Zure nederlagen MZC’11 en ZSC’62 in blessuretijd

Bron: www.wereldregio.nl

MZC’11 heeft in en tegen Hellevoetsluis een kleine veer moeten laten in de strijd om de bovenste plaatsen in de tweede klasse G.

De ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse leek een hele lange tijd op weg naar een terecht gelijkspel, maar zag de thuisploeg in de blessuretijd de 1-0 maken en MZC’11 derhalve met een zuur verlies richting Zierikzee te sturen. Na afloop waren er gemengde gevoelens bij het horen van de overige, verrassende uitslagen. Yerseke versloeg koploper Zuidland met een onverwachte 4-6-uitslag waardoor het gat voor MZC11 met de eerste plaats net als voor de vijfde speeldag drie punten blijft. De eerste plaats wordt nu gedeeld door Zuidland, NSVV, Hellevoetsluis en DBGC.
Waar de ‘schade’ voor MZC’11 dus meevalt, liep ZSC’62 tegen een zoveelste domper aan. De 3-2 in en tegen Kapelle in blessuretijd kwam zaterdag hard aan. Met veel strijd, een man minder (Nicky van der Velden moest met een tweede gele kaart van het veld af), twee mensen met kramp en slechts twee wissels probeerde de ploeg van trainer Thomas Mangelaars (foto) de 2-2 in de slotfase vast te houden. Een doelpunt van Kapelle in de extra tijd deed de 2-2 alsnog teniet voor ZSC’62. De coach omschreef de 3-2 in de allerlaatste seconde als ‘een mokerslag’. “We zijn heel erg ontdaan.” Overigens vond Mangelaars wel dat Kapelle ‘meer recht van spreken had’. “Deze valt erg tegen. De jongens hebben zo hard geknokt en dan heb je weer niets.”

Ook SKNWK bleef zaterdag met lege handen achter na de 6-0-nederlaag tegen Tholense Boys. Slechts Bruse Boys won van de Schouwse derdeklassers. Op DVV’09 werd op sportpark Volharding een regelmatige zege geboekt, al had de thuisploeg het zich nog een stuk makkelijker kunnen maken door meer te moeten scoren in de eerste helft. Na de 2-1 van DVV’09 maakte Bruse Boys het alsnog af. Dylan Adelaar, maker van de eerste treffer, werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet kwam bij Gijs van Duijvenbode die vervolgens zijn tweede van de middag aantekende. “Een teamoverwinning en op karakter”, stelde Bruse Bos-trainer Michel Maaskant tevreden vast.

In de vierde klasse B zegevierde Duiveland in St. Maartensdijk met 1-3. Trainer Jordy Heikens vond het ‘lastige pot’. “Smerdiek was in de eerste helft bovenliggend. In de tweede helft waren wij beter en hebben we uiteindelijk terecht gewonnen.” In de stand heeft het Oosterlande elftal na vijf duels negen punten, zes punten minder dan koploper Wolfaartsdijk dat tot nu toe nog geen punt heeft gemorst.

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Tweede klasse G:

Hellevoetsluis-MZC 1-0

Derde klasse B:

Kapelle-ZSC’62 3-2 (1-1 Ralph van Gent, 2-2 Dani de Vlieger)

Bruse Boys-DVV’09 3-1 (1-0 Dylan Adelaar, 2-0 en 3-1 Gijs van Duijvenbode)

Tholense Boys-SKNWK 6-0

Vierde klasse B:

FC De Westhoek’20-WIK’57 1-1 (1-0 Mark de Feiter, 1-1 Harmen van de Bok) – verslag later op deze site

Brouwershaven-Colijnsplaatse Boys 2-2 (1-1 Cas van der Meer, 2-2 Martijn Dalebout)

Smerdiek-Duiveland 1-3 (1-1 Ian Roks, 1-2 Jordy Wesdorp, 1-3 Marice Wesdorp)