Jaaroverzicht www.sknwk.nl van 2018 (november)

Nu het jaar 2018 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste week van dit jaar het jaar 2018 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag november.

 

1 november:

www.sknwk.nl bestaat vandaag al weer 16 jaar !!

Vandaag, donderdag 1 november 2018, is het al weer 16 jaar geleden dat onze website, www.sknwk.nl, online is gegaan. Wij als redactie van deze website vinden het nog steeds een eer om jullie dagelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van onze mooie club, S.K.N.W.K.

Uiteraard willen we iedereen bedanken voor zijn of haar bezoek aan www.sknwk.nl en hopen dat jullie nog vaak een bezoek brengen.

 

3 november:

Inmiddels al 69 aanmeldingen voor vrijwilligersavond S.K.N.W.K. op zaterdag 17 november a.s.

Het bestuur van S.K.N.W.K. is bijzonder dankbaar voor en trots op alle vrijwilligers die zich met veel enthousiasme voor onze vereniging inzetten. Voor al die mensen die – op wat voor manier dan ook – hun bijdrage aan de club leveren, organiseren wij op zaterdag 17 november 2018 een gezellige vrijwilligersavond in onze kantine.

 

Uitnodiging

Inmiddels hebben alle vrijwilligers een persoonlijke uitnodiging ontvangen per email. Het is belangrijk dat u op deze email reageert en aangeeft of u komt en zo ja, of uw (eventuele) partner ook mee komt. Op deze wijze kunnen wij voldoende inkopen doen.

Mocht u onverhoopt geen uitnodiging per email ontvangen, maar voert u wel vrijwilligerswerk uit voor onze vereniging, meld u dan vóór 4 november a.s. rechtstreeks aan via vrijwilliger@sknwk.nl en geef aan of u alleen of met uw partner komt.

We hebben inmiddels al 69 aanmeldingen binnen !! Wie volgt/volgen (let op: alleen vandaag kun je jezelf hiervoor nog aanmelden !!) ??

 

Programma

Vanaf 18:00 uur bent u welkom in de kantine van S.K.N.W.K. alwaar vanaf 18:30 uur een buffet klaarstaat, verzorgd door de WOK van Zeeland. Iedereen ontvangt tevens vijf consumptiebonnen. Verdere consumpties zijn te koop tegen gereduceerd tarief.

Verder staat deze avond een  ‘pub-quiz’ op het programma! Dit alles omlijst met lekkere muziek en veel gezelligheid moet volgens ons leiden tot een fantastische avond.

We zien u graag op zaterdag 17 november a.s. waarbij wij het glas kunnen heffen op de mooie club die S.K.N.W.K. is en, het dankzij uw inzet, ook in de toekomst kan blijven.

 

Namens de organisatie,

Kevin Schiettekatte
Leon van der Wel
Steven Neele

 

3 november:

S.K.N.W.K.-ers pakken 2e prijs tijdens 1e Kiwanis Kennisquiz

Gisteren, vrijdag 2 november 2018, werd in de Nieuwe Kerk te Zierikzee de 1e Kiwanis Kennisquiz gehouden. Het team ‘Dappere Dodo’s’ deed mee namens Zeelandia. In dit team zaten de S.K.N.W.K.-ers Jan, Emiel en Maurice Pollemans en Christian van Vossen. Er deden maar liefst 24 teams mee en ‘onze mannen’ wisten een knappe 2e plaats te behalen. Gefeliciteerd met deze knappe prestatie !!

Hiermee verdienden ze overigens € 750,- die ze mogen schenken aan een goed doel naar keuze. Ze hebben gekozen voor De Stichting Jens.

 

4 november:

Nieuwe kleding voor Pupil van de Week S.K.N.W.K.

Met de toezegging voor verlenging van minimaal twee jaar van het contract als Hoofdsponsor door Sportworxs met ingang van 1 januari 2019 is er ook voor de Pupil van de Week nieuwe kleding besteld.

Vanaf heden zal de Pupil van de Week van S.K.N.W.K. bij de thuiswedstrijden van S.K.N.W.K. 1 schitteren in een prachtig nieuwe trainingspak en coachjas met uiteraard hierop de reclame-uiting van onze Hoofdsponsor Sportworxs.

Gisteren was de primeur van Pupil van de Week Mats van der Wel die mocht pronken in de schitterend nieuwe kleding.

 

4 november:

Sfeerimpressie S.K.N.W.K. van zaterdag 3 november 2018

Gisteren, zaterdag 3 november 2018, gebeurde er weer voldoende op en rond sportpark ‘Het Springer’ en bij de uitwedstrijden van de S.K.N.W.K.-teams.

Hieronder een sfeerimpressie van zaterdag 3 november 2018 middels wat foto’s:

Met maar liefst 9 thuisduels (!!) begonnen we al om 09:30 uur. De aftrap was voor S.K.N.W.K. JO12-1 tegen Apollo ’69 JO12-1G. De blauw/zwarten wonnen uiteindelijk met 7-1.

Tegelijkertijd begon de spannende wedstrijd tussen S.K.N.W.K. JO15-1 en FC De Westhoek JO15-1. Helaas verloor S.K.N.W.K. nipt met 1-2

En omdat het zo druk was, moest er zelfs op het trainingsveld worden gespeeld. Deze eer was voor onze allerkleinsten van JO7-1. Ze speelden tegen Bruse Boys JO7-1.

Ook S.K.N.W.K. JO9-1 speelde haar wedstrijd op het trainingsveld. Tegenstander was Wolfaartsdijk

Onze meiden van MO17-1 kwamen na een 0-2 achterstand tegen Colijnsplaatse Boys MO17-1 nog knap terug tot 2-2

Op het 2e veld was S.K.N.W.K. JO13-1 veel te sterk voor het arme R.C.S. JO13-4. Het werd maar liefst 17-1

De mannen van JO17-1 wonnen na een zeer spannende en vermakelijk pot voetbal uiteindelijk met 4-2 van Prinsenland JO17-2. Omdat de shirtjes qua kleur niet veel afwijkten, speelde S.K.N.W.K. met de shirtjes binnenste buiten.

S.K.N.W.K. 2 won voor het eerst dit seizoen een wedstrijd. Het werd 1-0 tegen Veere 2. Tevens de eerste ‘clean-sheet’ voor doelman Joris Spitholt.

Nieuwe kleding voor de Pupil van de Week

S.K.N.W.K. 1 kwam te kort in het thuisduel tegen D.w.O. ’15 1, eindstand 0-3

S.K.N.W.K. 2 kon op het dakterras nagenieten van de eerste drie punten onder het genot van een pilsje en een portie mini-snacks

S.K.N.W.K. 3 speelde de uitwedstrijd tegen Bevelanders 4 en verloren deze nipt met 3-2

Na afloop van de wedstrijden kon in de kantine nog wat worden gedronken en waren er slibtongetjes

Overigens voor S.K.N.W.K. 3 dan geen punten, maar ook zij hadden in de kantine van Bevelanders een heerlijk biertje en mini-snacks (en bij thuiskomst in Nieuwerkerk ook nog slibtong)

 

4 november:

Voor Mark Bleiji (S.K.N.W.K. 1) (b)lijkt de winterstop al te zijn begonnen

De selectie van S.K.N.W.K. dunt steeds verder uit. Na eerdere blessuregevallen (Dion de Jonge, René Verschoor en Jarno van Nieuwenhuize) zit ook Mark Bleiji voorlopig in de lappenmand. Hij kwam vorige week bij het thuisduel tegen S.P.S. hard in botsing met een tegenstander. Hij is ‘s avonds zelfs nog in het ziekenhuis geweest om foto’s te laten maken.

Er is gelukkig niks gebroken, maar later bij de fysiotherapeut is er een echo gemaakt. Daarop was veel vocht te zien achter de peroneus spier aan de voorzijde (zie afbeelding). Daar komt bij dat er door de botsing ook nog een deukje in de spier zit. Bij aanspannen van de kuitspier, komt de spier klem te zitten en heeft hij veel pijn.

Voorlopig voor Mark dus even geen voetballen, maar een paar keer per week fysiotherapie. Het zal ongeveer zo’n 4 tot 6 weken gaan duren, dus we kunnen eigenlijk wel concluderen dat het voor hem al winterstop is.

Vanaf deze plaats heel veel sterkte en beterschap, Mark !!

 

9 november:

Weer een nieuwe banner op onze website !!

Snorkel en zwemshop.nl

Opnieuw hebben we een nieuwe banner kunnen plaatsen op onze website. Deze keer van Snorkel & zwemshop.nl.

Namens S.K.N.W.K. willen we de nieuwe website-sponsor hartelijk danken voor de toegezegde steun.

Voor meer informatie kunt u hier terecht https://www.sknwk.nl/10-korting-voor-leden-van-s-k-n-w-k-bij-snorkel-zwemshop-nl/

 

10 november:

S.K.N.W.K. Vrouwen 30+ hebben laatste toernooitje van het jaar gespeeld

Gisteren, vrijdag 9 maart 2018, hebben de S.K.N.W.K. Vrouwen 30+ het laatste toernooitje van dit jaar gespeeld. Ze eindigden op de velden van Sportpark Volharding van Bruse Boys als 5e. Na het sportieve gedeelte bleef het nog heel lang onrustig (en gezellig) in de kantine…….

Met dit laatste toernooitje zit 2018 er weer op. In 2019 zal het Vrouwen 30+ voetbal vast en zeker weer verder gaan !!

 

10 november:

Koen Kraaijenbrink (S.K.N.W.K. 2) en Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 3) scoren beiden twee maal

Logo topscorer

Vandaag, zaterdag 10 november 2018, kwamen twee van onze drie seniorenteams in aktie. S.K.N.W.K. 1 had een weekendje vrij. Het 2e moest thuis tegen hekkensluiter Zeelandia Middelburg 2 en S.K.N.W.K. 3 moest ‘op verplaatsing’ naar Koudekerke waar V.C.K. 4 de tegenstander was.

Koen Kraaijenbrink (11)

Voor S.K.N.W.K. 2 leek er geen vuiltje aan de lucht. Ze gingen rusten met een 1-0 voorsprong tegen Zeelandia Middelburg 2 door een treffer van Koen Kraaijenbrink. Toen Koen de stand na de rust ook op 2-0 bracht, kregen de blauw/zwarten voldoende kansen op zelfs de 3-0. Helaas faalden ze nu in de afwerking. Uit het niets kwamen de gasten terug tot 2-1. En zo’n 5 seconden voor het einde kreeg het 2e zelfs nog het deksel op de neus toen zwak uitverdedigen ook nog voor de 2-2 eindstand zorgde. Een behoorlijke domper voor het 2e.

S.K.N.W.K. 3 won met 1-3 van V.C.K. 4. Wilco de Valk maakte twee treffers en Richard v/d Sande scoorde 1x. Hiermee bracht Wilco zijn seizoenstotaal al weer op 10. Voor Richard was het zijn eerste treffer dit seizoen.

Wilco de Valk

Wilco de Valk blijft de topscorer bij de senioren inmiddels met 10 doelpunten. Simon van Dongen (S.K.N.W.K. 1) en Tim v/d Cingel (S.K.N.W.K. JO19-1, maar hij wist namens S.K.N.W.K. 3 dus al 4x te scoren) zijn de nummers 2 en 3 met respectievelijk 5 en 4 doelpunten. Door zijn twee treffers van vandaag staat Koen Kraaijenbrink met 3 doelpunten op plaats 4 op de ranglijst.

De topscorerlijst ziet er nu als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2018-2019

 

11 november:

S.K.N.W.K. 2 vergeet wedstrijd af te maken en krijgt alsnog deksel op de neus

Na de mooie winstpartij vorige week op Veere 2 waarbij met man en macht de 1-0 voorsprong over de streep werd getrokken, kreeg S.K.N.W.K. 2 gisteren dé kans om opnieuw 3 punten aan haar totaal toe te voegen. Tot ruim in de 2e helft leek deze missie ook te gaan slagen, maar helaas kregen ze vooral omdat ze zelf niet de genadeklap konden toebrengen alsnog het deksel op de neus. Ruim in blessuretijd en met nog enkele seconden op de klok wist opponent Zeelandia Middelburg 2 alsnog de 2-2 tegen de touwen te werken. Dat was een behoorlijke domper voor de blauw/zwarten.

Het was zeker geen goede wedstrijd. Ook de weersomstandigheden werkten gisteren niet echt mee. In de 2e kwam de regen zelfs met bakken uit de lucht. Toch wist S.K.N.W.K. 2 in de 1e helft op voorsprong te komen. Het was Koen Kraaijenbrink (die vorige week ook al de enige treffer voor zijn rekening nam) die de thuisploeg op voorsprong bracht, 1-0. Overigens hadden de gasten ook zo maar tegen kunnen scoren, maar een aantal keren ging de voorzet gelukkig voor ‘ons’ voorlangs of was er nog net een S.K.N.W.K.-verdediger die er goed tussen zat.

Dat de blauw/zwarten in het eerste bedrijf slechts één keer scoorden, lag puur aan hen zelf. Martin Kiesenberg schoot in vrije schietpositie over in plaats van onder de lat en Toby de Bruine ging alleen op de doelman af maar schoot op in plaats van langs of over de keeper. Hierdoor een 1-0 ruststand.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. 2 speelde niet echt overtuigend, maar had wel de beste kansen. De mannen uit Middelburg bleken ook niet echt bij machte het S.K.N.W.K. heel lastig te maken. Overigens in de rust en de loop van de 2e helft, maar liefst 5 wissels aan Nieuwerkerkse zijde (is misschien ook wel iets te veel van het goede). Toen opnieuw Koen Kraaijenbrink de trekker overhaalde leek de buit wel zo goed als binnen voor S.K.N.W.K. 2. Inmiddels had de thuisploeg na deze 2-0 tussenstand een prima marge en Zeelandia Middelburg kon niet echt overtuigen.

Toch uit het niets de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterkant kon ongehinderd worden binnen gewerkt achter doelman Joris Spitholt, 2-1. En toen zag je gelijk de vertwijfeling bij S.K.N.W.K. 2. Het zal toch niet !?

Echter opnieuw Koen Kraaijenbrink leek de wedstrijd in het slot te (kunnen) gaan gooien. Hij werd diep gestuurd en de doelman van Zeelandia Middelburg 2 was ver buiten zijn 16-meter gebied. Koen probeerde de bal langs de keeper te schieten, maar schoot recht op de doelman, die de bal hierbij zeker ook duidelijk met zijn handen beroerde…… De overigens prima leidende scheidsrechter gaf slechts geel, terwijl misschien rood (het was immers een overduidelijke scoringskans) ook wel op zijn plaats was geweest.

Helaas kreeg S.K.N.W.K. 2 het niet meer voor elkaar echt gevaarlijk te worden in de slotfase en de gasten geloofden steeds meer nog echt in een resultaat. Inmiddels ruim in blessuretijd een diepe bal, die een prooi was voor de S.K.N.W.K.-verdediging. Echter de bal moet dan richting Dreischor worden geschoten, maar routinier LP probeerde het voetballend op te lossen. Helaas kwam zijn bal tegen een been van de tegenstander en bleef zodoende dus gewoon binnen de lijnen. Opnieuw vanaf de rechterkant kon de bal worden voorgelegd en voor de mee opgekomen ZM-speler was het nu een koud kunstje om vanaf de zo’n 10 meter de bal binnen te schieten. Wat een ontlading bij de gasten (en terecht), 2-2.

S.K.N.W.K. 2 mocht hierna nog wel aftrappen, maar gelijk erna was het einde wedstrijd. Eindstand 2-2 en hiermee doet S.K.N.W.K. 2 zichzelf eigenlijk wel te kort. Zonde, maar helaas. Je zag overduidelijk de teleurstelling aan Nieuwerkerse-zijde. En ook dat is niet meer dan logisch.

A.s. zaterdag is S.K.N.W.K. 2 vrij. De week erop (24 november) wacht op sportpark ‘Het Springer’ Serooskerke 4 als nieuwe tegenstander. Aftrap is om 12:55 uur ?

 

11 november:

Eerste en tweede selectie hebben super gezellig avondje in De Banjaard

De 1e en 2e selectie hadden gisteren, zaterdag 10 november 2018, een uitje. Ze zijn in Eetcafé De Banjaard in Zierikzee spareribs en/of saté gaan eten, uiteraard onder het genot van een (of meerdere) drankje(s). Ook werd er een voetbalquiz georganiseerd.

Rond het klokje van 17:00 uur werd er verzameld. Met 21 ‘man’ bleek er genoeg animo. Uit ‘betrouwbare’ bron hebben we kunnen vernemen dat het een zeer geslaagd en gezellig avondje was die tot in de vroege uurtjes duurde.

Hieronder enkele foto’s van gisteren (de foto’s die op het laatst werden doorgestuurd, zullen we u maar onthouden ? )

  

 

11 november:

Eerste 25 aanmeldingen voor de Kerst-Bingo zijn al binnen !!

Na het grote succes van voorgaande jaren is er uiteraard ook dit jaar weer ‘Kerst-Bingo’ bij S.K.N.W.K. Deze keer wordt het gehouden op zaterdag 22 december a.s., uiteraard in de kantine van S.K.N.W.K. en is toegankelijk voor alle seniorenleden (natuurlijk met aanhang) en begint om ca. 14:00 uur. Ook deze keer zijn Jos van Spier en Martijn Neele weer uw ‘Bingo-Masters’.

Om enig idee te krijgen hoeveel mensen we kunnen verwachten, hangt er een inschrijflijst op het mededelingenbord in de kantine. Graag hierop aanmelden !! Inmiddels hebben al 25 mensen dit gedaan !!

kerstman_voetbal_2

 

11 november:

Twee nieuwe reclameborden langs hoofdveld sportpark ‘Het Springer’

Er zijn weer twee nieuwe reclameborden geplaatst langs het hoofdveld op sportpark “Het Springer”. Deze keer van ‘De-trouwringenspecialist’ uit Nieuwerkerk. Ze hebben een dubbelbord geplaatst. Namens S.K.N.W.K. willen we deze sponsor hartelijk danken voor de toegezegde steun aan de blauw/zwarten.

Voor meer informatie over deze sponsor klik op https://www.de-trouwringenspecialist.nl/

 

18 november:

Overheerlijk eten, gezelligheid én super geslaagde Pub Quiz tijdens Vrijwilligersavond S.K.N.W.K.

Het was al weer even (eigenlijk veel te lang) geleden dat dé mensen waar onze vereniging op draait in het zonnetje waren gezet. Vandaar dat Leon v/d Wel, Kevin Schiettekatte en Steven Neele het geweldige initiatief hebben genomen een Vrijwilligersavond te organiseren. Deze werd gisteren, zaterdag 17 november, in onze kantine gehouden. En met zo’n 65 aanwezigen kunnen we zeggen dat er ook voldoende animo was.

En het werd een zeer geslaagde avond. Rond het klokje van 18:00 uur druppelden de eersten binnen. En zo’n half uurtje later waren alle vrijwilligers die zich hadden aangemeld (inclusief hun eventuele partner) dan ook binnen. Ook het eten was gehaald. Er was een overheerlijk buffet van De Wok van Zeeland. En er was ook zeker voldoende, want rond middernacht waren er nog mensen die een vorkje prikten. Dit alles natuurlijk onder het genot van een drankje.

Nadat iets na 20:00 uur iedereen zijn of haar buikje had rond gegeten, was het aan voorzitter Arnold Schiettekatte om eventjes kort iedereen welkom te heten. Hierna was het tijd voor het avondvullende programma, namelijk een geweldige Pub Quiz.

Er werden groepjes gemaakt van zo’n 5 à 6 personen. Uiteraard moesten de teams zelf een naam verzinnen. Dit gaf al genoeg hilariteit uiteraard ? Hierna werden er drie ronden afgewerkt van 25 vragen. Elke vraag werd voorafgegaan door een foto. Daarna was er 15 seconden tijd om het antwoord te geven. Hetzij meerkeuze of een openvraag. Tijdens deze 15 secondes was er een aanstekelijk muziekje te horen.

Na elke ronde was er even een korte pauze. Voor de organisatie de mogelijkheid de scores te berekenen. Voor elke nieuwe ronde werden de antwoorden nog doorgenomen en was er uiteraard ook een tussenstand. Erg leuk was om te zien hoe fanatiek een ieder deelnam aan de quiz. Iets na 22:30 uur kon de eindstand worden opgemaakt en bleek ‘Team Zonder Naam’ met een behoorlijke voorsprong op FC Zwarte Pieten de terechte winnaar. Voor de teamleden was er een prachtige medaille.

Na de quiz was er nog gewoon een gezellig samenzijn en ‘de plakkers’ (had trouwens ook een leuke teamnaam geweest ?  ) hebben het nog 01:00 uur zien worden in de kantine………

Vanaf deze plaats een dankwoord aan de organisatie en de mensen die gisteren hebben geholpen tijdens de vrijwilligersavond. Een toch wel een speciaal woord van dank aan de gebroeders Neele (Steven & Martijn) die de zeer geslaagde Pub Quiz hadden gemaakt (en hier zeer veel uurtjes hebben ingestoken). Het was meer dan de moeite waard !!

Vanaf deze plaats zou ik tegen alle vrijwilligers willen zeggen: TOT VOLGEND JAAR !!

 

20 november:

Bom Bouw geeft zaterdag steiger in bruikleen

Om a.s. zaterdag, 24 november 2018, op sportpark ‘Het Springer’ tv opnames te kunnen maken van de derby in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1 tussen S.K.N.W.K. 1 en Brouwershaven 1 heeft CTV Voetbal gevraagd of we een steiger kunnen plaatsen langs het veld om daar vanaf te kunnen filmen.

Opnieuw is Arjan Bom van Bom Bouw uit Nieuwerkerk bereid gevonden een steiger in bruikleen te geven. Hiervoor willen we Arjan alvast hartelijk danken !!

 

23 november:

Eerste biefstukavondje S.K.N.W.K. van dit seizoen was weer geslaagd

Gisteren, donderdag 22 november 2018, was er voor de eerste keer dit seizoen weer de mogelijkheid om na de training lekker een biefstukje te eten bij S.K.N.W.K. Ook deze keer was het weer erg lekker en gezellig en dat bleef het tot in de vroege uurtjes. Eerst werd er natuurlijk getraind (vanaf 19:00 uur door de lagere seniorenteams en een uurtje later begon de eerste selectie). Vanaf ongeveer 21:30 uur was het smullen geblazen door toch nog 35 aanwezigen (er waren nog wat ‘nabestellingen ? ).

Twee keer per jaar na afloop van de training op donderdagavond onder het genot van een ‘sapje’ een biefstukje eten, is inmiddels niet meer weg te denken bij de blauw/zwarten. Dat gaan we tijdens de 2e seizoenshelft dus zeker nog een keer herhalen.

Dank aan Harald en Gert-Jan voor de het bereiden van de biefstukjes en het serveren ervan. Leon voor het regelen van de biefstukjes en Martijn voor de organisatie van dit geslaagde avondje. En verder dank aan alle overige mensen die hun steentje hebben bijgedragen aan weer een gezellig avondje.

En verder (niet onbelangrijk) uiteraard dank aan alle aanwezigen !!

 

24 november:

S.K.N.W.K.-ers aanwezig tijdens 9e editie van de voetbalquiz bij W.I.K. ’57

Gisteren, vrijdag 23 november 2018, organiseerde s.v. W.I.K. ’57 uit Kerkwerve al weer voor de 9e editie van de s.v. W.I.K. ’57 Voetbalquiz. Ook namens S.K.N.W.K. namen er uiteraard weer diverse koppels deel, namelijk Wilco de Valk en Martijn Neele, Cees Dalebout en Emiel Kuijten, Mark den Haan en Arie Folmer, Aart Koster en Jos van Spier en Toon v/d Berge en Ard Boogerd. Ook was er nog ‘een half’ S.K.N.W.K.-koppel, want S.K.N.W.K. 2-leider/speler Martin Kiesenberg deed ook mee, samen met Yuri Vogelzang.

Deze keer deden er in totaal 22 koppels mee aan deze quiz. Er konden in totaal 120 punten worden behaald. Hieronder de eindstand:

Ook nu weer de complimenten en een dankwoordje voor s.v. W.I.K. ’57 en met name voor de organisatie (Bart Boot en Theo Wittenberg) van deze 9e editie. Het was weer een zeer geslaagde en gezellige avond.

 

24 november:

S.K.N.W.K. 1 boekt terechte overwinning in derby tegen Brouwershaven 1

Vandaag weer een heuse derby voor S.K.N.W.K. 1 op het programma tegen het eveneens jeugdige Brouwershaven 1. Vanaf het eerste fluitsignaal was het een flauwe bedoening. S.K.N.W.K. liet Brouwershaven rustig opbouwen en wachtte op foutjes van de gasten. Robert Padmos raakte na twintig minuten de paal met een afstandsschot en even later kreeg Jarno van Nieuwenhuize een kans om de score te openen, maar hij wist de keeper niet te passeren. Verder gebeurde er weinig voor rust.

De blauw/zwarten misten de bezieling om er vol tegen aan te gaan zodoende werd het een saaie boel. Toch kwamen de Nieuwerkerkers voor de rust op voorsprong toen een combinatie tussen Remco v/d Berge en Toby de Bruine door Jarno van Nieuwenhuize tot doelpunt werd gepromoveerd. Ruststand na een zwakke eerste helft 1-0.

De tweede helft een veel agressiever S.K.N.W.K. ‘Brouw,  kwam er nauwelijks nog uit en de ene na de andere mooie aanval rolde richting het Brouw doel. Na een schitterende aanval kwam de thuisploeg verdiend op 2-0. Remco v/d Berge, dikwijls de architect van de aanvallen, gaf na een sterke actie een steekpass op Jarno van Nieuwenhuize. Die gaf perfect voor op spits Robert Padmos en die schoot beheerst bij de 2e paal de bal tegen de touwen. Een juweel van een doelpunt.

Maar uit het niets zakte het spel bij S.K.N.W.K. ineens een paar klassen naar beneden en kreeg Brouwershaven zowaar een paar reuze kansen. Eerst werd de lat geraakt en even later van dichtbij voorlangs geschoten. Weer iets later redde de sterk keepende Kenneth Boogert in een 1 tegen 1 situatie. Ook de doelman van de gasten liet zien prima te kunnen keepen na een kopbal van Toby de Bruine van dichtbij.

Zo eindigde deze derby in een terechte 2-0 voor de blauw/zwarten, maar een groot compliment voor de jeugdige Brouwploeg die lieten zien dat er voor hun muziek voor de toekomst inzit. Volgende week speelt S.K.N.W.K. een uitwedstrijd naar het lastige Waarde. Aftrap is om 14:30 uur.

Toon v/d Berge

 

25 november:

Sfeerimpressie S.K.N.W.K. van zaterdag 24 november 2018

Gisteren, zaterdag 24 november 2018, gebeurde er weer voldoende op en rond sportpark ‘Het Springer’ en bij de uitwedstrijden van de S.K.N.W.K.-teams.

Hieronder een sfeerimpressie van zaterdag 24 november 2018 middels wat foto’s:

Helaas werden de dagen voor het weekend maar liefst 3 jeugdwedstrijden afgelast wegens een spelerstekort bij onze tegenstanders. Altijd weer een domper voor de jeugd, want zij doen niets liever dan op zaterdagochtend een potje voetballen

Omdat het in principe heel druk zou zijn (nog niet wetende van de afgelastingen), begonnen we al om 09:30 uur. Het spits werd afgebeten door onze allerkleinsten van JO7-1 en JO9-1

Even een korte Time-out bij JO9-1

Het kan soms behoorlijk druk zijn aan de bar tijdens de jeugdwedstrijden. Elke zaterdag staan er weer twee barvrijwilligers klaar (vaak zijn dit spelers van onze drie seniorenteams). Gisteren nog een leuke anekdote. Toen er een kind om een zakje snoep kwam, vroeg één van de barmannen serieus aan haar “of ze dan wel centjes bij had”?. Dat had ze niet zei ze, maar “ik heb wel een briefje van vijf euro bij”……… ?

S.K.N.W.K. JO11-1 won met 0-3 bij Wemeldinge JO11-3. Na afloop werden ze getrakteerd op overheerlijke Chocomel (dat kan natuurlijk ook niet anders met trainer/leider (en tevens Melkveehouder) Leon v/d Wel ? )

S.K.N.W.K. JO15-1 leek op weg naar eindelijk eens de volle buit. Echter echt in de allerlaatste minuten wist Tholense Boys JO15-1 alsnog (overigens terecht) langszij te komen en maakte de 2-2

Het was guur en koud gisterenmorgen. Gelukkig hebben we onze eigen ‘skybox’ waardoor diverse supporters binnen konden genieten van een jeugdwedstrijd

‘s Middags de beurt aan S.K.N.W.K. 1 en 2. Het 2e won de thuiswedstrijd tegen Serooskerke 4 met maar liefst 4-2. Omdat ‘Seroos’ in blauw tenue speelt, had S.K.N.W.K. 2 voor deze wedstrijd ons mooie reservetenue aangetrokken

Tussendoor was er op de reservebank bij het 2e zelfs nog tijd om Formule 1 te kijken ?

S.K.N.W.K. 3 moest in Oosterland aantreden tegen Duiveland 3

Op sportpark ‘Het Springer’ werd de derby S.K.N.W.K. 1 – Brouwershaven 1 gespeeld

Er zijn door CTV Voetbal televisie-opnames gemaakt van dit duel

Hier en daar nog enkele afwezigen gisteren bij de seniorenteams. Voor de 2e zaterdag op rij zijn ‘zij’ de schuldigen…… ?

30 november:

Ook dit jaar brachten Sinterklaas en zijn Pieten een bezoekje aan S.K.N.W.K.

Vanavond, vrijdag 30 november 2018, bracht ook Sinterklaas uiteraard weer een bezoekje aan S.K.N.W.K. Samen met enkele van zijn Zwarte Pieten had hij ook dit jaar weer een plaatsje vrij gemaakt in zijn agenda voor een bezoekje aan Sportpark ‘Het Springer’. Rond 17:00 uur verzamelden de JO7-1 en JO9-1 van S.K.N.W.K. in de kantine. Net toen ze iets te drinken kregen, verschenen er al 4 Zwarte Pieten. Uiteraard deelden zij wat snoepgoed uit. Toen was het tijd om naar buiten te gaan om heerlijk een potje te voetballen met de Pieten.

Na het voetballen ging iedereen terug naar de kantine voor een overheerlijke frietjes en een snack. Zelfs de Zwarte Pieten hadden honger gekregen van de Pietentraining en aten heerlijk mee. Toen iedereen zijn/haar buikje (bijna) vol had (er is natuurlijk altijd nog ruimte voor wat strooigoed) kwam ook Sinterklaas nog even langs samen met zijn hoofdpiet. De Sint had over iedereen natuurlijk weer iets staan in zijn Grote boek. Nadat alle spelertjes en teams aan bod waren gekomen, was het weer tijd om te vertrekken.

Natuurlijk was er voor iedereen nog een kadootje. En deze keer dacht de Sint ik ben bij een voetbalclub, dus we geven de kids gewoon een voetbal (die kun je er namelijk nooit genoeg hebben als echte voetballer ?  )

Dank aan de organisatie en de vrijwilligers voor dit zeer geslaagde Sinterklaasfeest. Bekijk nog meer foto’s van dit geweldige Sinterklaasfeest elders op de site in Het Fotoboek.