Flinke tik op de neus voor gehavend ZSC’62

ZSC’62 is na drie speeldagen in de derde klasse van het seizoen 2022/2023 nog steeds zonder overwinning.

De Jonge Spartaan was zaterdag met 2-0 te sterk voor het nogal gehavende elftal uit Scharendijke. Het pleit in Middelharnis was eigenlijk na zeven minuten al beslecht. In deze periode had de thuisploeg namelijk tweemaal gescoord. Nog voor de rust verdubbelde De Jonge Spartaan de marge en was de wedstrijd gespeeld. Het werd uiteindelijk 7-2

Een andere confrontatie tussen een Flakkeese en een Schouwse ploeg, tussen Herkingen en WIK’57 maar dan in de vierde klasse B, eindigde ook in het voordeel van de ‘bovenbuurman’: 3-0. Wat die ‘eilandenstrijd’ betreft deed Westhoek haar ontmoeting met Fios (uit Achthuizen) in de vierde klasse B in een 3-1-zege eindigen. Hiermee was het zaterdag niet gedaan tussen voetballers van Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Den Bommel en SKNWK, poulegenoot van ZSC’62, leken op een gelijkspel af te stevenen. Echter, in de negentigste minuut werd het 3-2 voor Den Bommel. Net als ZSC’62 heeft SKNWK slechts een punt uit drie wedstrijden. Bruse Boys, ook uitkomend in de derde klasse B, leed net als de eilandgenoten een nederlaag. In en tegen Halsteren werd het zaterdag 3-1. De ploeg van trainer Michel Maaskant kon zichzelf verwijten de vele kansen niet te benutten.

Na de nederlaag bij VCK van vorig weekend volgde bij MZC’11 herstel tegen WHS. Na een klein kwartier maakte verdediger Roemer Bijdevaate 1-0 en verdubbelde de weer herstelde Sander Backs de marge naar twee. Enkele minuten voor tijd werd het nog even spannend door de 2-1 van WHS.

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Tweede klasse G:

MZC’11-WHS 2-1 (1-0 Roemer Bijdevaate, 2-0 Sander Backx)

Derde klasse B:

Den Bommel-SKNWK 3-2 (0-1 Tim van der Cingel, 1-2 Jarno van Nieuwenhuize)

Halsteren-Bruse Boys 3-1 (1-1 Tim von Unen)

De Jonge Spartaan-ZSC’62 7-2 (1-5 Jesper Kriens, 2-6 Noel van Eijck)

Vierde klasse B:

Westhoek-Fios 3-1 (1-0 Martijn Sluijter, 2-0 Mark de Feiter, 3-1 Martijn Sluijter))

Brouwershaven-SPS 1-3 (1-2 Michiel Theijssen)

Duiveland-Wolfaartsdijk 0-3

Herkingen-WIK’57 4-1