Drie doelpuntenmakers S.K.N.W.K. 1 scoren eerste treffers van het seizoen

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 20 mei 2023, kwamen twee van onze drie seniorenteams in aktie. De wedstrijd van S.K.N.W.K. 3 uit tegen Brouwershaven 2 is verplaatst naar a.s. zaterdag. Op ons eigen sportpark Het Springer bezorgde S.K.N.W.K. 1 de toeschouwers een waar schouwspel met helaas een 3-4 nederlaag tegen De Jonge Spartaan 1. S.K.N.W.K. 2 speelde in Zierikzee de derby tegen M.Z.C. ’11 4 en kwam met een puntje huiswaarts. Eindstand 3-3.

Wouter Hartog (5) scoort hier de 1-0

S.K.N.W.K. 1 ging met 0-0 de rust in op Het Springer (doelman Daan v/d Cingel pakte in de laatste minuut voor de rust nog een strafschop). Na de thee ontspon zich een waar spektakel. S.K.N.W.K. kwam op 1-0 door een doelpunt van verdediger Wouter Hartog (zijn 1e namens het 1e (dit seizoen)). Hierna kwamen de gasten langszij en zelfs voorbij, 1-2.

Met een man minder na een rode kaart aan Nieuwerkerkse zijde schoot Dominique Prins met een schitterend afstandsschot in de kruising de wedstrijd weer in evenwicht, 2-2. Remco v/d Berge zorgde voor nog meer vreugde. Hij zag een voorzet via een verdediger van DJS over de keeper de goal in gaan. Discutabel is dan of dit een treffer is van Remco of een eigen doelpunt. Echter na rijp beraad, hebben we besloten deze toch gewoon aan Remco toe te kennen. Zodoende ook voor hem zijn 1e treffer dit seizoen. Helaas kwamen de gasten uit Middelharnis nog op eerst 3-3 en daarna 3-4. Heel zuur, maar wat een wedstrijd was dit.

Dominique Prins bekroonde een hele goede wedstrijd met een prachtig doelpunt

Het tweede ging dus op bezoek bij M.Z.C. ’11 4. Beide teams scoorden 3x. Namens de blauw/zwarten scoorden Dion de Jonge (zijn 7e van het seizoen), Wilco de Valk (5e seizoenstreffer namens het 2e) en Salo Begeman (zijn 2e doelpunt deze competitie) verzorgden deze middag de productie.

Met het einde van deze voetbalcompetitie in zicht (zaterdag spelen het 1e en 3e hun laatste duel, S.K.N.W.K. 2 is al klaar) blijft Dirk-Jan Hoek namens S.K.N.W.K. 3 de trotse leider met het respectabele aantal van 20 competitietreffers. Zijn eerste achtervolger, Jarno van Nieuwenhuize, kreeg gisteren zeker wat kansen, maar scoorde niet en blijft dus op 13 staan. Hij heeft volgende week nog kans zijn score te verhogen. Dat geldt ook voor nummer 3 van de ranglijkst, Kevin Schiettekatte, die tot nu toe 10x wist te scoren namens het 3e.

Remco v/d Berge zag een voorzet via een DJS-verdediger……

……over de prima doelman van de gasten vliegen en zodoende S.K.N.W.K. weer op voorsprong bracht

De topscorerlijst ziet er nu als volgt uit:

Leider op de topscorerslijst is nog steeds Dirk-Jan Hoek met 20 doelpunten dit seizoen