Clubtopscorer van vorig seizoen Dirk-Jan Hoek neemt na 4 doelpunten opnieuw de leiding op topscorerslijst

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 30 september 2023, speelden twee van de drie seniorenteams haar tweede competitiewedstrijd. De wedstrijd Herkingen ’55 1 – S.K.N.W.K. 1 is wegens droevige omstandigheden bij Herkingen uitgesteld. Voor zowel S.K.N.W.K. 2 en 3 stond een thuiswedstrijd op sportpark ‘Het Springer’ op het programma. En er stond ook gelijk ‘wat druk’ op deze duels. Want het 2e had helemaal een valse start (met een nederlaag uit bij Halsteren 4). En ook S.K.N.W.K. 3 kwam ‘slechts’ tot een 5-5 gelijkspel bij Brouwershaven 2.

Om 12:30 uur speelde S.K.N.W.K. 2 tegen SC Welberg 2. Het werd uiteindelijk een zwaar bevochten 2-1 overwinning. Deze smaken meestal het beste. De treffers kwamen van Rick Dalebout (prachtige vrije trap) en een kopbal (!!) van Steven Padmos. Voor beide spelers overigens het eerste competitiedoelpunt van dit seizoen.

De vrije trap van Rick Dalebout

Dan S.K.N.W.K. 3. Opnieuw een zeer doelpuntrijke wedstrijd. Vorige week maar liefst 10 (!!) doelpunten, eerlijk verdeeld, namelijk 5-5. Nu moesten ze de derby afwerken tegen Z.S.C. ’62 3. Het werd een waar doelpuntenfestijn met uiteindelijk maar liefst 13 (!!) treffers. Hiervan werden er 2 afgekeurd en zodoende bleef de teller steken op 11. Deze kunnen niet eerlijk worden verdeeld 😉 Het werd uiteindelijk 9-2 voor S.K.N.W.K. 3……

In de eerste helft kwamen de blauw/zwarten op een marge van drie, want de ruststand was 3-0. Tijd voor een kwartiertje rust. De supporters die dachten dat ze wel 17 minuten konden pauzeren, konden hun oren en ogen niet geloven toen ze weer langs de lijn stonden. Inmiddels was het namelijk na de aftrap van de 2e helft 3-2 !! De eerste was gelijk vanaf de aftrap, want die werd in één keer over de Nieuwerkerkse doelman Niels van Klinken (die trouwens een bere sterke wedstrijd keepte en het gemis van interim goallie Kamiel van Langeraad te niet deed 😉 ). En of het niet genoeg was, na de 2e aftrap in de 2e helft lag het balletje binnen de minuut weer tegen de touwen, 3-2 dus.

Echter vonden de Nieuwerkerkse Kelderklassers dit ook gelijk voldoende. Want hierna was het alleen maar S.K.N.W.K. dat de klok sloeg. Ze liepen vrolijk uit naar een 9-2 eindstand.

De eerste treffer van Dirk-Jan Hoek

Grote man was deze middag Dirk-Jan Hoek. De clubtopscorer van vorig seizoen maakte er maar liefst 4 en neemt hiermee de leiding op de topscorerslijst gelijk weer in handen. Bela de Bloeme maakte zijn eerste twee treffers van dit seizoen. De overige 3 doelpunten namens S.K.N.W.K. 3 waren van Dion de Jonge, Jasper van Tilburg (overigens was dit doelpunt goed voor 2 kratjes bier) en Wisse Flikweert.

Volgende week zaterdag, 7 oktober 2023, komen alle drie onze seniorenteams weer in actie voor de competitie. Dus dan nieuwe ronde, nieuwe kansen.