Vandaag de belangrijke wedstrijd op het programma tegen hekkensluiter F.I.O.S. 1 uit Achthuizen, want bij winst blijft S.K.N.W.K. meedoen voor de eerste periode en behoudt het de leiding in de 4e klas C. Voorafgaand aan het duel werd eerst een minuut stilte in acht genomen i.v.m. de deze week overleden K.N.V.B.-scheidsrechter Stoffel Schipper.

Gelijk na het begin signaal van de uiteindelijk prima leidende scheidsrechter was het F.I.O.S. dat brutaal ten aanval trok en daar had het slappe S.K.N.W.K. duidelijk moeite mee. Veel balverlies, matige opbouw en het was duidelijk dat S.K.N.W.K. dit zomaar niet kado ging krijgen.

De eerste kans was dan ook voor de gasten, maar Daan vd Cingel was attent en keerde de inzet met de voet. Na een prima bal van Tim v/d Cingel was het Tim de Looze die de beste kans voor rust kreeg maar de prima keepende doelman van F.I.O.S. redde uitstekend.

Even later nog een inzet van Remco v/d Berge maar zijn inzet draaide net naast de goal. En ook nog een kopbal voor Stijn Dooge (naast) en F.I.O.S. mocht van geluk spreken dat de doelman mocht blijven staan, nadat hij duidelijk buiten de 16 de bal met zijn arm beroerde. Ruststand derhalve een teleurstellende 0-0.

De tweede helft een heel ander S.K.N.W.K. Met de ingevallen Dominique Prins (wegens stage eerste helft niet in actie, maar was ook niet geheel fit) als regisseur op het middenveld en een veel agressiever S.K.N.W.K. ging het ineens wel lopen en was het wachten op doelpunten. En die kwamen er dan ook.

De naar de rechterkant getrokken Remco v/d Berge bleek opeens een ware plaag te worden voor de gasten, want keer op keer werd hij door met name Dominque Prins weggestuurd en uit een zo’n mooi voorzetje van Remco was het topscorer Tim de Looze die knap binnenkopte, 1-0.

De blauw/zwarten bleven daarna volop druk uitoefenen op de ploeg uit Achthuizen en na een mooie actie van Tim vd Cngel op de achterlijn was het opnieuw Tim de Looze die de bal binnen schoot 2-0.

Nog geen vijf minuten later werd het duel op slot geschoten door Remco v/d Berge die een prima pass van Tim de Looze in 1 keer afrondde, 3-0.

Tot het einde bleef S.K.N.W.K. grossieren in kansen maar het was vooral de ingevallen Bela de Bloeme die de uitstekende voorzetjes van Remco net niet wist te benutten. Zo werd de eindstand 3-0 en werd het uiteindelijk toch nog een redelijk gemakkelijke middag.

Complimenten ook voor de ploeg uit Achthuizen die bleven proberen om tot een goal te komen, maar slaagden daar niet in. Na 93 minuten floot de scheidsrechter de hele sportieve wedstrijd tot een einde en behoudt S.K.N.W.K. de leiding in de vierde klasse C.

Volgende week naar Ouddorp om de volgende hindernis, W.F.B. 1, te omzeilen richting de eerste periode.

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 toont in 2e helft pas hun klasse en winnen uiteindelijk met 3-0 van F.I.O.S. 1"

1. Kees Stoutjesdijk | 12-11-2023 at 11:07 |

Tien opgelegde kansen gemist.Al zijn jullie maar een vierde klasser,zulke kansen moeten er in.De eerste helft was niet om aan te zien.Daarom was Fios de boven liggende ploeg.Maar zij scoorden evenmin.De tweede helft zag er wat SKNWK betreft veel beter uit.Tim de looze 2 keer en Remco van de Berge 1 keer.Volgende
    week naar ouddorp wat jullie gelijk tonen wat waard ben.Succes kerels.

2. Endrik | 12-11-2023 at 06:44 |