Nieuwe faciliteiten voor Duivelandse voetbalclubs

Bron: www.pzc.nl

NIEUWERKERK – Een multifunctionele speelkooi en kunstgrasveld voor SKNWK in Nieuwerkerk, led-verlichting en een nieuw trainingsveld voor s.v. Duiveland in Oosterland. De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland geeft de twee dorpsverenigingen hiermee een enorme boost voor de toekomst.

Een fusie tussen de twee Duivelandse voetbalclubs (een eerder voorkeursscenario van de gemeente) kwam er niet. Vandaar dat beide verenigingen een eigen pad zijn ingeslagen. s.v. Duiveland koos wat betreft de jeugd voor volledige samenwerking met Bruse Boys. SKNWK koos voor zichzelf en samenwerking binnen de eigen dorpskern: tussen voetbalclub, dorpsraad, scholen, sport, kerk en inwoners. ‘Om elkaar te versterken, faciliteiten gezamenlijk te gebruiken en de leefbaarheid van Nieuwerkerk te vergroten. En om een positieve bijdrage te leveren aan de gemeentelijke en landelijke initiatieven in de strijd tegen obesitas’, aldus de club. Een kunstgrasveld en voetbalkooi zijn nodig om dit te bereiken.

De gemeenteraad was unaniem en gaf donderdagavond toestemming voor de plannen in beide dorpen. SKNWK-voorzitter Robbert van de Zande is blij. ,,Een nieuw kunstgrasveld en voetbalkooi zijn mooie aanwinsten voor het dorp en onze vereniging.” SKNWK rekende uit dat de nieuwe faciliteiten permanent door 500 à 600 sporters en kinderen gebruikt gaan worden. Waar het kunstgrasveld en de kooi precies komen is nog niet bekend.

s.v. Duiveland-voorzitter Hans van der Have: ,,Het is de bedoeling om een multifunctioneel veld neer te leggen waar buiten trainingsuren van ons, ook de jeugd van Oosterland gebruik van kan maken. Andere verenigingen kunnen er ook van profiteren. Het initiatief ligt bij ons, maar we doen het samen met de dorpsraad. s.v. Duiveland draagt zelf bij aan de investering.”

Een impressie van kunstgrasveld en voetbalkooi bij SKNWK. © Stefan Vermeer