Bruse Boys stunt met spectaculaire 4-6 op en in Nieuwenhoorn

Logo Wereldregio

Wie dacht dat Nieuwenhoorn onaantastbaar was, kwam zaterdag van een koude kermis thuis. Bruse Boys nam de koploper van de tweede klasse E mee in de mallemolen en draaide Nieuwenhoorn een rad voor de ogen: 4-6.

Het leek voor Nieuwenhoorn op eigen veld bijna business als usual. Rond de tiende minuut kwam de thuisploeg op 1-0, maar daarmee hield het op voor Nieuwenhoorn. Bruse Boys liet zich namelijk niet van de wijs brengen door de vroege tegengoal en bleef voetballen volgens de afgesproken speelwijze. Dit resulteerde in een 1-4-ruststand. In de rust werd er op gehamerd dat Nieuwenhoorn het eerste kwartier van de tweede helft nog even flink van leer zou trekken, maar het werd zelfs 1-5 en 1-6. ,,Dan weet je dat het klaar”, vertelde Bruse Boys-coach Rene Scholts. In het laatste kwartier kwam Nieuwenhoorn nog wel wat dichterbij maar was de marge te groot geworden om Bruse Boys te verontrusten. ,,We hadden ook wat pijntjes en we zijn gewoon nog niet fit genoeg om het negentig minuten vol te houden.”

Door de zege in Nieuwenhoorn, wat de competitie weer spannend maakt, klom Bruse Boys naar derde plaats op de ranglijst en over MZC’11 heen, dat in Goes, na een goede tweede helft van vorige week tegen Nieuwenhoorn, teleurstelde. Edwin Kriens, trainer van de Zierikzeese formatie, hoefde er weinig woorden aan vuil te maken om duidelijk te zijn over de 4-2-nederlaag bij SSV’65. ,,Het ontbrak vandaag aan duels, kracht en beleving. We zijn er niet aan te pas gekomen.”

Duiveland kwam op het Oostersportpark goed voor de dag tegen Prinsenland. ,,Een prima overwinning”, concludeerde Duiveland-trainer Rohan de Geus. ,,Zeventig minuten waren we de betere ploeg en na de 4-1 vergaten we verder uit te lopen. De zege op de Dinteloorders bracht de Oosterlanders op veertien punten na acht wedstrijden, net zoveel als de jongste tegenstander. Poulegenoot ZSC’62 ging er thuis ‘af’ tegen Den Bommel. Met name de voorhoede is een sterk onderdeel van de nummer drie uit de derde klasse B en dat kwam ZSC’62 nu slecht uit omdat het verdedigingscentrum ontbrak. ,,De wisselwerking tussen centrum en middenveld was onvoldoende”, aldus ZSC’62-coach John Tahapary.

In de vierde klasse A was FC De Westhoek net als vorige week tegen SKNWK beter, maar ging zaterdag Colijnsplaatse Boys er onverwacht met de overwinning vandoor. Bij een 2-1-achterstand kon FC De Westhoek er weer een echte wedstrijd van maken maar Gijs van Duijvenbode faalde vanaf elf meter. Het was de derde wedstrijd op rij dat de ploeg van trainer Steven Seedo een strafschop kreeg en miste.

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL
Tweede klasse E:
Nieuwenhoorn-Bruse Boys 4-6 (1-1 Johan Vroegindeweij, 1-2 Ingmar Quist, 1-3 Michel Maaskant, 1-4 Domenique van den Berge, 1-5 Julian van Nieuwenhuize, 1-6 Domenique van den Berge)

SSV’65-MZC’11 4-2 (2-1 en 2-2 Martijn Backx)

Derde klasse B:
ZSC’62-Den Bommel 2-5 (1-1 Nicky van der Velden, 2-2 Robin Provoost)

Duiveland-Prinsenland 4-1 (1-1 Leen IJzelenberg, 2-1 Wouter de Jonge (strafschop), 3-1 en 4-1 Ronald Zwager)