Speeldagenkalenders MO13 t/m MO20 bekend

Bron: www.knvb.nl

Alle speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2022/’23 zijn bekend, dus ook die voor de vernieuwde MO13 t/m MO20 competities. Deze meidencompetities in Noord/Oost en West beginnen het komende seizoen in het weekeinde van 3 september 2022. In Zuid beginnen de competities een week later, op zaterdag 10 september 2022.

Voor de MO13 t/m MO20 staan er afhankelijk van het district 27 of 28 wedstrijddagen op de speelkalender. We streven ernaar om alle teams minimaal 24 wedstrijden aan te bieden. Naast de wedstrijddagen staan er ook vrije- en inhaaldagen op de speeldagenkalender. Bekervoetbal is niet meer opgenomen in de speeldagenkalender van de MO13 t/m MO20.

De wedstrijden in Fase 1 gespeeld t/m 8 oktober worden meegenomen in de herindelingen voor Fase 2. Fase 2 start op 29 oktober, alleen de wedstrijden gespeeld t/m 10 december worden meegenomen in de herindelingen voor Fase 3. Fase 3 vangt aan op 21 januari, de wedstrijden gespeeld t/m 27 mei worden meegenomen in de poule-indeling van de toernooidag. De toernooidag is onderdeel van de competitie en vindt plaats op zaterdag 10 juni 2023. Alle teams die hebben deelgenomen aan Fase 3 nemen ook deel aan de toernooidag.

Lees hieronder meer informatie over de speelkalender en het fasenvoetbal.

SPEELDAGENKALENDER VELDBenieuwd naar de speeldata van jouw competitie? Check hier de speeldagenkalenders!

FASENVOETBAL MO13 T/M MO20Bekijk meer informatie over het fasenvoetbal.

Enkele belangrijke zaken voor het seizoen 2022/’23 op een rij:

  • De Meiden Onder 20 competitie komt in de plaats van de Meiden Onder 19 competitie.
  • De MO13, MO15, MO17 en MO20 competities hebben een categorie A meiden en categorie B meiden.
  • In de categorie B meiden is 11 tegen 11 de spelvorm waarbij uitgeweken kan worden naar een 9 tegen 9 spelvorm, indien de aantallen niet toereikend zijn. In de categorie A meiden wordt er uitsluitend 11 tegen 11 gespeeld. Bekijk hier meer informatie over.
  • In alle MO13 t/m MO20 competities wordt er in vier fases gespeeld, waarbij rekening wordt gehouden met de schoolvakanties.
  • In de categorie A meiden worden er, vanaf het voorjaar, landelijke competities gevormd.
  • Als afsluiting van het seizoen komt er een toernooi (Fase 4).

Fase 4: de toernooidag

Fase 4 is een toernooi(dag) voor alle teams die hebben meegedaan aan Fase 3. Het is een daadwerkelijk onderdeel van de competitie, want dit is een sterke wens van de meiden zelf. Het kan in een uitzonderlijke situatie zo zijn dat Fase 3 door overmacht niet is uitgespeeld. In dit geval kan de toernooi(dag) nog ruimte bieden om de eindrangschikking van de competitie te bepalen. De toernooien worden gespeeld met 4 tot 6 teams.

TOERNOOIDAG MO13 T/M MO20Lees hier meer over de toernooi(dag) en de mogelijkheden die dit kan bieden voor jouw vereniging.