Jaaroverzicht 2023 van www.sknwk.nl (juni)

Nu het jaar 2023 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2023 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag juni.

Juni:

Onze Huis DJ Martin ‘Kies’ zorgt voor muzikale omlijsting 3e helft Mini Bedrijven Toernooi

Morgen, vrijdag 2 juni 2023, is al weer de 10e editie van ons eigen Mini Bedrijven Toernooi. Van 19:00 uur tot 21:00 uur zullen er maar liefst 16 ploegjes actief zijn. Na afloop van deze wedstrijden is uiteraard nog ruimte voor een gezellige en lange 3e helft. De muzikale klanken zullen worden verzorgd door onze eigen Huis DJ Martin ‘Kies’.

 

Bezoekje aan pechvogel Mike de Voogd (Z.S.C. ’62) door deel eerste selectie S.K.N.W.K.

Onlangs tijdens de derby Z.S.C. ’62 1 – S.K.N.W.K. 1 brak speler van de thuisploeg Mike de Voogd bij een ongelukkig duel zijn been. Vanavond, donderdag 1 juni 2023, brachten namens de eerste selectie interim-trainer/coach Peter v/d Cingel en de spelers van S.K.N.W.K. 1 René Verschoor en Jari Goudswaard een bezoekje aan Mike om hem een hart onder de riem te steken. Uiteraard was er ook een presentje voor hem namens ons 1e elftal.

Ook vanaf deze plaats willen we Mike sterkte en van harte beterschap toewensen en hopen voor hem op een spoedig herstel.

 

Vanavond, vrijdag 2 juni 2023, 10e editie van ons Mini Bedrijven Toernooi

Vanavond, vrijdag 2 juni 2023, wordt bij S.K.N.W.K. voor de 10e keer het Mini Bedrijventoernooi georganiseerd. Een heuse jubileumeditie dus !! Het is net als tijdens de voorgaande edities de bedoeling om om 19:00 uur starten met de wedstrijden. Omstreeks 21:00 uur zal bekend zijn welke teams de diverse poules hebben gewonnen en de bekers in ontvangst mogen nemen.

Na afloop van het toernooi is er in onze kantine en hopelijk vanwege de weersomstandigheden ook op het dakterras nog voldoende tijd voor nabespreking van het toernooi onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard is publiek ook van harte welkom.

De wedstrijden worden op een half veld gespeeld, met 6 veldspelers en een doelman. De wedstrijden duren 20 minuten. Er wordt gespeeld op 4 velden en er is plaats voor 16 teams. Met opnieuw 16 aanmeldingen is ook deze editie weer vol !!

Uiteraard is publiek ook van harte welkom op sportpark ‘Het Springer’.

De deelnemende teams tot nu toe zijn:

  1. Lankor Hoveniers
  2. Trouwringen Zeeland
  3. Bouwbedrijf Quant
  4. Market Plaza
  5. Hanse Staalbouw
  6. De Gast Keukenmontage & Waterontharders
  7. V/d Velde/Bouwsteen
  8. Wim Voorbeijtel Transport
  9. Campina
  10. Bob’s Service
  11. Snorkel & Zwemshop.nl
  12. Van Heukelom Groep
  13. Loonbedrijf v/d Maas
  14. V&V Bouw
  15. Vencera
  16. Vakantiehuistekoop.nl

Het speelschema voor vanavond is als volgt:

Bedrijventoernooi Wedstrijdschema 2023_wijziging

Na afloop van het toernooi zal DJ Martin ‘Kies’ de avond ook nog voorzien van een gezellig muziekje.

Tevens is er de hele avond de mogelijkheid om verse friet te kopen.

 

Indeling Dreamteam voor zaterdag 3 juni 2023

Hieronder de indeling van het ‘Dreamteam’ voor zaterdag 3 juni 2023:

S.K.N.W.K. 1 – Dreamteam (afscheidswedstrijd René, Robert P, Remon, Stefan)

Aanvang: 14:30 uur
Aanwezig: 13:30 uur

 

Selectie

Mike Bakker

Kevin Schiettekatte

Joeri Boot

Niels Schot

Maurits Borghouts

Marcel Verschoor

Martijn Neele

Mehari Marcos

Carlo v/d Maas

Steven Padmos

Maarten Padmos

Robbert Uijl

Maarten Griep

Remco v/d Berge

Remco Veenboer

Martijn Rentier

Emiel Kuijten

Joris Spitholt

Rudi Koster

 

Trainer/coach: Perry Snoep, Jack Wijnands, Walter de Jonge, Ko Stoutjesdijk, Gerard Olijhoek

Assistent-scheidsrechter(s): Emiel Kuijten/Marcel Kwaak

Verzorger(s): Harald Kesteloo/Kevin Schiettekatte

 

Party DJ Ayron draait vanmiddag na afloop afscheidswedstrijd

Vanmiddag, zaterdag 3 juni 2023, wordt er 14:30 uur een afscheidswedstrijd gespeeld voor vier spelers van onze eerste selectie. Na afloop van dit duel is er uiteraard ook nog tijd om wat na te praten. Party DJ Ayron, hij was er onlangs ook tijdens het eindfeestje, zal de 3e helft voorzien van een gezellig muziekje.

 

Jubileum editie Mini Bedrijven Toernooi S.K.N.W.K. was top

Gisteren, vrijdag 2 juni 2023, werd er al weer voor de 10e keer het Mini Bedrijventoernooi georganiseerd op sportpark ‘Het Springer’. Onder prima weersomstandigheden (alleen jammer van de wind) was ook deze editie weer zeer geslaagd !! Ook deze keer maar liefst 16 teams die zich hiervoor hadden aangemeld en dus werd er op vier velden gestreden in vier poules van vier teams. Dit allemaal met de Olympische gedachte uiteraard, want deelnemen is belangrijker dan winnen !!

Omdat er ook deze keer zoveel deelnemende ploegen waren en we slechts over 4 kleedkamers beschikken, mochten acht teams zich omkleden in de tent die er toch nog stond. Zo had ook deze nogmaals een prima functie deze weken. Maar toch wordt er gespeeld om te winnen uiteraard. Uiteindelijk waren de 1e prijzen voor: Hanse Staalbouw (nog bedankt trouwens dat zij op het laatste moment nog een opengevallen plek konden innemen 🙂  ), Market Plaza, Trouwringen Zeeland en Lankor Hoveniers.

Daarna was het tijd voor de welbekende wedstrijdanalyses tijdens een geweldige 3e helft. Dit allemaal onder het genot van een versnapering. Ook werden er heerlijke snacks geserveerd. Er stond een frietkraam met overheerlijke verse friet. In de kantine was ook nog muziek, want DJ Martin ‘Kies’ was uiteraard ook weer van de partij (dank !!).

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde eerste jubileum editie (al weer de 10e !!) van ons eigen Mini Bedrijventoernooi. Het was echt weer super gezellig. Dankwoordje aan uiteraard de deelnemers, maar zeker de organisatie, scheidsrechters, barmensen, DJ, fotografen (de echte mooie foto’s volgen nog 😉 ), overige vrijwilligers en andere aanwezigen die hebben bijgedragen aan deze prachtige avond.

Het was weer een fantastisch (voetbal)feestje waar we als S.K.N.W.K. zeer trots op kunnen en mogen zijn !! Volgend jaar weer !!

Bekijk meer foto’s van deze 10e editie elders op de site in Het Fotoboek.

 

Vrouwen 30+ team eindigt op 2e plaats tijdens toernooi bij D.B.G.C.

Gisteren, vrijdag 2 juni 2023, werd het 2e en tevens laatste Vrouwen 30+ toernooi van dit seizoen georganiseerd. Deze keer was de organisatie in handen van D.B.G.C.. Uiteraard was ook ons Vrouwenteam van S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 weer van de partij.

Omdat de shirtjes van de dames in gebruik waren genomen tijdens het Mini Bedrijven Toernooi speelden ze deze keer in het prachtige blauw/zwart.

Met 2x een nipte 1-0 winst op D.B.G.C. en De Jonge Spartaan (beide treffers kwamen op het conto van Saskia) en een nederlaag tegen Flakkee eindigden de vrouwen op een keurige 2e plek.

Voor nu is het dus eventjes zomerstop. Op vrijdag 8 september er a.s. wordt het Vrouwen 30+ voetbal weer hervat met een toernooi bij Melissant/D.V.V. ’09.

Hieronder de data van de te spelen toernooien dit jaar:

Data toernooien 2023:

14 april 2023 Flakkee
19 mei 2023 De Jonge Spartaan (afgelast)
2 juni 2023 D.B.G.C.
8 september 2023 Melissant/D.V.V. ’09
6 oktober 2023 Stellendam
17 november 2023 S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 (te Dreischor)

 

Topdag voor vier 1e selectie spelers met afscheidswedstrijd en nog zeer gezellige 3e helft

Gisteren, zaterdag 3 juni 2023, nam S.K.N.W.K. 1 afscheid van maar liefst 4 eerste selectiespelers. Remon de Jonge, René Verschoor, Robert Padmos en Stefan Vermeer hebben besloten in een lager elftal te gaan voetballen. Vandaar dat door de eerste selectie (met als grote animator van dit hele feest Peter v/d Cingel) een heuse afscheidswedstrijd werd georganiseerd.

Onze eerste selectie trad aan tegen een Dreamteam. Dit team was samengesteld met spelers waarmee de afscheidsnemers zelf nog hebben samengespeeld. Ze hadden allen een lijstje met namen opgesteld. Ook diverse oud-trainers en andere stafleden waren aanwezig. Dit samen met het aanwezige publiek en het geweldige weer zorgden voor een topdag voor deze mannen.

Omstreeks 13:00 uur verzamelden de spelers van de 1e selectie zich op sportpark Het Springer. Rond het klokje van 13:30 uur waren ook alle spelers van het zogenaamde dreamteam aanwezig. Nadat initiator Peter v/d Cingel iedereen had welkom geheten werden de tenues aangetrokken en kon worden begonnen aan een (soort van) warming-up. Uiteraard werden voorafgaande aan de wedstrijd nog de welbekende teamfoto’s gemaakt.

Zo tegen 14:30 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Philip v/d Male. Er was ook bij dit duel een Pupil van de Week. Deze keer was het Kevin Schiettekatte 🙂 Uiteraard was er voor hem de welbekende bal met handtekeningen. Daarna mocht hij de aftrap nemen. Na een heerlijke zaag van de aanvoerder van het 1e mocht hij ook nog proberen te scoren. Met de hulp van o.a. doelman Daan v/d Cingel lukte dit uiteindelijk 😉

Overigens speelden de hoofdrolspelers van deze dag bij beide teams een helftje mee. Ze startten bij het 1e en één minuut voor de rust kregen ze een publiekswissel. In de tweede helft trokken ze het reservetenue aan om mee te doen bij het dreamteam. De wedstrijd was trouwens in evenwicht. Na een 2-2 ruststand, eindigde het duel in 4-4.

Hierna was het tijd voor het echte afscheid. Peter had over alle spelers nog wat te melden. Als kado namens hun medespelers van het 1e kregen ze een kaartje van een wedstrijd volgend seizoen in De Kuip van Feyenoord 1.

Hierna kon het feestje losbarsten. Door de werkelijk schitterende weersomstandigheden was dit in eerste instantie een behoorlijke lange tijd eerst beneden voor de kantine en op ons dakterras. Uiteindelijk eindigden ze in de kantine waar Party DJ Ayron nog aan het draaien was. Ook dit was super gezellig.

Al met al een schitterend feestje voor Remon, René, Robert en Stefan met een passend afscheid. Dank aan een ieder die zijn of haar steentje hier aan heeft bijgedragen !!

Bekijk elders op de site meer foto’s van deze Afscheidswedstrijd.

 

Machiel Schot keert terug naar M.Z.C. ’11 en gaat daar in lager elftal spelen

Machiel Schot heeft besloten sportpark ‘Het Springer’ te verlaten en terug te gaan naar M.Z.C. ’11. Doordat hij al langere tijd tobt met diverse blessures en doordeweeks (bijna niet) kan trainen, speelde hij de afgelopen seizoenen al bijna niet meer in het 1e. Daarom gaat hij aankomend seizoen spelen bij een lager elftal van M.Z.C. ’11. Hij gaat voetballen bij het 5e, een team waarin inmiddels ook wat andere Ex-S.K.N.W.K.-ers actief zijn.

We willen Machiel bedanken voor zijn inzet en wensen hem komend seizoen veel succes en plezier toe. Overigens liet hij gisteren tijdens het afscheidsduel van vier medespelers van hem zien dat hij het nog niet is verleerd, want in de 2e helft scoorde hij twee treffers namens het 1e.

 

Tent op Het Springer is weer verdwenen

De afgelopen weken waren er diverse activiteiten bij onze club. Daarom was een kleine maand geleden de tent weer geplaatst op Het Springer. Echter na het Mini Bedrijventoernooi van afgelopen vrijdag was het gedaan met de activiteiten en kon de tent worden afgebroken en opgeruimd.

Gelukkig waren er vanavond voldoende vrijwilligers om eventjes te helpen en na zo’n 1,5 was alles weer vergeten. Tafels en stoelen weer op de zolder in de berging. Alle overige zaken ook uit de tent en de tent zelf netjes uit elkaar gehaald, afgebroken en weer in de kisten gezet. Zo kan alles weer een klein jaar in opslag en kunnen we mei 2024 weer opnieuw beginnen 🙂

 

Vanaf deze plaats dank aan de vrijwilligers van vanavond !!

 

Aanleg speelkooi op sportpark Het Springer (2)

Zoals bekend komt er op ons sportterrein een speelkooi. Deze is bedoeld voor de jeugd van Nieuwerkerk. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. We zullen u middels foto’s op de hoogte houden.

Deze foto’s zijn vandaag, maandag 5 juni 2023:

 

Martin Kiesenberg behaalt diploma Juniorentrainer bij de K.N.V.B.

Jeugdtrainer Martin Kiesenberg heeft onlangs zijn diploma Juniorentrainer behaald. Hij heeft hiervoor een cursus gevolgd bij de K.N.V.B. De opleiding bestond uit 8 bijeenkomsten. Deze vonden plaats bij Zeelandia/Middelburg. De 1e bijeenkomst was  6 februari en de laatste gisteren, maandag 5 juni.

De opleiding stond in het teken van de leeftijdscategorie JO13-JO19. De leeftijdsspecifieke kenmerken van die teams werden besproken van jong naar oud.

Wat werd er geleerd:
– Het voorbereiden en begeleiden van wedstrijden.
– Het voorbereiden en geven van trainingen.
– De teamfuncties, teamtaken en voetbalhandelingen werden doorgenomen.
– Trainingen opzoeken in de K.N.V.B Rinus app

Martin schrijft zelf het volgende over zijn ervaringen: “Ik vind het een goede opleiding voor iedere trainer die een junioren team gaat trainen en begeleiden. Voor mezelf heb ik geleerd om anders naar mijn spelers te kijken, het praatje-plaatje-daadje gebruik ik nu nog beter. Ook het praten met de andere trainers over hun ervaringen en hoe zij het aanpakken vind ik heel leerzaam”.

Vanaf deze plaats willen we Martin uiteraard ook feliciteren met het behalen van zijn diploma. We hopen dat we hem als club nog heel lang actief op het veld zullen zien als trainer/leider/coach bij S.K.N.W.K.

Martin ontvangt zijn diploma van K.N.V.B.-docent Adil Fertoute 

 

Nieuwe hoofdtrainer Johan Sulkers heeft contract ondertekend

Vanavond heeft onze nieuwe hoofdtrainer van S.K.N.W.K. 1, Johan Sulkers, samen met voorzitter Robbert v/d Zande, officieel zijn contract ondertekend waarmee hij met ingang van het seizoen 2023-2024 aan de leiding staat van onze eerste selectie. Ook vanaf deze plaats willen we Johan nogmaals feliciteren.

Vanaf 12 augustus a.s. zal Johan de training en de coaching starten bij onze eerste selectie, want op die (zater)dag begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 

Selectie heeft vanavond kennis gemaakt met nieuwe hoofdtrainer Johan Sulkers

Vanavond, woensdag 7 juni 2023, was voor onze eerste selectie de eerste kennismaking met onze nieuwe hoofdtrainer voor het aankomende seizoen, Johan Sulkers. Mede door de goede weersomstandigheden (en het feit dat de jeugdleiders een bijeenkomst hadden in de kantine) kon dit gewoon heerlijk buiten.

Johan heeft zich voorgesteld aan de spelers en de overige stafleden en daarnaast een beetje uitgelegd wat de bedoeling is van volgend seizoen. Zaterdag 12 augustus a.s. gaan ze starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2023-2024.

 

Prachtige weersomstandigheden voor super gezellige Vrijwilligersavond S.K.N.W.K.

Gisteren, vrijdag 9 juni 2023, was het weer tijd om de belangrijkste mensen binnen een vereniging in het zonnetje te zetten. De vrijwilligers !! Ook deze keer waren alle vrijwilligers uitgenodigd voor een heuse Vrijwilligersavond.

Rond het klokje van 18:00 uur druppelden de eersten binnen. En zo’n half uurtje later waren alle vrijwilligers die zich hadden aangemeld (inclusief hun eventuele partner) dan ook binnen (lees buiten, want met dit prachtige weer kon dat prima). Dit waren er uiteindelijk een kleine 60.

Ook deze keer begonnen we met een drankje en inmiddels waren ook de bbq’s op temperatuur zodat er daarna heerlijk kon worden gegeten. Het was echt heerlijk. Er was/waren voldoende vlees, salades, saus, stokbrood, kruidenboter. Dit alles met een drankje liet een ieder zich smaken.

Ondanks de geweldige temperatuur nog buiten, moesten we zo rond 21:15 uur toch allemaal de kantine in. Want daar stond ook deze keer weer een heuse Pubquiz op het programma. Ook deze keer weer gemaakt en georganiseerd door ‘de gebroeders Neele’ (lees: Steven Neele). Al met al genoeg voor een avondvullende programma.

Er werden groepjes gemaakt van zo’n 5 à 6 personen. Uiteraard moesten de teams zelf een naam verzinnen. Dit gaf een aantal unieke teamnamen. Hierna werden er drie ronden afgewerkt van 20 vragen. Elke vraag werd voorafgegaan door een foto. Daarna was er 15 seconden tijd om het antwoord te geven. Hetzij meerkeuze of een openvraag. Tijdens deze 15 secondes was ook nu weer het zeer aanstekelijk muziekje te horen.

Na elke ronde was er even een pauze. Voor de organisatie de mogelijkheid de scores te berekenen. En voor de deelnemers de kans om nog een drankje te bestellen en/of om eventjes af te koelen vanuit de warme kantine…..

Voor elke nieuwe ronde werden de antwoorden nog doorgenomen en was er uiteraard ook een tussenstand. Erg leuk was om te zien hoe fanatiek een ieder deelnam aan de quiz. Iets na 23:00 uur kon de eindstand worden opgemaakt. Het was best spannend wie deze editie zou gaan winnen. Voor de zekerheid was vraag 60 dan ook een benaderingsvraag om te voorkomen dat er een gelijke stand zou zijn.

Uiteindelijk was deze niet nodig, want team ‘All Generations’ bleek net iets meer punten behaald te hebben dan de nummer twee van deze avond, Prins Jankpap & Co (respectievelijk 118 en 110 punten). Voor de winnaars was er een groot applaus en uiteraard de eeuwige roem.

Na afloop van de barbecue en de pubquiz was er uiteraard nog was tijd over om iets te drinken. Het was weer een zeer geslaagde avond !! Vanaf deze plaats een dankwoord aan de organisatie van deze vrijwilligersavond en de mensen die gisteren hebben geholpen tijdens deze avond (de dames achter de bar 2.0 (eindigde trouwens als nummer 4 tijdens de pubquiz 😉 ).

En tot slot nogmaals een dankwoordje aan al onze vrijwilligers !! Zonder jullie konden we ons prachtige clubje niet draaiende houden !!

Bekijk meer foto’s van deze vrijwilligersavond elders op de site in Het Fotoboek.

 

Nu te koop: S.K.N.W.K.-sleutelhangers

Nu te koop: S.K.N.W.K.-sleutelhangers (metaal met ons prachtige logo). Kosten zijn € 4,- per stuk. Ze zijn te koop bij Ids Flikweert. Stuur hem eventjes een berichtje op 06-18019797. Hij stuurt je dan een betaalverzoek en zal met je regelen over de (af)levering.

Wees er snel bij, want OP is OP !! 100% van de opbrengst is voor de club !!

 

Vanmiddag was er containerbrand op Het Springer

Vanmiddag rond 14:15 uur moest de brandweer uit Oosterland uitrukken voor een containerbrand op ons eigen sportpark Het Springer. Gelukkig waren ze snel ter plaatse en konden ze snel handelen (waarvoor uiteraard onze hartelijke dank) en is behoudens de afvalcontainer (en ook de plasticcontainer die ook schade opliep) verder niks gesneuveld.

Waarschijnlijk zijn de opruimwerkzaamheden van vanmorgen van de Vrijwilligersavond van gisteren debet aan dit brandje.

 

ST SJO B.D.C./S.K.N.W.K. MO15-1 sluit seizoen 2022-2023 af met winst van Final League

Voor het eerst werd door de K.N.V.B. het meidenvoetbal afgesloten met een zogenaamde Finale League. Een afsluitend toernooi van het seizoen. Onze meiden van ST SJO B.D.C./S.K.N.W.K. MO15-1 deden dit in Kapelle.

Ze moesten in totaal maar liefst 5 wedstrijdjes spelen. Ondanks de hitte wisten ze 4 van de 5 wedstrijden te winnen en 1x werd gelijk gespeeld. Hieronder staan de tegenstanders.

Door het resultaat wist ST SJO B.D.C./S.K.N.W.K. MO15-1 deze Finale League winnend af te sluiten 🙂 Gefeliciteerd meiden !!

De trotse winnaars 

Namens coach Saskia Folmer ook nog de complimenten aan de v.v. Kapelle voor een super geregeld toernooi !!

 

Vierde editie van heuse S.K.N.W.K. Pubquiz opnieuw groot succes: een resumé

Afgelopen vrijdag werd tijdens de vrijwilligersavond al weer de vierde editie gespeeld van een heuse S.K.N.W.K. Pubquiz. Opnieuw waren vooral Steven Neele (maar ook Martijn Neele) verantwoordelijk voor de leuke en soms lastige vragen die op alle aanwezigen werden losgelaten.

In 3 ronden van 20 vragen werden de aanwezigen op deze vrijwilligersavond soms stevig aan de tand gevoeld 😉 Hieronder nog enkele afbeeldingen van vragen die voorbij kwamen:

Ook tijdens deze 4e editie was het muziekje dat iedere keer werd afgespeeld tijdens de 15 seconden beantwoordingstijd de ‘Benny Hill Show Theme Song’. Deze vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=zQf2TiwBFHo

 

Containerbrandje op Het Springer is geblust door onze buren van TV Duiveland

Gisteren was er rond 14:15 uur een containerbrand bij S.K.N.W.K. Hiervoor moest de brandweer uit Oosterland uitrukken. Gelukkig bleek dat ze bij onze buren van TV Duiveland heel snel hebbeen gereageerd toen zij zagen dat er brand was op Het Springer en hebben ze met de brandblusser het vuur gedoofd.

Uiteraard willen we ze hiervoor hartelijk danken !!

 

Regio Selecties Schouwen-Duiveland JO14 en JO13 trainen maand juni op Het Springer

Afgelopen maandag trainden de Regio Selecties Schouwen-Duiveland JO14 en JO13 op ons kunstgrasveld. Het is de bedoeling dat ze dit de gehele maand juni nog doen. Elke maandag om 18:45 uur. Dus ook morgenavond, maandag 12 juni 2023, wordt er getraind.

 

Blauw/zwarte groeten: Niels van Klinken vanuit Albanië

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Speler van S.K.N.W.K. 3, Niels van Klinken, geniet samen met zijn vriendin van een vakantie in Albanië. Uiteraard is ook de S.K.N.W.K.-sjaal mee en doen ze iedereen de blauw/zwarte groeten.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

S.K.N.W.K. JO19-1 heeft seizoen afgesloten met barbecue en duik in het zwembad

Voor S.K.N.W.K. JO19-1 zit het voetbalseizoen 2022-2023 er nu ook echt op. Ze hebben vanavond het seizoen afgesloten met een barbecue in de tuin bij coach en leider Leon v/d Wel. Het was erg lekker en gezellig. En met deze temperaturen was het uiteraard ook heerlijk dat er nog een duik in het zwembad kon worden genomen.

 

Zware knieblessure voor S.K.N.W.K. 1-speler Max Jongebreur

In de thuiswedstrijd met S.K.N.W.K. 1 tegen Kogelvangers 1 (op zaterdag 29 april jl.) viel Max Jongebreur geblesseerd uit. Inmiddels heeft hij een uitslag van de MRI-scan van zijn knie. Helaas valt het erg tegen, want Max heeft zijn voorste kruisband afgescheurd en ook zijn buitenste meniscus is kapot. A.s. vrijdag zal hij al worden geopereerd. Dit betekent daarna een hele lange revalidatie en als het meezit kan hij over 9 maanden weer gaan voetballen. Echt balen voor Max, maar ook voor onze eerste selectie.

Uiteraard willen we Max van harte beterschap en heel veel sterkte toewensen !!

 

Aanleg speelkooi op sportpark Het Springer (8)

Zoals bekend komt er op ons sportterrein een speelkooi. Deze is bedoeld voor de jeugd van Nieuwerkerk. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. We zullen u middels foto’s op de hoogte houden.

Deze foto’s zijn van vandaag, vrijdag 16 juni 2023:

 

Jeugdkamp voor ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1JM en JO13-1 (deel 2)

Dit weekend is er jeugdkamp voor ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1JM en JO13-1. Dit wordt georganiseerd op het terrein van D.Z.C. ’09. Er staat van alles op het programma. De kids en begeleiding slapen in tenten op het sportpark. We wensen ze uiteraard heel veel plezier toe.

Inmiddels hebben we weer wat foto’s mogen ontvangen:

 

S.K.N.W.K. JO7-1 vermaakt zich opperbest op jeugdtoernooi bij MSV & AV Flakkee

S.K.N.W.K. JO7-1 heeft vanmorgen meegedaan aan het jeugdtoernooi bij MSV & AV Flakkee. Ze hebben zich opperbest vermaakt. We ontvingen nog wat foto’s (waarvoor dank) van vanmorgen:

 

Verlate vriendschappelijke bekerwedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 tijdens 75 jarig jubileum v.v. Veere

Op 25 april 1948 werd de v.v. Veere opgericht. Dit jaar bestaan zij dus 75 jaar (ook vanaf deze plaats nogmaals gefeliciteerd met deze mijlpaal). Vanwege dit jubileum waren er dit weekend allerlei activiteiten op sportpark De Bieweg in Veere. Eén daarvan was de vriendschappelijke wedstrijd v.v. Veere 1 – S.K.N.W.K. 1, gisteren, zaterdag 17 juni 2023 (om 14:30 uur).

In de voorbereiding op het afgelopen seizoen zaten beide teams bij elkaar in het bekertoernooi. Vanwege de weers- en veldomstandigheden is het bekerduel tussen beide ploegen toen niet doorgegaan. Daarom was dit een mooie gelegenheid voor een verlate ‘vriendschappelijke bekerwedstrijd’.

Dit alles was geïnitieerd door de vice-voorzitter van v.v. Veere, Fred v/d Werf. Fred is al jarenlang erelid van S.K.N.W.K. vanwege zijn verdiensten voor onze club. Jaren geleden is hij naar Middelburg verhuist en zodoende is hij terechtgekomen bij v.v. Veere waar hij ook nog steeds voetbalt in het 3e elftal. Tijdens de onlangs georganiseerde sponsoravond van S.K.N.W.K. was Fred ook aanwezig en is het plan voor dit duel gesmeed.

En dus waren we gisteren met S.K.N.W.K. 1/2/3//JO19-1 te gast (nog dank aan alle gastspelers/leiders/coaches). We zijn behoorlijk in de watten gelegd deze middag waarvoor dank. Uiteraard werd er ook nog gevoetbald (onder behoorllijk pittige omstandigheden).

Na een 0-1 voorsprong voor de rust voor de blauw/zwarten moesten we in de 2e helft toch de winst aan de thuisploeg laten. Zij wonnen uiteindelijk met 3-1 en wonnen hierdoor dus ‘de beker’.

Na afloop van het duel kregen we nog een paar kratjes bier en een broodje en hebben we ook nog een tijdje op het terras kunnen genieten. Nogmaals dank aan de v.v. Veere voor hun gastvrijheid.

Bekijk meer foto’s van dit duel elders op de site in Het Fotoboek.

 

Pluim voor Peter v/d Cingel voor zijn rol als interim trainer/coach S.K.N.W.K. 1

Nu het voetbalseizoen 2022-2023 er echt opzit, kijken we nog eventjes terug. Het was voor ons vlaggenschip een bewogen seizoen. Na de winst vorig seizoen in de allerlaatste wedstrijd die gespeeld kon worden, de finale van de na-competitie tegen Wolfaartsdijk 1 (1-0 winst), promoveerden de blauw/zwarten en werd een lang gekoesterde droom weer eens werkelijkheid. We gingen weer spelen in de 3e klas !!

Echter wisten we bij voorbaat uiteraard dat het een lastig jaar zou worden. Door de versterkte promotie/degradatie regels voor dit seizoen moesten de blauw/zwarten minimaal 8e worden in de competitie om ‘veilig’ te zijn. De drie plaatsen daarna betekende na-competitie en de overige twee plekken (we zaten namelijk in een competitie met 13 ploegen) zouden degradatie betekenen. Dit opgeteld met de pittige indeling in de 3e klas B zorgden ervoor dat we gewaarschuwd waren en dat we ons zeker niet rijk konden rekenden.

De start van de competitie was dramatisch te noemen. Immers werd de seizoen ouverture in en tegen Kapelle met maar liefst 7-0 verloren 🙁 Echter de week erop kwam de kampioen uit de 4e klas van het seizoen ervoor (de klas waaruit S.K.N.W.K. dus via de na-competitie promoveerde) Kruiningen op bezoek op Het Springer. En hoe het ging, is nog een raadsel (vooral de doelman van de gasten bleek een sta-in-de-weg), maar ondanks diverse prima kansen eindigde het duel in 0-0. Terwijl drie punten absoluut op zijn plaats waren geweest.

De week erop uit naar Den Bommel. Bij een 1-2 voorsprong in de slotfase een goede mogelijk op 1-3, maar helaas. Uit de counter werd het zelfs 2-2 en uiteindelijk in de blessuretijd opnieuw het deksel op de neus voor de blauw/zwarten, 3-2 nederlaag. Welkom in de 3e klasse S.K.N.W.K. 1 !!

Het was vooral heel wisselvallig voor de winsterstop. Een puntje tegen (toen nog) hoogvlieger Halsteren, 1-1. Maar ook weer grote zeperds tegen Tholense Boys (6-0), D.V.V. ’09 (0-6) en Kogelvangers 6-1. Uiteindelijk zouden we de winsterstop nog best goed ingaan. Op 10 december jl. werd op eigen veld de derby tegen Z.S.C. ’62 1 met 4-2 gewonnen. Helaas konden we na de winterstop met slechts één winstpartij (3-0 tegen Kapelle) in vier duels geen vervolg geven.

Uiteindelijk werd op 28 februari van dit jaar na overleg met een delegatie van de spelersgroep van S.K.N.W.K. 1, de technische staf en het hoofdbestuur met hoofdtrainer Johnny van Dijke besloten om per direct uit elkaar gaan. Het bleek dat de koek op was tussen spelersgroep en trainer.

Echter wie moet dit dan op zich gaan nemen ?? Leider van het 1e elftal Peter v/d Cingel was bereid om de trainingen op dinsdag en donderdag en de coaching tijdens de wedstrijden op zich te nemen en zodoende stond hij de afgelopen 3 maanden als hoofdtrainer/coach voor de groep. Dit overigens na toestemming van de K.N.V.B. (immers Peter beschikt niet over de juiste papieren).

Helaas was er geen sprake van een gewenst schokeffect en moe(s)ten we uiteindelijk concluderen dat we toch (net) te kort zijn gekomen in de 3e klas. En zodoende is het sprookje na één seizoen weer over en mogen we het volgend seizoen weer in de 4e klas proberen. Echter zagen we ook dat we vooral in de laatste fase van de competitie, tegen ook gewoon hele goede en soms ook duidelijk betere tegenstanders, het uiteindelijk goed hebben gedaan. We hadden niet meer van die grote zeperds en zijn geen enkele keer meer weggespeeld.

S.K.N.W.K. en Z.S.C. ’62 degradeerden rechtstreeks. Echter na de na-competitieduels van de afgelopen weken hebben ook de nummers 9, 10 en 11 van dit seizoen het niet gered en spelen ook zij aankomend seizoen 4e klas.

En met een beetje meer geluk (??) hadden er misschien ook nog zeker (betere) resultaten in gezeten. Hopelijk was het een leerzaam seizoen en nemen ‘we’ dit als bagage mee naar de komende seizoenen. Maar uiteindelijk sta je aan het einde van de competitie toch gewoon waar je hoort te staan.

Dit waren de resultaten onder leiding van interim trainer/coach Peter v/d Cingel

Vanaf deze plaats een dankwoord voor Peter voor zijn inzet en de wijze waarop hij de afgelopen maanden S.K.N.W.K. 1 heeft geleid en onze club heeft vertegenwoordigd !! Klasse Peter. Overigens ook complimenten aan de spelersgroep die tot op de laatste wedstrijden hebben gestreden voor een beter resultaat (plaats in de na-competitie), maar het mocht helaas dus niet zo zijn.

Gelukkig heeft Peter alsnog besloten om zijn functie als leider nu weer op te pakken en zal hij aankomende seizoen onze nieuwe hoofdtrainer Johan Sulkers bijstaan als elftalleider. We wensen ze hierbij heel veel succes toe.

 

Jeugdkamp voor ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1JM en JO13-1 (deel 6)

Dit weekend was er jeugdkamp voor ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1JM en JO13-1. Dit werd georganiseerd op het terrein van D.Z.C. ’09. Er stond van alles op het programma. De kids en begeleiding sliepen in tenten op het sportpark. Afgelopen vrijdag om 18:00 uur startte het kamp en vanmiddag rond het klokje van 13:00 uur was het afgelopen.

Inmiddels hebben we de laatste foto’s mogen ontvangen (dank voor de foto’s dit weekend, zo konden we met z’n allen volgen hoe geweldig leuk dit jeugdkamp was 🙂  ):

 

Statistieken ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO13-1 seizoen 2022-2023

Met dank aan trainer/coach Martin Kiesenberg hieronder de statistieken van ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO13-1. Er werd gestart met de bekercompetitie. Daarna volgenden nog een 2e fase en een 3e fase competitie.

Voor de winterstop werd er gespeeld in het tenue van D.Z.C. ’09 en werden de thuiswedstrijden afgewerkt op Dreischor. Na de winterstop speelden ze op sportpark ‘Het Springer’ en in het blauw/zwart van S.K.N.W.K. De trainingen waren 50-50. Dus één keer per week in Nieuwerkerk en 1x per week op Dreischor.

 

Hieronder de eindstanden.

 

De eindstanden:

Beker:

 

Najaarscompetitie (2e fase):

 

Voorjaarscompetitie (3e fase):

 

In totaal werden er in de beker en in de competitie 83 doelpunten gescoord dit seizoen (overigens als u de scores op telt van bovenstaande eindstanden komt u op 82. Echter is er een uitslag onjuist ingevuld (was 1-6 i.p.v. 1-5). Vandaar dus 83 treffers). Hieronder een overzicht van de doelpuntenmakers.

Doelpuntenmakers:

Plaats Naam Aantal
1 Mourad Kadkoui 30
2 Said Hasso 27
3 Jesse Stouten 8
4 Xavy Verwest 6
5 Ezra Flikweert 5
6 Xavi de Bruine 2
7 Jin Habets 1
Ferre v/d Helm 1
Albert-Daniel Heun 1
Julius Timmermans 1
Leon van Weele 1
Totaal 83

Mourad werd de topscorer

 

In totaal werd er 63 keer getraind. Hieronder een overzicht van het aantal bezochte trainingen.

Aantal trainingen *:

Plaats Naam Aantal Percentage
1 Luuk 60 95%
2 Sem 58 92%
3 Ruben 54 85%
4 Xavi 53 84%
5 David 50 79%
Leon 50 79%
7 Ryan 49 77%
8 Jesse 43 68%
Jaimy 43 68%
10 Jin 41 68%
Mourad 41 65%
12 Ezra 37 58%
13 Julias 35 55%
14 Xavy 33 52%
15 Said 30 47%
16 Rutger 29 46%

* Jesse, Ezra en Rutger konden een groot gedeelte van het seizoen maar 1x trainen in de week. Anders zou Jesse in de top 3 staan. Ook hadden een aantal spelers een blessure dit seizoen.

Luuk heeft de meeste trainingen bezocht

 

Het team:

 

Afgelopen weekend hadden ze nog een geweldig jeugdkamp samen met JO14-1.

Jeugdkamp afgelopen weekend

 

Teamuitje in januari samen met JO14-1

 

Onlangs werd op een toernooi bij B.D.C. nog de 4e plaats behaald.

De beker wordt in ontvangst genomen tijdens het jeugdtoernooi van B.D.C.

 

Dit was het seizoen van ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO13-1 🙂

 

Hele leuke laatste training voor SJO B.D.C./S.K.N.W.K. MO15-1

Vorige week maandag, 12 juni 2023, stond voor SJO B.D.C./S.K.N.W.K. MO15-1 de laatste training van dit seizoen op het programma. Dit was een partijtje tegen de ouders. Er was zo’n leuke grote groep dat er zelfs een partij kon worden gespeeld op een groot veld !! Het was heel leuk en gezellig.

Na afloop van de training werden Saskia (coach), Bianca (coach/trainer) en Marvin (coach) nog in het zonnetje gezet en bedankt door de meiden voor hun inzet van het afgelopen voetbaljaar.

Bekijk elders op deze site meer foto’s van deze laatste training.

 

S.K.N.W.K. JO17-1 sluit seizoen af met gezellige barbecue

S.K.N.W.K. JO17-1 heeft gisteren, woensdag 21 juni 2023, het inmiddels afgelopen voetbalseizoen 2022-2023 echt afgesloten. Ze deden dit op ons eigen sportpark Het Springer met een gezellige en lekker barbecue onder overigens prachtige weersomstandigheden.

 

 

1e en 2e selectie S.K.N.W.K. starten voorbereiding op seizoen 2023-2024 op zaterdag 12 augustus a.s.

De 1e en 2e selectie van S.K.N.W.K. starten de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 op zaterdag 12 augustus 2023 onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer Johan Sulkers.

Het voorlopige schema van de voorbereiding ziet er nu als volgt uit (schema is onder voobehoud):

Zaterdag 12 augustus 2023 Eerste training 11:00 uur
Zaterdag 12 augustus 2023 Lunch na afloop training
Dinsdag 15 augustus 2023 Training 20:00 uur
Donderdag 17 augustus 2023 Training 20:00 uur
Zaterdag 19 augustus 2023 Training 11:00 uur
Dinsdag 22 augustus 2023 Training 20:00 uur
Donderdag 24 augustus 2023 Training 20:00 uur
Zaterdag 26 augustus 2023 Oefenwedstrijd Serooskerke 2 – S.K.N.W.K. 1 14:30 uur
Dinsdag 29 augustus 2023 Training 20:00 uur
Donderdag 31 augustus 2023 Training 20:00 uur
Zaterdag 2 september 2023 1e Bekerwedstrijd 14:30 uur
Dinsdag 5 september 2023 Training 20:00 uur
Donderdag 7 september 2023 Training 20:00 uur
Zaterdag 9 september 2023 2e Bekerwedstrijd 14:30 uur
Dinsdag 12 september 2023 Oefenwedstrijd Lepelstraatse Boys (locatie en tijd volgen !!) ?? uur
Donderdag 14 september 2023 Training 20:00 uur
Zaterdag 16 september 2023 3e Bekerwedstrijd 14:30 uur
Dinsdag 19 september 2023 Training 20:00 uur
Donderdag 21 september 2023 Training 20:00 uur
Zaterdag 23 september 2023 Start competitie 14:30 uur

 

Samenwerking jeugd S.K.N.W.K. en D.Z.C. ’09 wordt gecontinueerd

Het afgelopen seizoen hebben we bij onze JO13 en JO14 een samenwerking gehad met buurvereniging D.Z.C. ’09 in Dreischor. Dit is tot ieders tevredenheid prima verlopen en daarom is in onderling overleg besloten dat we ook tijdens het nieuwe seizoen, 2023-2024, op dezelfde basis deze samenwerking voortzetten. Deze prima constructie werd overigens vorig weekend nog afgesloten met een geweldig jeugdkamp voor beide ploegen op het terrein van D.Z.C. ’09 🙂

Aankomend seizoen hebben we twee samengestelde teams, namelijk ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1 en JO15-1.

 

Club van 100 S.K.N.W.K. komt bijeen voor nieuw(e) bestedingsdoel(en)

Vanavond, donderdag 29 juni 2023, was er in de kantine op sportpark ‘Het Springer’ een bijeenkomst met de leden van de Club van 100. Een mooie gelegenheid om met eigen ogen te kunnen aanschouwen wat met de bijdrage aan het leveren en plaatsen van de nieuwe speelkooi is gedaan (is nog niet helemaal klaar, maar ziet er echt geweldig uit en er wordt al volop gebruik van gemaakt). Daarnaast is er met elkaar vergaderd over (een) nieuw(e) bestedingsdoel(en).

Ook werd er afscheid genomen van Steven Neele die heeft besloten  om na 5 jaar de organisatie van de Club van 100 te gaan verlaten. Binnen S.K.N.W.K. blijft Steven ander vrijwilligerswerk vervullen, maar voor zijn rol binnen de Club van 100 zijn wij dus op zoek naar een opvolger. Ook vanaf deze plaats nogmaals dank aan Steven voor zijn inzet de afgelopen jaren.

Met 10 aanwezige leden was de opkomst wat magertjes (maar alle Club van 100 leden hadden middels een enquête hun wensen en keuzes al kenbaar kunnen maken). Na afloop van deze nuttige bijeenkomst was er nog tijd voor een drankje.