Wedstrijdverslag SKNWK 2- Luctor Heinkenszand 4 (website Luctor Heinkenszand)

SKNWK 2 – Luctor Heinkenszand 4

Wederom een roerige avond op donderdag in de schaakkantine, waar de grootmeesters van de seniorenelftallen tot laat in de avond aan het vergaderen waren om de elftallen te formeren.

Ook deze zaterdag weer de nodige afmeldingen i.v.m. herfstvakantie, in de lappenmand of andere verplichtingen, kwam het 4e deze middag aan slechts 8 spelers. Gelukkig werd dit aangevuld met keeper Rick en 4 spelers van het vijfde.

Even zag het er even uit dat er wederom een  wedstrijd opnieuw zou worden geagendeerd door de KNVB op een vrij weekend, maar gelukkig kon er een elftal richting Nieuwerkerk gestuurd worden. Met 13 man vertrok de LKZ4 kolonne richting SKNWK 2.

Vandaag geen spitsen in het elftal van coach Westdorp, daar Bek, JL 16 en Ibie waren verhinderd. Ook Der Bomber stelde zich solidair op om geen gooi te doen naar de gouden schoen en besloot zichzelf beschikbaar te stellen voor het 6e.

De 13 man deze middag:

Rick

Daniel             Hannie©      Jody Shiels                    Stefan de B.

Nouse             Osse.            Mike                              Ed

Gerben                     Jeroen S.

Wissels:  Gold en Edwin

Om 12.30 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd.

SKNWK 2 liet LHZ4 het spel maken en loerde op de uitbraak.

Deze tactiek werkte uitstekend voor de thuisploeg en al na 20 minuten stond het al 3-0.

LHZ speelde deze middag ondermaats. Toch kreeg het nog een penalty, na het neerhalen van Gerben in de 16.
Osse mocht zich opmaken om dit buitenkansje te benutten.

Hij scoorde beheerst en de 3-1 werd genoteerd. Toch zag de scheidsrechter dat er te vroeg werd ingelopen en moest de strafschop wederom genomen worden.

Osse nam de strafschop identiek als de eerste en nu mocht de 3-1 wel genoteerd worden.

Zou dit het kantelpunt in de wedstrijd wezen en LHZ zich herpakken?

Deze euforie was van korte duur, want SKNWK maakte meteen de 4-1.

Op de ippon van Stefan de B. die zijn directe tegenstander achter de doellijn in de bossen zag belanden en zich moest laten vervangen, verder geen hoogtepunten. Op na de kleedkamers voor herstelwerkzaamheden.

In de rust werd de tactiek omgegooid , met de hoop de wedstrijd nog te kunnen kantelen.
De scheidsrechter floot voor de 2e helft. Direct trok SKNWK ten strijde en kreeg LHZ een penalty tegen, na een voorzet die op de hand van Nouse belandde.
5-1 en het was nu taak om niet met dubbele cijfers richting Heinkenszand gezonden te worden.

Mede dankzij een paar goede reddingen van Rick bleef deze uit en mocht LHZ met “slechts” 8 tegentreffers huiswaarts keren.

Een totale offday, met en verdiende overwinning voor SKNWK 2.
Op naar volgende week zaterdag, waar koploper Kloetinge 6 op bezoek komt.