Vrijwilligers SKNWK zorgen voor compleet gerenoveerde kantine

Bron: www.voetbaljournaal.com

NIEUWERKERK – Hij is al een levenlang lid bij SKNWK uit Nieuwerkerk, maar de laatste vijftien jaar niet meer actief als speler. Toch zet Steven Neele zich op velerlei vlakken in voor het wel en wee van zijn club via tal van uiteenlopende commissies. Zo coördineerde hij onder andere samen met de huidige voorzitter Robbert van de Zande de verbouwing en renovatie van de kantine. Met een prachtig eindresultaat als gevolg.

Ruim een half jaar is er door een hele groep vrijwilligers vele uren en dagen geklust in de kantine op sportpark Het Springer. Neele heeft naar eigen zeggen zelf ‘twee linkerhanden’, maar ik weet wel wat het is om zaken in goede banen te leiden. “En dat is dus ook exact de rol die ik op me heb genomen. Ik werk parttime in de facilitaire sector dus wat dat betreft heb ik wel de parate kennis die goed van pas kwam. Samen met onze huidige voorzitter Robbert van de Zande hebben we de coördinatie op ons genomen en het team van vrijwilligers aangestuurd. Vele handen maken licht werk zeggen ze altijd, maar bij ons was dat zeker het geval. In ruim een half jaar tijd zijn er bergen werk verzet en hebben we met z’n allen een prachtig eindresultaat gerealiseerd.”

In juni 2018, dus nog ruim voor de coronapandemie, is een aantal fanatieke vrijwilligers eerst begonnen met herstelwerk aan de buitenzijde van de kantine. “Zo is er toen nieuw trespa geplaatst en werden aan de dakkapellen de goten vervangen. In de zomer van 2019 is het restant van de werken verder uitgevoerd en de afgelopen zomer was het schilderwerk aan de beurt. Vanwege de coronaperiode en het dus ook noodgedwongen sluiten van de kantine, hadden we als vereniging besloten dat het een goed moment was om dan maar alvast ook binnen de kantine onder handen te nemen. Eerder als gepland, maar de tijd gaf ons die gelegenheid. En als je ziet hoe het uiteindelijk is geworden, dan mogen we met z’n allen trots zijn.”

Elke zaterdagochtend met een ploeg, maar ook doordeweeks en s ’avonds is er door een groep handige leden steevast doorgewerkt. “Schilderwerk, een nieuwe lambrisering rond de bar, de vloer, de wanden, het glaswerk. Nieuwe tv-schermen, internetkoppelingen, een overzichtelijke bar, de toiletgroep, stroomvoorziening en ga zo maar door. Letterlijk alles hadden we uitwerkt met een werkgroep en is ook uitgevoerd. Toekomstbestendig en ook veel met lichtsensoren kijkend ook naar deze coronatijd en hygiëne. We zijn een ambitieuze club, waar we jong en oud een plek willen bieden. Een plek ook die modern is en toch ook de clubelementen terug laat komen. We denken dat we met deze verbouwing en upgrade daaraan zeker een boost hebben gegeven en te hebben voldaan. We kunnen er in elk geval weer even tegen de komende jaren.”

Klik hier voor meer informatie over SKNWK.
Lees hier meer artikelen over SKNWK

1 reactie op "Vrijwilligers SKNWK zorgen voor compleet gerenoveerde kantine"

  1. Gerard olijhoek | 11-08-2021 at 23:25 |

    Fantastisch werk verricht door de groep vrijwilligers, jullie mogen trots zijn.Het clubhuis moet een verbinder zijn en met deze uitstraling gaat dat zeker lukken, proficiat.

Reacties gesloten.