Er wordt opnieuw een poging gedaan het 40+ voetbal op Schouwen-Duiveland te hervattten

Vrijdag 25 oktober 2019, bijna 3 jaar geleden dus, is de laatste keer dat S.K.N.W.K. 40+ in actie is gekomen. Ze namen toen deel aan het 40+ toernooitje in Oosterland. Daarna is het heel lang stil gebleven (uiteraard voor het grootste deel door de coronacrisis).

Afgelopen juni hebben wij als S.K.N.W.K. geprobeerd het weer op te starten en was het de bedoeling om op ons eigen sportpark Het Springer op 3 juni jl. een toernooitje te organiseren. Hiervoor werden alle verenigingen op Schouwen-Duiveland per mail aangeschreven. Helaas kwam hier heel weinig respons op en werd dit toernooi gecancelled.

Nu kreeg onze leider van het 40+ -team Jos van Spier deze week opnieuw een mailtje en lijkt het erop dat het 40+ voetbal opnieuw een herstart kan gaan maken. Dat kan natuurlijk alleen als er voldoende animo voor is. In ieder geval heeft S.K.N.W.K. bij de organisatie aangegeven graag mee te willen doen. Het is nu dus afwachten wat de andere clubs gaan doen.

Zoals het altijd de bedoeling was, wordt er gespeeld op vrijdagavond op halve speelveldjes met 7 tegen 7. Het voorgestelde programma is als volgt (het schema is uiteraard afhankelijk van de verenigingen die dit seizoen zullen gaan deelnemen aan dit 40+ voetbal op het eiland):

Schema najaar 2022:

16-sep D.Z.C. ’09
21-okt Brouwershaven
25-nov S.K.N.W.K.

Schema voorjaar 2023:

31-mrt Z.S.C.’62 /M.Z.C. ’11
21-apr W.I.K. ’57
19-mei Duiveland