Veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal

Bron: www.knvb.nl

Op deze pagina bundelen we de meest gestelde vragen over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal. Deze FAQ wordt continu bijgewerkt. Houd deze pagina dus regelmatig in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en ontwikkelingen.

Maatregelen

Als de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen, zet het kabinet per 19 mei de tweede stap in het heropeningsplan, inclusief versoepelingen voor de binnen- en buitensport. Voetballers vanaf 27 jaar zouden dan buiten weer in groepsverband kunnen trainen (op anderhalve meter en in een maximale groepsgrootte van dertig personen). Zaalvoetballers vanaf 18 jaar mogen dan weer trainen in groepjes van maximaal 2 personen en een trainer (op anderhalve meter afstand).

Op maandag 17 mei maakt het kabinet bekend of de aangekondigde versoepelingen met ingang van 19 mei definitief worden doorgevoerd. Op dat moment werken wij ook onderstaande FAQ bij.

Lees hier verder https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal