Collectief S.K.N.W.K. Drie te sterk voor titelkandidaat Z.S.C. ’62 Twee

Voor het 3e van S.K.N.W.K. stond gisteren, zaterdag 23 november 2019, een uitwedstrijd op het programma in Scharendijke. Daar was het zeer jeugdige (ten opzichte van ons in ieder geval) Z.S.C. ’62 2 de tegenstander. Vooraf zou je denken een spel tussen kat en muis. Immers de blauw/zwarten waren tot gisteren de trotse drager van de rode lantaarn. Na 7 wedstrijden slechts één overwinning en maar liefst 6 nederlagen.

Ons trotse bezit (tot gisteren dan)

Z.S.C. ’62 2 daarentegen doet mee voor de titel. Tot vorig weekend wonnen ze namelijk alles. Alleen vorige week bleek Vosmeer 1 met 6-2 te sterk en lijken zij toch wel dé titelkandidaat in de reserve 5e klasse 06.

Fees(t)boek

Dat het bij Z.S.C. ’62 Twee ‘menens’ was bleek vooraf wel. Op het ‘smoelenboek’ van de Zwaluwen Stormvogels Combinatie schreven ze namelijk voorafgaand aan het duel dat de derby tegen nummer laatst SKNWK 3 goed uit kwam voor revanche. En wat een geluk, want zo dacht S.K.N.W.K. 3 er na de 4-3 nederlaag vorige week tegen Smerdiek 3 ook over….. Dat moest dus wel wat worden op deze toch wel gure zaterdagmiddag.

Het aanplakbiljet zoals het na de wedstrijd zou zijn 🙂

Met heuse aanplakbiljetten werd deze grootse wedstrijd al een hele week aangekondigd in Scharendijke.

Remco de Valk of is het Wilco v/d Berge

S.K.N.W.K. 3 had voor dit duel van JO19-1 Rick en Joerie ingevlogen (nogmaals dank mannen !!). Remco v/d Berge die na maanden blessureleed afgelopen donderdag voor het eerst weer trainde werd vijf voor half 12 (vertrektijd was half 12 😉 ) nog uit z’n nest getrommeld en wilde ook wel tegen een balletje trappen. Kristian Bouwman had zich ietwat vergist in de aanvangstijd en kwam tijdens de 1e helft aan in Scharendijke. Zodoende voldoende manschappen voor het 3e.

Kristian Bouwman kwam uiteindelijk ook nog voetballen 😉

Z.S.C. ’62 2 ging uiteraard fel van start en hierbij moesten met name Remco en aanvoerder Sytze het een aantal keren ontgelden met een stevige tackle. Echter lieten we ons hierdoor niet van de wijs brengen en hielden keurig (s)tand (door de lip bij EP). Ruststand 0-0. Overigens moest Lennard Visser zich vlak voor rust nog wel laten vervangen nadat hij hard was geraakt op zijn scheenbeen (sterkte). Zijn vervanger was Kristian Bouwman.

Cecil roept tegen zoon Rick, je hoeft in de 2e helft maar één keer te scoren…….

In de 2e helft bleef EP achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door routinier Martijn Neele. Doordat hij in de 1e helft op de bank had gezeten had hij nu nog meer lucht (en spraakwater) dan anders…. Dat vond met name de tegenstander ook erg leuk 😉

Hij Sytze vliegen

In de 2e helft waren beide teams nog meer aan elkaar gewaagd. Middels enkele goede counters probeerde de blauw/zwarten de thuisploeg pijn te doen. Overigens hoefde doelman Erwin v/d Wekken van S.K.N.W.K. eigenlijk maar één keer echt redding te brengen deze wedstrijd. Dit deed hij naar behoren. Vaak waren de schoten van de thuisploeg te wild en verdwenen ze over of naast het doel. Dit tot genoegen van het 3e.

Remco v/d Berge heeft inmiddels contract voor het leven bij het 3e gekregen

Eén keer was er nog wel een penibele situatie in de 16 van S.K.N.W.K. toen Erwin onnodig uit zijn doel kwam en bijna een overtreding maakte. Gelukkig liep het goed af en konden we het spel gewoon voortzetten. Met name Remco v/d Berge kwam steeds beter in de wedstrijd en bleek een moeilijk te stoppen speler voor de thuisploeg.

Tandje bij EP 😉

Zo’n kleine 15 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd ging Rick Dalebout goed door over de linkerflank. Bij de achterlijn aangekomen gaf hij de bal hard voor en via een tegenstander verdween de bal pardoes tussen de doelman en het eerste paal zo bij de 2e paal tegen de touwen, 0-1. Gelukkig kon ‘de grens’ van Z.S.C. nu eens niet zijn vlag omhoog steken 🙂

Buitenspel uitleg 🙂

Nu was het menens voor S.K.N.W.K. want dit was immers al ruim 400 minuten geleden dat ze nog eens op voorsprong stonden……… En met nog maar zo’n 15 (of was het toch 25 Erwin ??) op de klok moest dit toch echt over de streep worden getrokken. Met man en macht werd er verdedigd en daar waar ze konden werd nog ten aanval getrokken.

Onze Maestro

Er werd niet meer gescoord en zodoende dus een schitterende 0-1 overwinning voor S.K.N.W.K. 3. Drie punten in de knip. En ‘de nul’ voor Erwin !! Hij was nog wel het meest blij en liet dit dan ook horen na het laatste fluitsignaal. Het verhaal gaat dat hij nog steeds in zijn keepersshirt door zijn woonplaats aan het roepen is “de nul, de nul, de nul”.

De slogan van Erwin deze middag !!

In de kleedkamer uiteraard een overwinningsselfie (die maken we namelijk niet zo veel) en het nodige gerstennat. Rick Dalebout werd uiteraard gekroond tot ‘Aap van de Week’, omdat hij matchwinner werd deze middag.

Rick Dalebout kreeg ‘Aap van de Week’

Daarna snel douchen en richting Nieuwerkerk om S.K.N.W.K. 1 aan te moedigen bij hun thuisduel tegen Jong Ambon (wedstrijd begon pas iets na 15:00 uur en dus waren ze nog op tijd voor de aftrap). Al met al een prachtige voetbalmiddag voor S.K.N.W.K. 3.

Overwinningsselfie S.K.N.W.K. 3. Zoek Ronaldo…… 😉

A.s. zaterdag , 30 november 2019, een thuisduel voor S.K.N.W.K. 3. Dan is Bruse Boys 3 de tegenstander op ‘Het Springer’.