Vandaag stond voor S.K.N.W.K. 1 de inhaalwedstrijd op het programma bij Herkingen ’55 1. Een paar weken geleden werd dit duel afgelast vanwege het overlijden van een bestuurslid bij de thuisclub. De blauw/zwarten begonnen t.o.v. vorige week ongewijzigd aan de wedstrijd. Overigens een duel dat vanaf minuut 1 in de stromende regen werd gespeeld.

De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub, maar het lobje over de uitgekomen S.K.N.W.K.-goallie Daan v/d Cingel haalde gelukkig het doel niet en kon door de S.K.N.W.K.-verdediging worden geparreerd. Maar na deze mogelijkheid was het toch echt S.K.N.W.K. dat twintig minuten lang de lakens uitdeelde op het veld. Er werden een aantal mooie aanvallen op de mat gelegd.

De steeds mee opkomende Stijn Dooge, die een bere sterke wedstrijd speelde, ging goed door op rechts en zijn teruggelegde bal werd door Tim de Looze keihard via een verdediger op de paal geschoten.

Uit de hoekschop die eerst werd afgeslagen zette Dominique Prins de bal voor en was het de eveneens weer sterk spelende Jari Goudswaard die bij de tweede paal, de 0-1 binnen werkte. Een terechte voorsprong voor de Nieuwerkerkse ploeg.

Nog geen vijf minuten later vond Remco v/d Berge bij de 2e paal de vrijstaande Tim de Looze. Helaas verdween zijn grote kans over het doel, i.p.v. tegen de touwen. Het was Jari Goudswaard die met een prachtig afstandschot de 0-2 leek te maken, maar de doelman van de thuisploeg redde fraai.

Tien minuten voor rust stond de eigenlijk goed spelende S.K.N.W.K.-verdediging toch eventjes verkeerd en gelijk werd dit genadeloos afgestraft, 1-1. Dit was tevens de ruststand zodat beide ploegen met deze stand en nog volop perspectief op meer om een bakje thee.

De tweede helft werd het er op het steeds moeilijker bespeelbare veld, want het bleef hard regenen (en er was ook al genoeg gevallen), echt niet makkelijker op, maar toch ging S.K.N.W.K. steeds beter spelen. Vrijwel alle felle duels werden gewonnen en Herkingen kwam er eigenlijk niet meer aan te pas.

Het was Remco v/d Berge die na een prima steekbal alleen kon doorgaan en een grote kans kreeg op de 1-2. Alleen stond de assistent van de thuisploeg weer onnodig met zijn vlag te zwaaien en ging het feest dus helaas niet door. Maar niet getreurd, want het was de weer mee opgekomen Stijn Dooge die een afgeslagen bal prachtig vanaf een meter of twintig binnenschoot. Opnieuw een zeer verdiende en terechte voorsprong voor S.K.N.W.K., 1-2.

Herkingen probeerde weer onder de druk uit te komen, maar de blauw/zwarten bleven heer en meester en de betere partij. Het was wachten op (een) treffer(s). Remco v/d Berge was dichtbij de 1-3, maar zijn bekeken schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Daarna redde de doelman van de geel hemden nog miraculeus op een van richting verandert schot van Remco v/d Berge.

Maar even later was het gelukkig toch raak. Na een prachtige crosspass van Dominique Prins op Tim de Looze was het laatstgenoemde die met een bekeken schot over de keeper prachtig scoorde en de 1-3 maakte.

Het was eigenlijk de steeds meer onsportieve grensrechter van Herkingen die zijn ploeg wilde helpen, want bij elke aanval van S.K.N.W.K. stak hij steeds onterecht de vlag in de lucht. Zo werden een fraaie goal van de goed ingevallen David v/d Broek  en even later van Tim vd Cingel ten onrechte afgekeurd.

En zo bleef het dus spannend. Zeker, omdat na een slippertje in de S.K.N.W.K.-defensie (een lange bal werd doorgekopt en de bal werd niet goed weggewerkt) de thuisclub heel onnodig de 2-3 kon maken. Verder liet een vechtend S.K.N.W.K. het niet komen en zodoende werd er een knappe overwinning behaald.

Het lijkt erop dat S.K.N.W.K. op dit moment zijn zaakjes aardig voor elkaar weet te krijgen en inmiddels keurig op een tweede plaats is terecht gekomen in de vierde klasse C.

Volgende week zaterdag zowaar een topper op het programma als FC De Westhoek ’20 1 te gast is op Het Springer voor opnieuw een derby. Hopelijk kan met opnieuw een grote steun van de S.K.N.W.K.-supporters de koppositie worden ingenomen!? Aftrap is om 14:30 uur.

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 na zeer verdiende overwinning op Herkingen ’55 1 op keurige 2e plaats"

1. Vanaf mijn plaats kon ik zien dat de grensrechter van Herkingen veel te veel vlagde, dus onsportief.

Ja Mees je stond idd precies op een lijn met die grens daar in dat hoekje

2. Kees Stoutjesdijk | 22-10-2023 at 11:08 |

Natuurlijk was dat een zeer verdiende overwinning.Ondanks het feit dat de grensrechter veel zwaaide met z.n vlag.Vanaf mijn plaats kon ik zien dat de grensrechter van Herkingen veel te veel vlagde, dus onsportief.A S zaterdag thuis tegen FC de westhoek.Met de zelfde inzet durf ik wel tevertellen dat jullie de derby winnen.Mannen heel veel succes.