Koploper SKNWK komt pas laat op gang tegen de hekkensluiter

VIERDE KLASSE C De top vier van de vierde klasse C maakte zaterdag geen fout. Lijstaanvoerder SKNWK boekte een 3-0-overwinning op laagvlieger Fios. Nummer twee FC de Westhoek’20 won in een derby nipt met 1-2 van Brouwershaven. Zowel Duiveland als WIK’57 kende een droomstart en stond in no-time op een ruime voorsprong. Duiveland boekte uiteindelijk een 1-3-overwinning bij Bevelanders en WIK’57 nam de drie punten mee naar Kerkwerve door in een andere streekderby met 0-4 van ZSC’62 te winnen. Colijnsplaatse Boys ging met 3-1 onderuit tegen de nieuwe nummer vijf SNS.

Robin Hamelink 11-11-23, 21:25 Bron: PZC

SKNWK-Fios 3-0: Hekkensluiter Fios gaf de koploper goed partij. Een afwachtend SKNWK speelde een moeizame eerste helft, waardoor de bezoekers relatief eenvoudig overeind bleven. Daar kwam in de tweede helft verandering in. SKNWK schakelde een tandje hoger en na openingstreffer van Tim de Looze brak de wedstrijd helemaal open. De thuisploeg kreeg heel veel kansen en De Looze prikte zijn tweede raak. Fios kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas en het werd ook nog 3-0. De Looze bediende Remco van de Berge en die schoot de 3-0 eindstand op het scorebord.

Brouwershaven-FC de Westhoek’20 1-2: De Westhoek begon zeer overtuigend aan de wedstrijd, want al vrij snel stond het 0-2. Maurice Stoel draaide een hoekschop in het doel en Gijs van Duijvenbode werkte een afvallende bal tegen de touwen. Bij Brouwershaven voelden ze de bui na de 10-1 nederlaag van vorige week alweer hangen. Maar de thuisploeg pakte het goed op en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Lars Jonker zag zijn strafschop gestopt worden door De Westhoek-goalie Rick van Wijnen en in de tweede helft schoot Senna Steenhorst een strafschop wel raak. Brouwershaven gaf niet op en Lars Jonker kreeg nog de kans op de gelijkmaker.

Bevelanders-Duiveland 1-3: In het eerste kwartier overklaste Duiveland Bevelanders volledig. Alle duels werden gewonnen en dankzij treffers van Jordi Westdorp en Dylan van Klinken stond de equipe van Jordy Heikens met 0-2 voor. Bevelanders kwam beter in de wedstrijd en Luc Strating zorgde voor de aansluitingstreffer. Niet veel later viel hij uit met waarschijnlijk een zware knieblessure. Vanaf de 55e minuut nam Duiveland het weer over en controleerde het de wedstrijd. Kansen werden gecreëerd en Westdorp maakte nog zijn tweede van de middag.

ZSC’62-WIK’57 0-4: Vanaf de aftrap waren de intenties van WIK’57 duidelijk. De ploeg van Steven Seedo was in de eerste twintig minuten een wervelwind en had aan twintig minuten goed voetbal genoeg om de zege te pakken. Frank den Boer kreeg de bal voor zijn voeten en opende de score. Koen van de Berge zag de doelman te ver voor zijn doel staan en mikte de bal vanaf de middenlijn over de goalie heen. Door flink jagen werd kreeg Remco Theunisse de bal en maakte er 0-3 van. Colin van Wanrooij schoot bij de 0-4 een strafschop raak. Bij ZSC’62 lukte er vrij weinig. Het lukte de thuisploeg niet om te voetballen en WIK’57 vond het wel prima verder.

SNS-Colijnsplaatse Boys 3-1: Het eerste bedrijf was voor een beter SNS. De ploeg uit Stad aan ’t Haringvliet was beter en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Wouter Bakelaar was de maker van de 1-0. Na de pauze kwam Colijnsplaatse Boys er bij vlagen beter uit. Echter kon het aanvallend te weinig potten breken. Robbin Arensman zorgde voor de 2-0. Een mooie rake vrije trap van Thijs Nuijens betekende vlak voor tijd de 2-1. Een minuut later lag de bal aan de andere kant alweer in het netje. Marijn Wolffert bracht het verschil weer op twee treffers.