INHAALVOETBAL | Brouwse stunt

In de vierde klasse B bezorgde Brouwershaven koploper Kruiningen de eerste nederlaag van het seizoen. De formatie van Danny Sandhövel won met 2-1. De andere inhaalwedstrijd werd door FC de Westhoek’20 met 0-3 gewonnen van Waarde.

Vierde klasse B

Brouwershaven-Kruiningen 2-1: Bij de bezoekers wilde de bal er niet en Brouwershaven stond goed georganiseerd. Het kreeg ook net zoals Kruiningen ook kansen op de openingstreffer. Die viel in de tweede helft ietwat gelukkig. Cas van der Meer wilde de bal voorgeven, maar de bal belandde op een polletje tegen het scheenbeen en vloog rechtdoor het doel in. Kruiningen ging risico’s nemen en na een goede aanval maakte Justin de Bruine er 2-0 van. Sander Rijk bracht de spanning nog terug in de wedstrijd. Dichterbij kwam de ploeg van Marvin Paauwe niet. ,,Een compliment voor de ploeg, want het is weinig ploegen gegeven om de koploper te verslaan’’, aldus een tevreden Sandhövel.

Waarde-FC de Westhoek’20 0-3: Waarde had voor de pauze het betere van het spel en kreeg ook twee kansen op een doelpunt. De eerste de beste kans van de bezoekers was meteen raak. Een goede steekpass en Dylan Adelaar opende de score. In een gelijkopgaande tweede helft bleef de thuisploeg zoeken naar de gelijkmaker. Toch vielen de doelpunten aan de andere kant. Eerst werkte Támas Csiki de bal in eigen doel en daarna bepaalde Jelle Boogerd de eindstap op 0-3. Alfred Szilamer-Biro schoot vlak voor tijd nog een strafschop op de paal bij de thuisploeg.