Werkgroep KNVB gaat zich richten op knelpunten bij Zeeuwse amateurs

Bron: www.pzc.nl

VLISSINGEN – De voetbalbond KNVB gaat een werkgroep in het leven roepen om de vragen rond het vroege einde van de competitie te beantwoorden.

Vorige week besloot de voetbalbond een punt te zetten achter de lopende competities en geen kampioenen, promovendi en degradanten aan te wijzen. Alle clubs starten volgend seizoen op het niveau waarop ze dit seizoen acteerden.

Deze beslissing blijkt echter niet zo ééndimensionaal als deze lijkt. Door verschillende omstandigheden gaan er gaten vallen in de voetbalpiramide. Er zullen clubs verdwijnen vanwege fusies, opheffing en vrijwillige degradatie.

Die laatste optie valt buiten de werkgroep. ,,Clubs kunnen een verzoek indienen en ieder verzoek wordt beoordeeld’’, laat een woordvoerder weten. ,,Dit is ter beoordeling van het bestuur amateurvoetbal, deze gaat wegen of dit de belangen schaadt van andere verenigingen.’’

Enkele specifiek Zeeuwse situaties zullen door de werkgroep beoordeeld worden. Dat betreft bijvoorbeeld de situatie van de Zeeuws-Vlaamse zondag-vierdeklassers die in een minimale klasse van elf teams speelden.

Ter compensatie werd naast de reguliere competitie een alternatief, onderling toernooi gehouden (de Pluym Cup) om de clubs extra wedstrijden te kunnen laten spelen. Ook in de zondagse vijfde klasse heerste onvrede, vooral vanwege de lange reistijden.

Ook de trainerssituatie bij Terneuzense Boys zal door de werkgroep onder de loep worden genomen. Hubert van den Hemel promoveerde vorig seizoen mee met de club naar de eerste klasse, hoewel zijn trainersdiploma Uefa B maar tot de tweede klasse geldig is.

Automatisch kreeg hij voor dit seizoen dispensatie, maar die dispensatie geldt standaard voor één seizoen. Nu het seizoen tussentijds is afgebroken en het seizoen volgend seizoen vanaf nu herstart, rest de vraag of die dispensatie ook herstart.