de clubkleuren van VV Schijf verdedigen! Ergens na volgende week zaterdag komen dan overigens ook de statistieken weer online, want die zijn dit seizoen natuurlijk ook weer bijgehouden.

SKNWK 2 – NOAD ’67 3: 2-0 (1-0)

Kenneth Boogerd; Karl Hanse, Martin Kiesenberg, Leon Pollemans, Roy de Jonge (’55 Nick Bouwman); Remco Veenboer, Martijn Rentier, Dominique Prins; Jelle Kastelein (’65 Dirk-Jan Hoek), Ruben Willeboordse (’45 Toby de Bruine), Simon van Dongen.