Doorontwikkeling voetbalaanbod voor Onder 7

Bron: www.knvb.nl

De KNVB heeft het voetbalaanbod voor de leeftijdscategorie Onder 7 de afgelopen drie seizoenen aangepast en verder doorontwikkeld. Zo worden er in het hele land voetbalactiviteiten aangeboden waarbij vier teams van vier verenigingen elkaar ontmoeten en met elkaar leuke en plezierige wedstrijdjes spelen in de 4-tegen-4-voetbalvorm.

Sinds het seizoen 2021/’22 worden deze activiteiten ingepland volgens het 4fasen-model, zoals dat in het gehele pupillenvoetbal plaatsvindt. Na elke fase vindt er een herindeling plaats, zodat de teams in een nieuwe fase nieuwe tegenstanders ontmoeten.

Herindelen en uitslagen doorgeven

Voor de pupillen Onder 7 is het belangrijk dat zij spelenderwijs het voetbalspel (leren) ontdekken. Dit betekent dat het voetbalaanbod erop gericht is om iedere pupil zoveel mogelijk spelplezier en ontwikkeling te bieden in een voor hem of haar prettige omgeving bij de verenigingen.

Om dit aanbod steeds beter te maken, evalueert de KNVB elke fase met de deelnemende verenigingen. Uit de laatste evaluatie en de reacties vanuit verenigingen is gebleken dat de verschillen tussen de teams een punt van aandacht blijft, zeker vanuit het doel om zoveel mogelijk evenwichtige wedstrijden te organiseren.

Vanuit de KNVB is daarom het verzoek om vanaf nu de uitslag van elke wedstrijd, via Sportlink, door te geven. De verenigingen die gastheer zijn van een toernooitje voeren de uitslagen van de zes wedstrijden in. Dit is niet zichtbaar via Voetbal.nl en er wordt ook geen stand bijgehouden, zoals ook bij de pupillen tot en met JO-10.

Sportlink

Naast het invoeren van de uitslagen doen we een oproep om de zogenaamde ‘bondsteams’ van deelnemende clubs in Sportlink Club in te vullen met alle spelers en betrokken trainers. De trainers ontvangen daardoor automatisch toegang tot een uniek ‘Trainersdashboard’ met relevante en praktische informatie voor hun rol binnen het team en de club.

GOEDE STARTEen goede start voor alle trainers

Evaluatie tweede fase

We horen graag jouw ervaringen over de tweede fase. Je kunt ons dit laten weten door een korte vragenlijst in te vullen, via onderstaande link. De resultaten gebruiken we om het voetbalaanbod te evalueren en nog leuker te maken. Alvast bedankt!

VRAGENLIJSTVul de vragenlijst in.

Ondersteuning verenigingen

De KNVB ondersteunt de deelnemende verenigingen, onder andere met flyers voor alle groepen en direct betrokkenen (ouders, spelbegeleiders, coördinatoren) bij dit voetbalaanbod en een draaiboek voor de zaterdagen. Deze zijn te vinden via de speciale pagina voor Onder 7 op KNVB.nl.

ONDER 7Voor de pupillen Onder 7 is het belangrijk dat zij spelenderwijs het voetbalspel (leren) ontdekken.

En wil jij als vereniging actief ondersteunt worden door de KNVB? Dan biedt de KNVB deze aan via het Welpenvoetbal-programma. Kijk voor meer informatie op de speciale Welpenvoetbal-pagina.

WELPENVOETBALDe KNVB en ING ondersteunen, binnen Welpenvoetbal, graag de verenigingen die de instroom en/of uitstroom van jongens en meiden in de jongste jeugd (Onder 6 tot en met Onder 9) willen stimuleren of stoppen.

Deelnemen aan voetbalaanbod KNVB? Wil je met meer teams deelnemen, dan kun je je aanmelden via contact@knvb.nl of via de module ‘Terugtrek- en indelingsverzoeken’. De aanmelding voor de derde fase van ons voetbalaanbod dient voor 11 december 2022 binnen te zijn.

TERUGTREK- EN (HER)INDELINGSVERZOEKEN TEAMSKlik hier voor meer informatie.

Vragen, ideeën of opmerkingen?

 

Heb je aanvullende vragen, of ideeën over het voetbalaanbod voor de Onder 7, stuur dan een e-mail.

WELPENVOETBAL

Voor aanmeldingen of het stellen van vragen.