Deze wedstrijden worden vandaag en morgen gespeeld in het inhaal- en bekerweekend

Bron: www.omroepzeeland.nl

voetbal vooruitblik

Tim de Looze (l) van SKNWK, dat zaterdag tegen Herkingen’55 speelt© Steven Neele

Vierde Divisie C

In deze klasse wordt alleen het inhaalduel tussen Dongen en Best Vooruit gespeeld. GOES komt niet in actie in competitieverband, maar wel in het toernooi om de districtsbeker.

4e klasse C zaterdag

SKNWK uit Nieuwerkerk komt bij een overwinning op Herkingen’55 in het linkerrijtje terecht van de 4e klasse C. De ploeg van trainer Johan Sulkers boekte afgelopen weekend tegen WIK’57 pas de eerste overwinning van het seizoen, maar heeft ook nog niet verloren in de competitie.
Het toernooi om de districtsbeker staat altijd garant voor veel doelpunten (omdat de klassenverschillen vaak te groot zijn). De meest doelpuntrijke wedstrijd van het huidige seizoen is RCS uit Oost-Souburg tegen Corn Boys uit Sas van Gent. RCS won met 13-1 op zaterdag 9 september.
Die wedstrijd valt nog in het niet bij de wedstrijd tussen Duiveland en Vosmeer op 19 september 2017. Duiveland won toen met 17-1. Dat is de meest doelpuntrijke wedstrijd van de afgelopen zes seizoenen in het Zeeuwse amateurvoetbal (competitie en beker).

4e klasse A zondag

Als Hulsterloo het inhaalduel tegen RSV wint, komt de Zeeuws-Vlaamse ploeg op de gedeelde vierde plaats terecht. Datzelfde geldt voor tegenstander RSV uit Rucphen.

Districtsbeker, derde ronde

Arnemuiden plaatste zich afgelopen dinsdag als eerste Zeeuwse ploeg voor de derde ronde van de districtsbeker. De ploeg van trainer Alexander van Keulen was met 1-3 te sterk voor FC Dauwendaele.
De overige duels in de tweede ronde worden vanmiddag en morgen gespeeld. GOES, dat uitkomt in de Vierde Divisie, stroomt in deze ronde in en treft buurman SSV’65 op Sportpark Het Schenge.
Tweedeklasser SVOD’22 uit Oostkapelle bereikte vorig seizoen de halve finale van het toernooi en zette daarmee de beste Zeeuwse prestatie neer. De ploeg van trainer Pim Bruins gaat vanmiddag op bezoek bij Zeelandia Middelburg. Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar in de derde ronde tegen. SVOD won toen met 0-4.
In Omroep Zeeland Sport zijn zondag vanaf 18.10 uur samenvattingen te zien van Zeelandia Middelburg- SVOD’22 en Bruse Boys-MZC’11.

KNVB Beker vrouwen, 2e ronde

IJzendijke kwam als lucky loser in de tweede ronde terecht van de KNVB Beker voor vrouwen en speelt daarin vanmiddag in Houten tegen Delta Sports’95, dat net als IJzendijke uitkomt in 1e klasse A.
voetbal KNVB Beker IJzendijke

Programma 2e ronde KNVB Beker vrouwen© Omroep Zeeland

1e klasse A vrouwen zaterdag

In deze competitie wordt één inhaalwedstrijd gespeeld.

2e klasse A vrouwen zaterdag

Ook in deze klasse slechts één inhaalwedstrijd. Hontenisse uit Kloosterzande komt niet in actie.