S.K.N.W.K. 1 krijgt in slotfase opnieuw deksel op de neus

Dit weekend stond de uitwedstrijd op het programma in Dirksland tegen het plaatselijke D.V.V. ’09. S.K.N.W.K. trad aan met een gehavend team, want zo bleef aanvoerder Rene Verschoor niet fit aan de kant, was Tim v/d Cingel geschorst, Tim de Looze was een weekendje weg en ook de geblesseerden Stijn Dooge en David van de Broek kwamen niet in actie.

Maar waar iedereen verwachtte dat S.K.N.W.K. misschien wel een dikke nederlaag zou gaan lijden, ging het gelukkig toch anders. De eerste helft probeerde D.V.V. ’09 met veel lange ballen gevaarlijk te worden, maar de defensie van S.K.N.W.K. (deze wedstrijd acterend in het rode reservetenue) stond zijn mannetje en gaf vrijwel niks weg.

Zelf kwamen ze er een paar keer met goed voetbal uit, maar echt gevaarlijk werd het ook niet. Toch kwamen de Nieuwerkerkers verrassend op voorsprong. Na een korte corner met Max Jongebreur gaf Remco v/d Berge de bal hard voor het doel. Deze bal kwam bij Jari Goudswaard terecht. Hij draaide zich prima vrij en binnen schoot de 0-1 binnen. En dat was zeker niet onverdiend. De thuisploeg kreeg voor rust nog een goede mogelijkheid, maar de bal vloog hoog over. Zodoende was de ruststand 0-1.

In de tweede helft begonnen de blauw/zwarten niet scherp en werd de druk op de bal minder goed uitgevoerd dan de gehele eerste helft. Vanaf de linkerkant kon D.V.V. de bal ongehinderd voor geven en S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel was net te laat om de kopbal van de lange middenvelder onschadelijk te maken, 1-1.

Nu voerde de thuisclub de druk op om snel op voorsprong te komen, maar verder dan wat hachelijke momenten voor het doel van S.K.N.W.K. kwamen de Dirkslanders niet. Een kwartier voor tijd kreeg S.K.N.W.K. zelf twee kansen om op voorsprong te komen. Eerst kopte Mark Bleiji een vrije trap van Max Jongebreur in kansrijke positie naast het doel.

Even later had dan toch echt de 1-2 moeten vallen. Een prima actie van Max Jongebreur bracht hem alleen voor de keeper. I.p.v. zelf de bal in de lange hoek te schieten, wilde hij de bal breed leggen op Jarno van Nieuwenhuize. Helaas was die bal te hard en kon Jarno de bal niet in het lege doel schieten. Dus bleef het bij een 1-1 tussenstand.

En zoals al het gehele seizoen (te vaak) gebeurde, zagen we ook nu weer waar heel S.K.N.W.K. zo zachtjes aan knettergek van wordt. Een scrimmage voor het doel van S.K.N.W.K. Hands van een aanvaller van de thuisploeg, maar helaas niet gezien door de overigens goed leidende scheidsrechter. En van dichtbij kon de spits de 2-1 binnen schieten en dat was tevens de eindstand.

Gestreden als leeuwen, voetballend weer makkelijk mee kunnen met de tegenstander, maar het wil gewoon niet mee zitten. Volgende week zaterdag vrij i.v.m. paasweekend en de week erop komt koploper M.O.C. ’17 op bezoek op Het Springer. Dan het we die het maar flink lastig maken, want dat is ook zeker mogelijk.

3 reacties op "S.K.N.W.K. 1 krijgt in slotfase opnieuw deksel op de neus"

1. Daar heb je zeker gelijk in SKNWK Kees word een oude zeikstraal maar hij is wel zo eerlijk om zijn naam erbij te zetten .

2. Je hoeft niet persee te reageren hoor…. Zeker als je niet bij de wedstrijd bent geweest en alleen maar naar Omroep Zeeland Teletekst hebt gekeken, is misschien ook best wel eens handig om je te weerhouden van commentaar 😴😴

3. Kees Stoutjesdijk | 02-04-2023 at 11:17 |

Ik keek op de TV en ik zag blauwe cijfers 0-1 met rust.De tweede helft zag ik groene cijfers maar helaas 2-1.En ze kregen zoveel kansen.Maar ze missen er te veel.Kortom ze speelden een goede partij.Elke linie moet er voor zorgen dat ze in een lijn staan.Waarom dat is veel makkelijker over plaatsen links of rechts.Nu over 14 dagen komt MOC op bezoek die staat op de eerste plaats.Ik durf niks te voorspellen maar je weet nooit.Dus succes mannen.