Gouden speld voor Rien van Haaften en Godfried de Bekker

Bron: www.knvb.nl

De afdeling scheidsrechterszaken betaald voetbal heeft namens de KNVB op woensdag 10 november Rien van Haaften en Godfried de Bekker onderscheiden met de gouden speld.

Rien van Haaften is vanwege het bereiken van de 70-jarige leeftijd gestopt als scheidsrechterscoach in het betaald voetbal. In december 2021 is Rien maar liefst 45 jaar actief geweest voor de KNVB. In zijn eigen succesvolle loopbaan als scheidsrechter, van 1976 tot 2001, reikte hij tot en met de B-lijst. Daarna vervulde Rien diverse rollen, waaronder de rol van coach en rapporteur voor zowel het amateurvoetbal als het betaald voetbal en als docent arbitrage. In deze rollen heeft Rien een groot aantal scheidsrechters geholpen in hun ontwikkeling. Rien blijft actief voor de KNVB als coach in het talententraject.

Van grote waarde

Godfried de Bekker (rechts) met  Robin van ’t Hof.

Ook de scheidsrechterscarrière van Godfried de Bekker begon al geruime tijd terug. Van 1977 tot 2010 floot hij een ongekende hoeveelheid wedstrijden op de Nederlandse amateurvelden. Daarnaast is hij vele jaren zeer van waarde geweest voor de arbitrage in diverse rollen, waaronder rapporteur, praktijkbegeleider en coach. Bovendien maakte hij deel uit van diverse commissies in district Zuid 1 en in het OPS. Godfried heeft besloten om zijn werkzaamheden als vrijwilliger voor de KNVB na vele jaren te beëindigen.

In aanwezigheid van alle coaches en waarnemers talententraject ontvingen Rien en Godfried uit handen van Dick van Egmond en Robin van ’t Hof de gouden speld op de KNVB Campus in Zeist.

De KNVB is beide heren erg dankbaar voor hun inzet en inbreng voor de arbitrage in de afgelopen jaren.